Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez marcin,

Tutaj piszemy ogólne pytania i odpowiedzi w temacie sterownika SKZP-02.

Wątek o aplikacji Wojszym | Wątek o sondzie Brager

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, gmaj22 napisał:

Właśnie się przyjrzałem Wulkanowi. Widać, że od strony nadmuchu mają aż trzy rzędy otworów.

TUTAJ to dokładnie widać.

Tak jest.

Kolega Jasa i ja mamy takie cuda tylko zmodyfikowane.

Opublikowano (edytowane)

Houk...  :-)

Dzisiaj poszła tarcza hamulcowa na ruszt, tzn pod ruszt :-)(zobaczymy efekty)

Czekamy z niecierpliwością na nowy soft, panie Tomku.

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu
Opublikowano

Witam. Panowie schemat przedstawia podłączenie mojego kotła. Co i jak mam podłączyć do Skzp żeby wszytko miało ręce i nogi. Czy pompa kotlowa ma się włączać i wyłączać czy mam pracować cały czas?

e5cf375f864e4e41e21cb8d47bb0d474.jpg

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Deafnezz napisał:

Houk...  :-)

Dzisiaj poszła tarcza hamulcowa na ruszt, tzn pod ruszt :-)(zobaczymy efekty)

Nie wiem , czy Ci pisałem ,ja mam bęben ( nie tarczę ) hamulcowy robiący za reflektoro - deflektor i cegły szamotowe na ruszcie..

Tarcza hamulcowa to może być nie to ale spróbować nie zaszkodzi.

Edytowane przez Jasa
poprawki
Opublikowano
18 minut temu, Deafnezz napisał:

Czekamy z niecierpliwością na nowy soft, panie Tomku.

Taka mała zajawka nowinek. Ponieważ niektóre siłowniki gubią się przy krótkich impulsach sterujących a z kolei inni użytkownicy piszą, że właśnie na krótkich impulsach mieszacz chodzi precyzyjniej, to pogodzimy wszystkie warianty dodając pełną konfigurację parametrów. Dodatkowo doszły parametry : Min impuls, Max impuls, Proporcja, Histereza, Pozycjonowanie co określony czas. 

Dokładny opis będzie w dniu publikacji. Parę dni to jeszcze przetestuję. Jak się sprawdzi to publikujemy.

IMG_1770.jpg

IMG_1771.jpg

• Lubię to 4
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, TomekBrz napisał:

Jak się sprawdzi to publikujemy.

Bajka.

Edytowane przez Deafnezz
Opublikowano

Witam. Dzisiaj zamontowałem skzp do kotła Sas solid 19 kW. Może ktoś podpowie ile powietrza dać dla mocy 5% a ile dla 100% mocy. Może ma ktoś taka dmuchawę ?8ab20238997c1eefcbf717a6454df274.jpg

Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, wojtys888 napisał:

Witam. Dzisiaj zamontowałem skzp do kotła Sas solid 19 kW.

Ja bym zaczął 8-30%

Zależy od kaloryczności węgla i od ilu procent startuje.

Edytowane przez Deafnezz
Opublikowano
2 godziny temu, TomekBrz napisał:

Taka mała zajawka nowinek. Ponieważ niektóre siłowniki gubią się przy krótkich impulsach sterujących a z kolei inni użytkownicy piszą, że właśnie na krótkich impulsach mieszacz chodzi precyzyjniej, to pogodzimy wszystkie warianty dodając pełną konfigurację parametrów. Dodatkowo doszły parametry : Min impuls, Max impuls, Proporcja, Histereza, Pozycjonowanie co określony czas. 

Dokładny opis będzie w dniu publikacji. Parę dni to jeszcze przetestuję. Jak się sprawdzi to publikujemy.

IMG_1770.jpg

IMG_1771.jpg

Dla podajników tłokowych też będzie?

Przypomnę, że otrzymujemy tylko obiecanki od stycznia ubiegłego roku.

Do testów też nic dla nas nie było!

Pozdrawiam

Opublikowano

Wojtys spróbuj 6 do 24

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Witam  nie pisałem bo byłem z dzieciakami w trojmiescie dopiero wszedłem do domu i wyłączam funkcje czyszczenia palnika  JOCKEY z powietrzem boje sie kombinowac bo dokładnie nie wiem czy dolne czy górne zmieniać? gmaj22 palnik stalkota 12-25KW

zdjecie,max,369.jpg

Opublikowano
21 minut temu, wojtys888 napisał:

Startuje od 1 %. Węgiel rosyjski Bialchem min 24 Mj.

Jeśli startuje od 1to daj ze 3 iobserwuj.

Opublikowano

Otwory zaklejam te na dole i na gorze po pol na przemian od strony kosza bo tam sa spieki a po przeciwnej nie dopala silikon czarny TYTAN kominkowy 1500stopni

Opublikowano
  • Deafnezz u mnie tarcza od golfa nie wentylowana zeby była ciensza bo mam mało miejsca miedzy palnikiem a rusztem w srodek wspawałem blache z  drzwiczek od starego kotła i jakos to śmiga juz prawie rok
Opublikowano (edytowane)

Nie probowałem jeszcze wszystkich jak znowu sie rozklei to sie zastosuje Dzieki za podpowiedz narazie wyłączyłem czyszczenie i zdjołem 1% od max powietrza teraz poczekamy z 24h 

Edytowane przez Paweł19
Opublikowano
Jeśli startuje od 1to daj ze 3 iobserwuj.
Wojtys spróbuj 6 do 24

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Dałem 4 do 24%. Zobaczymy czy rano nie będzie czarno w kotle.

Opublikowano
9 minut temu, Paweł19 napisał:
  • Deafnezz u mnie tarcza od golfa nie wentylowana zeby była ciensza bo mam mało miejsca miedzy palnikiem a rusztem w srodek wspawałem blache z  drzwiczek od starego kotła i jakos to śmiga juz prawie rok

No zobaczymy. Ja mam wentylowaną od Volvo :-)

Wcześniej był garnek z nierdzewki i było czyściutko na półeczkach.

Opublikowano
20 minut temu, wojtys888 napisał:

Dałem 4 do 24%. Zobaczymy czy rano nie będzie czarno w kotle.

rozsądny wybór!

Opublikowano (edytowane)

P.Tomek.Prosze jeszcze o ta možliwosc przy grzaniu dla wewnetrznego termometra wkladač jako zadana CO temperatura  temperature wyliczana krzywou zewnatrznou .I w takim ustawieniu by miala temp.wyliczona ściśle przestrzegać ustawione wzmocnienie kiedy temp.wewnetrzna nie može szybko dogonič i nie szalač na ustawiona min i max.

Lub to obnižanie dla wewn. :-)

Dzieki.

Edytowane przez bercus
Opublikowano
Witam  nie pisałem bo byłem z dzieciakami w trojmiescie dopiero wszedłem do domu i wyłączam funkcje czyszczenia palnika  JOCKEY z powietrzem boje sie kombinowac bo dokładnie nie wiem czy dolne czy górne zmieniać? gmaj22 palnik stalkota 12-25KW
37557616_zdjeciemax369.thumb.jpg.7d46049c91474b16067ab9a2e9d6e2f5.jpg
Kolego jeśli masz ten palnik co na zdjęciu to nie ogarniesz lepszego groszku niż retopal właśnie z kolega z nim walczymy i zamówiliśmy koronę wulkana jak chcesz coś więcej wiedzieć na temat tego palnika to pisz na priv

Wysłane z mojego Moto G (5S) przy użyciu Tapatalka