Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez marcin,

Tutaj piszemy ogólne pytania i odpowiedzi w temacie sterownika SKZP-02.

Wątek o aplikacji Wojszym | Wątek o sondzie Brager

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

. Został za to zwiększony 
zakres regulacji korekty dawki paliwa od -90% do +100%. Domyślna wartość kaloryczności 
dla korekty ustawionej na zero 24,8 MJ. 

To teraz jak dam +100 będę miał naweglenie jak dla niespełna 50MJ czy dla ilu ?

Opublikowano (edytowane)

Szukanie ilosci wegla w kryształowej kuli   ?????? Dziekuje,nie potestuje.

2 kroki wprzod,1 do tylu.

Edytowane przez bercus
  • Zgadzam się 3
Opublikowano (edytowane)

Ze szklanej kuli wylicza teraz moc, to tylko takie polskie udoskonalenia. 

Edytowane przez pospisz
Opublikowano

CZy ja wiem czy ustawianie kaloryczności jest takie kłopotliwe. Na sztywno wpisane 24.8 czyli jak masz groch 27 to dajesz na -10% i już po temacie. Powietrze jest bardzo fajnie rozwiązane. Jak pieklorz pisał trochę zamieszania będzie

Opublikowano

@Kijasr ciekawa matematyka hihi 

• Zgadzam się 1
Opublikowano
45 minut temu, bercus napisał:

Dziekuje,nie potestuje.

Ja już rok nie miałem możliwości testować coś innego niż wersję 2.24 bo mam zabudowę.
Wśród użytkowników SKZP jest podział taki jak wśród Polaków na lepszy sort i gorszy sort :/

• Zgadzam się 2
Opublikowano

Wynik jest prosty po co serwis ma mieć problem z odbieraniem telefonów i tłumaczeniem jak może mieć problem użytkownik i święty spokój. 

• Zgadzam się 1
Opublikowano

Može jutro wgrajem,potestujem :-)teraz tylko zatwarty w domie :-( jestem ciekawy na opoznienie wiatru...,ale...jesli 17Mj nie jest +32% korekty? Dla czego mam cos takiego liczyc zamiast sterownika?Jestem zmartwiony,že bedziem po prostu gonič ilosc opalu.

• Zgadzam się 1
Opublikowano (edytowane)

Jeszcze żaden z Was dwóch dni nie popalił a już krytyka leci. 

Moim zdaniem uproszczono, cofnijcie się w tym wątku i zobaczcie co było z korekcjami. Kupiłem węgiel 25-27 i co wpisać?

Teraz podajemy przesyp, moc kotła i ewentualnie robimy korektę jak kopczyk za mały lub za duży. Bokami jest rysuneczek z sugestią co robi korekcja. Wymyślanie problemów robicie. Wgrać, pobawić się tydzień i można rozmawiać

Edytowane przez Pieklorz
  • Lubię to 3
Opublikowano

do kolegi Pieklorz , podaj wstępne ustawienia dmuchawy dla nowego softu 

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Pieklorz napisał:

Moim zdaniem uproszczono, cofnijcie się w tym wątku i zobaczcie co było z korekcjami. Kupiłem węgiel 25-27 i co wpisać?

Teraz podajemy przesyp, moc kotła i ewentualnie robimy korektę jak kopczyk za mały lub za duży. Bokami jest rysuneczek z sugestią co robi korekcja. Wymyślanie problemów robicie. Wgrać, pobawić się tydzień i można rozmawiać

Zmień nazwę korekty na kaloryczność i każdy będzie wiedział jaki węgiel kupił. Tyle z tego pożytku . A korektę wyrzućcie. 

