Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Przemq89 napisał:

Więc poprostu dystrybutor wodzi mnie za nos?

Zadzwoń do producenta. Przecież sprzedają bezpośrednio kotły. A o dystrybutora przy okazji zapytaj czy w ogóle z nim współpracują?

Opublikowano

Obiecałem koledze z forum odsprzedanie mojego kociołka, ale jak widzę potencjalne problemy z dostaniem nowego, to zaczynam się niepokoić.

Opublikowano

Nie inaczej, najchętniej kupiłbym nawet używaną sztukę, ale to czysta loteria że coś takiego się pojawi w takiej konfiguracji jaką potrzebuję.

Opublikowano

Bądź cierpliwy, bo było kilka sztuk nawet na forum. Są osoby, które kupują za duże mocowo kotły i do tego mają słaby komin, przeszkadza im pył w kotłowni, chcą tam zrobić suszarnie, nie umieją palić w dolniaku. Wybawisz ich z tej udręki i obie strony będą zadowolone. Daj ogłoszenie czego potrzebujesz i czekaj - sami się zgłoszą.

Opublikowano

Ja też nie potrzebuję dużego potwora, choć dla mnie to znaczenia dużego nie będzie, gdyż bufor przyjmie każdą nadwyżkę. Po sezonie zacznę polowanie.

Opublikowano

Rozmawiałem z serwisem kotłów MPM  - kolejny raz . Twierdzą ,że naczynie powinno być 4-do 5% instalacji i powinno sie je ustawić na 1 atm. mówiłem o zaworze 3,5  - kocioł wg. nich do 4 atm znosi ćiśnienie bez problemu. 1,5 wg. danych w gwarancji to tak aby się zabezpieczyć w razie reklamacji.

U mnie wg waszych porad chodzi na 0,5 - i też jest dobrze - na razie

Opublikowano

Przy wyższym ciśnieniu wzrasta temperatura wrzenia wody i tyle z tego pożytku. Naczynie przeponowe liczy sie inaczej niż tylko przyjęcie 4-5% pojemności układu i jest sporo zmiennych, które decydują o pojemności i ciśnieniu wstępnym.

Opublikowano
7 godzin temu, Przemq89 napisał:

Tak wpłaciłem 1000 zł... zaraz jadę to oko w oko pogadam o co w tym chodzi bo byłem cierpliwy do czasu ale to już za długie przegięcie już..

I cóż tam się dowiedziałeś....?

Opublikowano

Nic.. przy mnie dzwonił do producenta i nie mógł się coś dodzwonić T powiedziałem że nie będę czekał bo nie mam czasu i że w dzień zadzwoni do mnie jak się skontaktuje z producentem a tu dalej cisza.. jutro znowu będę dzwonił i pytał.. już kończą mi się nerwy..

Opublikowano (edytowane)

Tobie się kończą nerwy, a mnie ogarnia zwątpienie czy dalej myśleć o zmianie kotła. Jak mam przechodzić podobne numery to się odechciewa.

Edytowane przez carinus
Opublikowano

A ja bym najpierw zrobił wywiad u producenta a potem skonfrontował to z tym co mówi dystrybutor.Nie będą raczej robili tajemnicy z tego jak stoja z realizacją zamówień ile trzeba czekać na kociol.A przy okazji wypytasx o swojego sprzedawce.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Przemq89 napisał:

Nic.. przy mnie dzwonił do producenta i nie mógł się coś dodzwonić 

A na jaką się cenę umówiłeś i jakiej mocy?

Edytowane przez Animus
Opublikowano

Chyba tak zrobię tylko pytanie czy producent będzie mi chciał to wyjaśnić jaka jest prawda z tym dystrybutorem.. dobrze że stary kopciuch jeszcze się trzyma bo bym spał spokojniej jakbym już miał ds wooda w garażu na palecie..

6400 zł za ds wood 18 Kw

Opublikowano

Na alledrogo zajrzałem i minimum mają pozaznaczane miesiąc, 45 dni,2 miesiące, czyli jest problem. 

Opublikowano

Mam obawy że ze względu na wymogi wymiany starych kopciuchów, wszystkie kotły 5 klasy będą zaklepywane na pniu.

Opublikowano

Mozemy wysłac ale nie musimy,albo telefon ze mamy mały problem bo producent sie nie wyrabia i musi pan troche poczekac.Jak wszedzie długie terminy to tutaj wyjątek?

Opublikowano (edytowane)

Ja bym olał i wziął inny. 

Węglowy. 

Albo podobny z innej firmy.

Edytowane przez Animus
Opublikowano

Czego by teraz nie zamówił to i tak musi czekac