Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dodam że serwis  mam 12 km od domu

Opublikowano

W naszych okolicach to wogóle jest bieda z posiadaczami kotłów na pellet. Jedynie Lagunę widziałem na żywo też fajny. Ale musiałem zrobić 160 km

Opublikowano

RTB i BS to fajne palniki z bardzo dobrymi sterownikami. Nie ma sensu porównania tego do Windhagera który w inny sposób spala pellet i ma optymalizacje spalania. Tutaj w BS jednak trzeba ważyć a i to nie zawsze przy nie klasowym pellecie daje poprawne spalanie. Równie dobrze popiół może wyglądać tak:

20191118_083318_01.jpegResized_20191121_221452.jpeg

Na szczęście to nie jest wielki problem bo wystarczają korekcje wagi pelletu i wszystko można wyregulować w czym pomocny jest porządny serwis i możliwość wprowadzenia tych zmian zdalnie. 

@bzyker dasz namiary na swój kocioł w stokercloud?

Opublikowano

Witam Wpisz RTB Pilica Serwisant mieszka w Ogrodzieńcu

Opublikowano

Tak to był pierwszy kocioł w tym regionie Od niego zaczynał z RTB i Blackstarem Kolega z osiedla wlasnie zamówił 

Opublikowano
10 godzin temu, mpawlo napisał:

No właśnie a szkoda. Bo trudno stwierdzić czy wart jest swojej ceny. Mi 15 Kw lita z zasobnikiem 200 kg wycenili za 21500 zł. I szukam dalej. Myślę że do wiosny coś kupię. 

Nowy RTB 16 zasobnik 200 kg. - u Puławiaka kosztuje brutto 18 600 zł 

• Lubię to 1
Opublikowano

Też  tam kupowałem  W 2018 roku 16 kW z zasobnikiwm 220 kosztowal 18 800 brutto Z tego co wiem RTB Feniks jest droższy  Na odpalenie i serwis tez do mnie przyjechali Byłem Ich pierwszym klientem na Śląsku 

Opublikowano
1 godzinę temu, slawe72 napisał:

Witam Wpisz RTB Pilica Serwisant mieszka w Ogrodzieńcu

No jest, dzięki. Chciałem zapytać ile ogrzewasz ale już widzę w stopce, masz podobnie jak u mnie z werandą, tyle że grzejników mam 12. 

Opublikowano
23 minuty temu, Puławiak napisał:

Gdzie kupowałeś u Puławiaka ?

Haha... Puławiak, może ty sklonowany jesteś i nic o tym nie wiesz??? 

Opublikowano

Przepraszam ze sie wtrące ale jaki jest sens kupowania kotła za 18k nie ma takiego wysokiego drzewa zeby spaść z niego na głowę zeby go kupic. Za ta cene można mieć już pompę i zapomnieć o kotłowni.

Opublikowano
20 minut temu, audilhr napisał:

Przepraszam ze sie wtrące ale jaki jest sens kupowania kotła za 18k nie ma takiego wysokiego drzewa zeby spaść z niego na głowę zeby go kupic. Za ta cene można mieć już pompę i zapomnieć o kotłowni.

Znajomy robił pompę gruntową w zeszłym roku. Koszt grubo ponad 40 tys. Za 18 to raczej nie da rady. 

Opublikowano

Kupisz chińską powietrze woda i będzie działać. Ale niektórzy na siłę próbują to wepchnąć wszędzie i każdemu. Wiele domów jest modernizowanych, nie wszystkie mają 100% podłogi, są już kominy i pellet w dobrej cenie. Najgorsze jest to że tak polecają Ci którzy nie mają.

Opublikowano
RTB i BS to fajne palniki z bardzo dobrymi sterownikami. Nie ma sensu porównania tego do Windhagera który w inny sposób spala pellet i ma optymalizacje spalania. Tutaj w BS jednak trzeba ważyć a i to nie zawsze przy nie klasowym pellecie daje poprawne spalanie. Równie dobrze popiół może wyglądać tak:
20191118_083318_01.thumb.jpeg.38ee566f9b8dcb7b0cd6b12a579de588.jpegResized_20191121_221452.thumb.jpeg.fd65fb27ceb8d2b0e7169922bdf7e15a.jpeg
Na szczęście to nie jest wielki problem bo wystarczają korekcje wagi pelletu i wszystko można wyregulować w czym pomocny jest porządny serwis i możliwość wprowadzenia tych zmian zdalnie. 
[mention=43205]bzyker[/mention] dasz namiary na swój kocioł w stokercloud?

RTBmlawa, sorki że dopiero teraz odczytałem ..

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Też zanim kupiłem RTB brałem pod uwagę pompę, całość domu grzejniki. Koszt jaki wychodził to ok 45 tyś z wymianą grzejników na takie które pracują na temperaturach podłogówki. Rozmawiałem z Vaillant.

Wysłane z mojego ONEPLUS A6000 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Do PC wypada jeszcze założyć fotowoltaikę bo inaczej rachunki przy obecnych cenach prądu będą sporo powyżej 1000 zł. A co dopiero po podwyżkach, które są nieuniknione. Kolejne 30 tys do inwestycji. Także z tym spadniem z drzewa na głowę to gruba przesada. 

Opublikowano

Ok @bzyker ja Cię kojarzę przecież. Ty z Lipowca jesteś a ja z Lidzbarka.

• Lubię to 1
Opublikowano

@bzyker widać pellet od Eco Polmar pierwsza klasa.

Opublikowano
[mention=43205]bzyker[/mention] widać pellet od Eco Polmar pierwsza klasa.
Jak narazie bez zastrzeżeń. jest ok. Tak sądzę bo to nie widziałem ale popiół ok. Na chwile obecna planu na kolejne ocieplenie strych i piwnica sufit.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Do Straszew po pellet masz rzut beretem. Ten z z Polmaru po ile kupujesz?

Opublikowano

Taka przykrość się dzisiaj wydarzyła, zaraz po czyszczeniu kompresorem. Ma ktoś jakieś pomysły dlaczego? Do tej pory nic się nie działo. Screenshot_20200106_212059_com_nbe.pelletburner.thumb.jpg.8fb360b04de173cf4f6f505629379d7e.jpg

Opublikowano (edytowane)

Sprawdzałes w zdarzeniach czy minimalnie wcześniej nie było innego komunikatu. 

PS. Coś z ciągiem kominowym

Ps2. Sprawdź wężyk od podcisnienia. 

Edytowane przez pospisz