Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.
Wiadomość dodana przez marcin,

Tutaj piszemy ogólne pytania i odpowiedzi w temacie sterownika SKZP-02.

Wątek o aplikacji Wojszym | Wątek o sondzie Brager

Sterownik Skzp-02 - Ustawienia, Porady

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26.4 tys.
  • Wyświetleń 4.3 mln.
  • Dodano
  • Ostatnia odpowiedź

Najlepsi użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Spróbuję jeszcze raz je załadować.

• Siła nadmuchu na 100% modulacji, czyli dla 20kW jest dla mojego opału. Przy innych może się nieco różnić, 1-2 oczka w dół lub górę. Linia prosta na wykresie to powietrze bez korekt. Krzywa to pow

• Ten problem wiatrowy rozwiazalem termostatom pokojowym za pomocy obnižania CO.W normalnej pogodze chodzi w obnižaniu o 2°C,przy wiatru,sniegu termostat przy schlodzeniu pomieszenia daje sygnal ON i te

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Najpierw zobacz czy ci termostaty na grzejnikach chodzą bo potrafią się blokować oczywiście jeśli posiadasz

Opublikowano

Też tak mi się zdaje że kryzowanie by tu przyniosło niezłe efekty i trzeci bieg byłby nie potrzebny . Spróbuj dać 2 bieg i zdlawic te grzejniki blisko kotla tak by reszta też grzala . Nie kryzuje się glowica tylko zaworami jak coś i masz taką możliwość . Jak nie wiesz co i jak daj fotki wejść i wyjść z grzejników .

Opublikowano

Jestem w pracy dam fotki wieczorem 

Ogólnie chodzi na powrocie o śrubę na imbus?  Wszystkie mam rozkręcone na max wcześniej jak znów miałem.poskrecane to grzejniki zimne od połowy jeden wcale nie grzał.czary

Opublikowano

Tak o chyba o to ,chodź to się zobaczy później  . Te blizej skrecasz np o dwa obroty a te dalsze zostawiasz na fulla . Późnej pompa stop czekamy aż się wystudzą grzejniki i puszczamy pompe . Dobrze jest jak ten blisko jak i ten daleko mniej więcej w tym samym czasie zaczną się robić ciepłe . Oczywiście i tak późnej trzeba coś podkręcić bo np trzeba więcej ciepła dostarczyć do jednego pomieszczenia czy też słychać szum jak się głowica domyka .

Opublikowano

Załamuje mnie to ju

IMG_20210308_125429.jpg

image000000.jpg

Tak pierwszy w kuchni mogę drugi w łazience niestety nie ma  tego ..:// dopiero w sumie 4grzejnik ma kryzy

Opublikowano

Jak masz w układzie równolegle do pompy zawór różnicowy to najpierw go sprawdź - to ponad 50% kłopotów z instalacją CO.

Ponadto trzeba sprawdzić filtr przed pompą.

Opublikowano

Zobaczymy  jak wiosna będzie hydraulik zakładał zawór 4d.

Dodam że teraz podajnik chodzi caalu czas  chwila przerwy i znów... .. modulacja nie spadną poniżej 50%...  

Opublikowano

Resetowalem licznik wczoraj .... 20godzin .... W ciągu 20godxin tyle wpieprzyl

Opublikowano

W mojej ocenie to wina leży pi stronie złego doboru powietrza. Jaką masz dmuchawe? 

Już widzę 80w. Zobacz czy przepustnica się nie przyblowala w dmuchawie. Taki drucik z podkladkami. Przyslone otwórz na Max i ustaw powietrze. Dół tak żeby płomień był spokojny i nie kopcilo a górę tak żeby nie było huty i niech delikatnie kopci.. potem zwiekszysz powietrze górą do zaniku kopcenia. 

I jeszcze jedno. Jeżeli wieje silny wiatr a nie masz RCK to czopuch przymknij do połowy. 

Nie ma H.. a we wsi to musi pomóc! 

Opublikowano

Ktoś testuje , używa może dmuchawę z czujnikiem halla nie chodzi o  tzw. turbinkę. Jakie macie uwagi , spostrzeżenia ? Jakie macie ustawienia wenta ? 

Opublikowano
11 godzin temu, Szymek00 napisał:

Resetowalem licznik wczoraj .... 20godzin .... W ciągu 20godxin tyle wpieprzyl

Uzupełnij profil. Jaki kocioł, Jaki palnik, ile grzejników. 

Tak jak kolega DarekDaro76 napisał. Prawdopodobnie za mocno dmuchasz i ciepło ucieka do komina. Czy wskazania sterownika zgadzają się z tym co wsypujesz. Może potencjał jest niewłaściwy. Zrób zdjęcia płomienia i popiołu.

Edytowane przez Hitower

Opublikowano

Potencjał zmierzony . Zważony dokładnie wyszło 15.35kg/h  

Pierwsze zdj przy modulacji 40% drugie 83%

Grzejników 8 ale w sumie 6 tylko chodzą  2 wogole nie są.odkrefane niepotrzebne 

IMG_20210309_060729.jpg

IMG_20210309_060905.jpg

IMG_20210309_060845.jpg

Opublikowano

Na obu fotkach coś pali bokiem i  dziwne to bo to obrotowy palnik (tak mnie się zdaje ). Dodatkowo dolem tj przy 40% jest czarny placek co by znaczyło o małej ilości powietrza. Zostaw powietrze górne a idź dolem w górę .  Poza tym deflektor jest też za nisko ?

Opublikowano

Zrobiłeś tak jak pisałem wcześniej z powietrzem i czopuchem? 

Opublikowano

Dla 80% troche za maly plomik,može powietrze dolne jest duže i w gorze za malo dmuchasz,dmuchawa bez przyslony? Zdejmi ta blaszka z dmuchawy.

Opublikowano

Tak zmieniłem zakres powietrza od 1 do 100 

Deflektor tak założył mi instalator .. 

Przed wyjściem  domu zmniejszyłem.minimum powietrza na 8% ..i korektę o 2% w górę z 8na 10%

Opublikowano

Uwaga-tu nie chodzi o korekte nadmuchu,ale calkowy poziom.Jesli ustawiles minimum 8 i max.10 to prawie taki sam nadmuch do 1.5 jak do 15 KW.

Max.powinny byc przy tej dmuchawe okolo 25......

Opublikowano

Cos tak nie pobralem z poprzednego wpisu.

Opublikowano

Na palniku ardeo iron 25kw mam ustawione min.8 max.27 . 

Opublikowano

Dziś kurier przywiezie mi dmuchawe Rms120 40Wat. Jakie wstępne ustawienia dla takiej małej mocy. Resztę ustawię są. Tylko od czego zaczynać? Ma ktoś taką... palnik rynnowy o ile to ma znaczenie

Opublikowano

Ja na sv-ce przy dmuchawie 40W mam 15-45 z analizatorem, jeśli to Tobie pomoże.