Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez marcin,

Tutaj piszemy ogólne pytania i odpowiedzi w temacie sterownika SKZP-02.

Wątek o aplikacji Wojszym | Wątek o sondzie Brager

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

U mnie po całym dniu wygląda to tak.Blacha w piecu jak narazie robi robotę zobaczę co poczynią sanki z szamotem w piecu. 

Screenshot_2018-12-03-23-15-35-325_test.client.socket.png

Edytowane przez sajmon55556
Opublikowano (edytowane)

Jaka blacha i co daje

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu
Opublikowano

Taką  miałem taką wsadzilem.  To akurat kawałek nierdzewki różnica w spalinach koło 50 stopni w dół.  Jeszcze raz dziękuje koledze @reded za dobrą radę.

IMG_20181129_094913.jpg

Opublikowano

Blacha punkowa :-)

Opublikowano

Sajmon55556, a w którym miejscu jest to zamontowane? Bo ze zdjęcia ciężko stwierdzić

Opublikowano

W górnych drzwiczkach nad rusztem gdzie są kanały i śmiga resztę do komina.  Z tyłu zostawiona przerwa około 5cm a z przodu blacha dosunieta na maksa w stronę drzwiczek 

Opublikowano

Dzięki za info.

Opublikowano
Taką  miałem taką wsadzilem.  To akurat kawałek nierdzewki różnica w spalinach koło 50 stopni w dół.  Jeszcze raz dziękuje koledze@reded za dobrą radę.
IMG_20181129_094913.thumb.jpg.199c291c911cdd2f6a0ad8456f06b72f.jpg
Kolego sajmon my mamy podobne piece viadrus? Ja planuje na tej półce ułożyć cegły szamotki i na spodzie na ruszcie na takich sankach tez cegły poukładać. Gdzieś czytałem że ktoś tak zrobił z piecem podobnym do naszych żeliwniaków i troszkę podniósł sprawność

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Tak pisałem o tym wyżej że mam w planach je zrobić tylko muszę znaleźć kogoś kto mi to pospawa. W tym piecu jest o tyle problem ze drzwiczki są trójkątne i ciężko tam  coś wsadzić. 

Edytowane przez Ryszard
Opublikowano

Wie ktoś może czy w nowym sofcie bedzie możliwość ustawienia bezterminowo czasu przekroczenia temperatury?

Opublikowano
W dniu 25.11.2018 o 22:37, TomekBrz napisał:

Kończę testy. Około 2 tygodni jeszcze. Może trochę szybciej.

Panie Tomku wrzuca Pan wersję do testów. Jak więcej osób będzie testować to łatwiej będzie wyłapać elementy do zmiany.

Opublikowano

Ostatnie szlify. W piątek publikujemy dla SKZP-02, panelu pokojowego. 

Uprzedzając pytania, dla zabudowy i wersji tłokowych też będzie, po ok 2 tygodniach.

Opublikowano

A jest planowana bardziej rozbudowana wersja sterownika?  

Opublikowano
Metraż około 200m, kocioł zębiec Duo 24kw, dom jednorodzinny nie ocieplony
300 metrów 2 budynki.
1 80 metrów ocieplony i 2 220 metrów nieocieplony. 19 kw malina.
Przy mrozach 50 kg obecnie ok 40 kg
300 litrów cwu dla 8 osób
Nie wiem czy u mnie malo czy u Ciebie za duzo
  • Lubię to 1
Opublikowano

Przy obecnych temperaturach mój aktualnie wskazuje spalanie na poziomie 14,5 kg/doba.

Mimo, że wykresy mam pokrzywione jak kilometr drutu w kieszeni - olewam to :)

Ważne, że popiół jest OK i nie ma syfu w kotle :)

Opublikowano

A rozbudować na dwa/trzy mieszacze, no ja tyle potrzebuje 

Opublikowano

@sajmon. W Viadrusie U22 zacznij od ceramicznego deflektora, następnie możesz dorobić trzy płyty jak na zdjęciu na palenisko. U góry jest półka ceramiczna z trzech płyt, które można kupić w Klimoszu. Można dorobić lub kupić zawirowacze. Te elementy poprawiają sprawność pieca.

P_1.jpg

P_2.jpg

IMG_20170114_203035.jpg

Opublikowano
19 minut temu, shaft7 napisał:

A rozbudować na dwa/trzy mieszacze, no ja tyle potrzebuje 

Z tego co wiem od samego twórcy,to jest teraz testowany sterownik obsługujący 3 mieszacze,będzie to urządzenie samodzielne tylko do obsługi mieszaczy z dostępem przez internet jako opcja

Opublikowano
3 godziny temu, TomekBrz napisał:

Ostatnie szlify. W piątek publikujemy dla SKZP-02, panelu pokojowego. 

Uprzedzając pytania, dla zabudowy i wersji tłokowych też będzie, po ok 2 tygodniach.

Czyli w tym roku nie będzie dla tych "drugiego sortu klientów". :)

Opublikowano

2 tygodnie od piątku to akurat okres świąteczny. Drugi sort będzie miał prezent na gwiazdkę a pierwszy sort na mikołajki. Pan Tomek podzielił nas po równo. :-)