Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polecam wezwac hydraulika,ktory nie jest "starym majstrom".Bo stary majster može prace rzemieślnicze zrobi perfekcyjnie,no zawory sa zamienione,sterownik nie steruje,czujniki nie sa poprawnie umiejscone..i wlasnie bufor zbytny poki tak pomajstrowany.

Opublikowano (edytowane)

Može troche po wsi popytac,niektorzy instalatorzy zlapaja juž sie na instalacjach buforowych..Podlaczenie poprawne sterownika ogarnie z instrukcja obslugi fachowy elektryk,czy ktos robi systemy sterowania,bo dzisz juž nie robia tylko 220/380,ale tež sieci madrych i dužo wynalazkow elektronicznych jest w domach,przemysle.

U nas kilka osob,ktorych mogl bym zapytac o instalacju sterownika,gdybym nie mial wiedzy.To z instalatormi gorsze,tylko jeden zerknal i wiedzial co chce i jak ma ten system dzialac.

Edytowane przez bercus
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie

Obserwuje forum od kilku lat ale nie dawno postanowiłem się jednak zrejestrować.

Użytkuje ten kocioł (18kw) 3 sezon z buforem 600L  i ogólnie daje radę ale z racji tego że wegiel z Marcela to wiadomo lubi się zbijać i wtedy trzeba uderzyć w żar żeby opadł.

Czasami zdarza się że węgiel wpadnie w okno przegrody i wtedy lipa nie ma ciągu..

I tak sobie myślę czy próbował ktoś z Was włożyć do palnika cienki pasek szamotu jako przegroda dzieląca go na pół,tak myślę czy nie uchroni to przed zatkaniem palnika właśnie.

Ps:

Jak się zapisać do klubu MPM bo moja prośba została odrzucona 😉

Pozdrawiam

Patryk

Opublikowano

Kol @perszing1800 to jest link przez który wpisałem się do klubu

https://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/34804-kocioł-ds-mpm/page/684/#findComment-678807

Mam nadzieję że  nic nie pokręciłem, nie jestem biegły w te klocki z kopiowaniem. Jak by nie wyszło to wejdz na stronę 684 w temacie Kocioł MPM założony w 2014 r

Pozdrawiam 

Opublikowano
3 godziny temu, perszing1800 napisał(a):

Czasami zdarza się że węgiel wpadnie w okno przegrody i wtedy lipa nie ma ciągu..

Z tą przegrodą będziesz miał to samo jak przy wpadającym węglu, zadławisz przepływ. Pomieszaj ten spiekający się węgiel z czymś sypkim lub innym węglem płomiennym, ale najlepiej się chyba sprawdzi zrębka lub trociny, drewno na przekładkę, itp. 

Masz chyba za mało stażu na wejście do klubu.

• Zgadzam się 1
Opublikowano

Podałem mu ten link bo mi też pomógł bezinteresownie Kol @api2 niech spróbuje. Niech klub rosnie w siłę. 

Pozdrawiam 

Kol @perszing1800 zagapilem się i nie dodałem że musisz przejść  tzw weryfikację to trochę trwa 2-3 dni. 

Pozdrawiam 

Opublikowano (edytowane)

Był przycisk żeby zapisać się do klubu prośba została odrzucona,być może z racji stażu ale ponownie już kliknąć prośby nie mogę 😉

Do do pionowego przedziałku w przegrodzie jeśli by go dołożyć od tak to oczywiście zdławi przepływ.

Ale jeśli by powiększyć otwór o grubość przedziałka to wtedy nie powinno.

Edytowane przez perszing1800
Opublikowano

Kol @perszing1800 nie pamiętam dokładnie jak było ze mną ale ja dopiero wszedlem przez ten link spróbuj jeszcze raz bo patrzac na stan klubu to jest sporo nowych ,,twarzy "

Pozdrawiam