Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez marcin

Tutaj piszemy tylko o współpracy SKZP 02 z analizatorem Brager BCA 02.

Główną dyskusję o SKZP 02 znajdziesz klikając tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na 02 był jeden soft testowy, oficjalnie niedostępny. Oficjalnie jest taki soft na 05

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ta ostatnia aktualizacja softu do skzp02 mnie przekonała co do sposobu działania i w zasadzie już zdecydowałem się na zakup BCA02. Jedno tylko pytanko, czy Brager sprzedaje te sondy bezpośrednio, czy trzeba się "udać:" do jakiegoś sklepu typu allegro. Ostatnio mam jakieś uczulenie na pośredników i wolę dać zarobić producentowi. Gdzieś konkretnie kupowaliście?

Opublikowano

Timel też sprzedaje.

• Przydało się 1
Opublikowano

Faktycznie timel ma go w swojej ofercie. Dzięki @Pieklorz za linki, jakby co to będę wiedział gdzie szukać.

Opublikowano (edytowane)

Ogólnie ja dostałem pierwszą autoryzację na swoją sprzedaż wysyłkową oraz pod program dla instalatorów, to pod marką Kotly24.com i zaraz obok na sprzedaż dostał Kamil Miernik z cokamar oraz Tomek z Timela. Na tym miało się zakończyć, w ostatnim czasie doszedł instal-trans oraz domer. Generalnie jak klienci indywidualni dzwonią do brager do p.Mariusza, to zostaniecie przekierowani do mnie.

Są oferty standardowe i takie mają prawie wszyscy, to jest wyposażenie fabryczne brager, gdy BCA ma być jako niezależne urządzenie tylko do pomiaru.

Dalej jest opcja z czujnikiem spalin, to też jako samodzielne urządzenie.

Dalej są oferty Tomka z Timel oraz ode mnie z Kotly24.com dedykowane pod sterowniki SKZP02, te oferty różnią się tym,że jest kabel z wtykiem RJ pod SKZP oraz dochodzi dwójnik do SKZP02, aby mógł chodzić panel domowy plus analizator. W moim wypadku jak patrzycie na znany portal jest opis o tym,że aukcja jest pod SKZP,w  przypadku Tomka z Timela jest logiczne,że to pod jego sterowniki.

Edytowane przez Pieklorz
Opublikowano
7 godzin temu, Zbyszko125 napisał:

Na 02 był jeden soft testowy, oficjalnie niedostępny. Oficjalnie jest taki soft na 05

Mam nadzieję ,że coś się ruszy na 02 skoro producent montuje gniazdo rj w nowych sterownikach , mój jest dwumiesięczny i gniadzo posiada ?

Opublikowano
Opublikowano (edytowane)

A ja Wam tak na forum ogólnie zazdroszczę cieszenia sie z bragera.Też bym chciał go używać ,ale muszę go odłączyć.Niestety jak niektórzy z Was wiedzą, że mam retortę obrotową i nie moge ustawić analizatora .Zjechałem do 3% z 70% i nie łapie żadnych widełek niestety.Powietrze z pod retorty robi swoje.Plus dla siebie mam taki , w szukaniu dobrego spalania, że bez analizatora mam w minimum i maksimum dobry kopczyk i czysty deflektor i tym cieszę się ja tylko i aż.

Edytowane przez darko240973
Opublikowano
Mam nadzieję ,że coś się ruszy na 02 skoro producent montuje gniazdo rj w nowych sterownikach , mój jest dwumiesięczny i gniadzo posiada
Gniazdo RJ jest montowane bodajże od 2017 r. ( Mogę się mylić) ja mam ster końcówka 2014 r i u mnie gniazda RJ nie ma. Co do opcji hallotronu w sterowniku,okazuje się że jest opcja w menu do nastaw parametrów. Jednak nie jest dostępna "w normalny"sposób. W wersji softu 2.46 taka funkcja jest, nie wiem jak w wersjach poprzednich

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Bragger w postarszych sterownikach podlaczony w zielona kostka.Tak u mnia dziala.

Opublikowano
W dniu 23.02.2021 o 20:23, darko240973 napisał:

że bez analizatora mam w minimum i maksimum dobry kopczyk i czysty deflektor i tym cieszę się ja tylko i aż.

Amen...... przecież o to chodzi.... ?

Istnieją inne zabawki, wiosna idzie,.......

Pozdrawiam. YARO

Opublikowano

YaroXylen.Brager to fajna zabawka to fakt. Stoi na kotle i świeci diodą nie w tym kolorze co bym chciał. Morze doczeka się kiedyś na lepszy czas w mojej kotłowni.Pozdrawiam.?

Opublikowano

Pytanko mam trochę teoretyczne . Czy brager poradził by sobie że slabnacym ciągiem kominowym ? Tak się sklada że ciepelka kilka dni się zrobilo i kociolek leciutko okopcony . Z racji tego że teraz jest korekta paliwa to pytam .

Opublikowano

Mialo by tak zadzialac,kiedy komin pociagnie mniej powietrza kotlom,bedzie w spalinach mniej O2 i obniža dawki wegla,ale czy nie bedzie ciemno?????

Opublikowano

kupiłem sobie bragera i za nic w świecie nie może nawiązać komunikacji ze sterownikiem. próbowałem wszystkiego- przedmuchanie złacza rj45, zmiana kolejności przewodów, reset bragera i wpisywanie na nowo nastawów..

sam działa - jeśli ustawię al-1 wówczas wskazuje ilość tlenu na własnym wyświetlaczu..

Opublikowano

Jaki soft ?

Opublikowano

Włączyłeś analizator w opcjach sterownika ?

Opublikowano

Jeśli posiadasz omomierz, to sprawdź przewodność kabla łączącego.  Jak będzie sprawny, to chyba trzeba kontaktować się producentem.

Kupiłeś go skonfigurowanego pod SKZP ?

Opublikowano

tak, w timelu. znalazłem nawet jakiś tary kabel od modemu, na nim też nie działa..

Opublikowano

Może jutro ktoś coś podpowie, a jak się sytuacja nie rozwiąże, to telefon do timela i będzie wszystko wiadomo. 

Teraz to mnie wystraszyłeś, bo jestem na etapie zamawiania bragera.