Edytowane przez pospisz
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Pieklorz napisał:

Jest krytyka bo już bym miał wgrany nowy soft . Ile to spisac podstawy i wklepac na nowo . A tak D... Bo nie zrobie tego na noc , nie będę siedział i probowal rozkminic czy dac 20 na minus czy +50. Tak bym od rana się bawił powietrzem bo może to być fajna opcja . Żeby było podane zakres przyklad -90to kaloryczność 32  zero to wiemy ile A plus 100 to ileś tam np 14 ( oczywiście biore pod uwage że korekta na minus zwieksza kaloryczność A zwiekszenie zmniejsza tą kaloryczność . Przez co minus oznacza zadsze podania a plus częstsze , czyli mniejsza kaloryczność. Tak to rozumuje) . Jeżeli zostaly stare widelki kaloryczność można by coś wymyśleć i sie pobawić . W innym przypadku to wiadro kawy i sleczenie nad kopcem  do rana :)  jest lakoiczny opis i nie ma co się dziwić że pytamy . My pytamy więc co będzie z takimi co za nic nie znają się na tym i tu na forum nie siedzą . 

Edytowane przez FAFAŁ
  • Zgadzam się 1
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, shaft7 napisał:

do kolegi Pieklorz , podaj wstępne ustawienia dmuchawy dla nowego softu 

1-troche mniej,nižtwoje tymczasowe min (dla 10%)

100-troche wiecej,niž twoje tymczasowe max.(dla 100%)

I w nowym ustawieniu min bedzie 1+ i max 100-

Edytowane przez bercus
  • Zgadzam się 1
Opublikowano

bercus dokładnie tak zrobiłem, kaloryczność dla groszku 27Mj dałem na -15 i czekam co będzie

Opublikowano

Z mojego punktu widzenia ja będę miał więcej pracy. Mi serwisowo i technicznie grzebanie w powietrzu nie pasuje. Wy tutaj na wątku dusiliscie. Ja z analizatorem dobrałem zakresy, spisałem do mocy palników, kotłów na dmuchawy i to wszystko poszło teraz w krzaki. 

Tak to.jednak jest ,jak ktoś chce iść dalej. Gdzieś następuje głębsza korekta.

Podobnie było z A+ po zmianie na grupowy nadmuch który robi perfekcyjną robotę, ale też wszystko wywrócił w danym momencie.

Przypominam też każdemu, że nie ma przymusu wgrywania, może pracować na starym. Jest weekend, kwarantanna, jak komuś się chce, to posiedzi i się pobawi. Rozmawiać o zmianach można po paru dniach pracy.

Opublikowano (edytowane)

Po próbach rożnych ustawień zaczyna modulować na 2.35

Soft_3_25.png

Edytowane przez kacper12
Opublikowano

Ja nigdy nie byłem szybki do wgrywania nowości, tym razem właśnie ze względu na dużo czasu zaryzykowałem i pobawię się :-)

Opublikowano

do Bercus , do tej pory miałem zakres 4-17 , czyli jak teraz ustawie scale  3-25 i zakres dmuchawy wstępnie 5-70% powinno być Ok ?

Opublikowano (edytowane)

Tak.No liepiej užyč do pracy 3-až co najbližej 100(17-18)((((((+-1%mocy +-1%wiatraku ).Užyj dla 100% taki nadmuch,jaki užywajesz na max,zawsze možno zmienič w nowym podstawowym ustawieniu.

Edytowane przez bercus
Opublikowano

No dla ruskiego węgla dla mnie max to jest właśnie 17 , ale żeby się zabezpieczyć dla innych węgli to max chce ustawić na 30 a min na 3 , a wtedy zakres ograniczyć dla tych np min 5% a max dla 60% na początek  ,  no obserwacja koloru nalotu i temperatury niezbędna 

Opublikowano

Ustawienie dla typu wiatraka i opožnienie nadmuchu,to sa fajne sprawy,jesli korekta jest w % do kalorycznosci,nie wirtualna,lub na inej podstawe,dajem rady.Cos inego jest korekte pomiedzy 24,8 i 27,cos inego pomiedzy 24,8 i 17.Nie chce tylko byc ponownie na samym poczatku.