Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez marcin

Tutaj piszemy tylko o współpracy SKZP 02 z analizatorem Brager BCA 02.

Główną dyskusję o SKZP 02 znajdziesz klikając tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kusi, oj kusi mocno. Tylko trzeba się do ceny przyzwyczaić.

Opublikowano

Ja na poczatku bylem szczerze mowiac mocno zawiedziony analizatorem. Ale po jakis 48h uzytkowania z nowym softem jestem mega zadowolony ze go kupilem no i przedewszystkim ze kontynuje sie pracę nad ulepszeniem jego dzialania. Super robota!!

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Czy jeśli mam retortę obrotową , to jest sens wgrać te nowe oprogramowanie.Coś teraz pomoże Brager w ustawieniu tlenu w spalaniu? Czy dać sobie spokój ? Jeśli  tak że jest sens to jakie próbować ustawienie w postaci korekty tlenu w minimalnej i maksymalnej mocy.Wiem że ciężko ustawić na obrotowej ,ale może jednak.Jeśli ktoś używa już na takiej retorcie to niech sie podzieli wrażeniami i wstępnym ustawieniu.

Edytowane przez darko240973
Opublikowano (edytowane)

W nowym sofcie korygowana jest dawka paliwa nie tlenu. Teraz jak tlen jest za wysoki to podaje więcej paliwa.

Edytowane przez altoro
Opublikowano (edytowane)

altoro.Ok zgadza się.To w takim razie ta dawka paliwa na retorcie obrotowej zadziała w procesie spalania ? Jakbym miał palnik sv-200 czy retortę stałą to bym nie pytał.Bo wgrywać nowy soft ponownie w krótkim czasie i nie zauważyć zmiany to nie ma sensu.Już nie wspomnę o ponownym wpisywaniu ustawień. Dzięki za czujność altoro.Pewnie stare przyzwyczajenie w panelu mnie zwiodło i się pospieszyłem z tym tlenem.Do dzisiaj analizator jest u mnie na kotle jako poglądowy i gadżet.Timel na filmiku mówi o różnych retortach ,ale nic czy na obrotowej teraz można.Kiedyś rozmawiałem z Nimi i mi powiedzieli że na obrotowej się nie sprawdza i szkoda że kupiłem.Z tąd moje pytania.

Opublikowano

Ja bym na Twoim miejscu spróbował i zobaczył jak to śmiga na obrotówce, ciepło się zapowiada więc nie zmarzniesz jakby co :-)

• Zgadzam się 1
Opublikowano
altoro.Ok zgadza się.To w takim razie ta dawka paliwa na retorcie obrotowej zadziała w procesie spalania ? Jakbym miał palnik sv-200 czy retortę stałą to bym nie pytał.Bo wgrywać nowy soft ponownie w krótkim czasie i nie zauważyć zmiany to nie ma sensu.Już nie wspomnę o ponownym wpisywaniu ustawień. Dzięki za czujność altoro.Pewnie stare przyzwyczajenie w panelu mnie zwiodło i się pospieszyłem z tym tlenem.Do dzisiaj analizator jest u mnie na kotle jako poglądowy i gadżet.Timel na filmiku mówi o różnych retortach ,ale nic czy na obrotowej teraz można.Kiedyś rozmawiałem z Nimi i mi powiedzieli że na obrotowej się nie sprawdza i szkoda że kupiłem.Z tąd moje pytania.
Spóbuj może akurat
  • Zgadzam się 2
Opublikowano (edytowane)

Ok przekonaliście mnie ?.Dam znać jak to będzie wyglądać.Dziś nie czas na wgrywanie i patrzenie w sterownik razem z  kotłem,ale w tygodniu po pracy czemu nie.

Opublikowano

Tak.Zadal bym tylko poczatkowo wyszy poziom tlenu n.p. 10-14 i potym možno dostosowac.Kiedy bedzie wypalac kopczyka,možno zejsc w dol.Kiedy kopczyk porosnie,podniesiesz gora,czy dol tlenu,dla tego jak gdzie sa zachowuje palnik.Jescze jest sterowanie korekty paliwa w analizatoru.U mnia 70 za dužo,30 za malo,50 dziala OK,ale wegiel slaby,podawaje wiecej,niž u was,t.zn. 50=70 ?

Opublikowano

Jak przegrywacie z 2.45na 2.46 to nie trzeba dawać do fabrycznych.

U mnie wnioski ciężko wysnuć. Zrobiło się tak ciepło, że z mrozu i spalania do 68kg pelletu zeszło do poziomu 38kg aż 30kg mniej przy tym ociepleniu pogody.

Opublikowano

Witam. Widzę że same pozytywy dostaje ten nowy soft 2.46 i chciałem dorzucić ze swojej strony mały pozytyw. Zauważyłem ,że na mojej SV 200 żar odsunął się trochę od końcówki ślimaka , no i kocioł pracuje stabilniej, uważam że ten manewr jest strzałem w dziesiątkę - jak na razie,

Opublikowano

Panowie, jaki poziom tlenu jest na sv po niżej 3 kw ? 

Opublikowano

Tyle ile wyliczy ster z nastaw jakie wklepane. Np 9-13 to poniżej 30% będzie więcej jak 13. Dokładnie nie powiem bo mam inny palnik i u mnie 12/17 śmiga

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Opublikowano
Panowie, jaki poziom tlenu jest na sv po niżej 3 kw ? 
Poniżej 3kw to już się zaczyna nie stabilna praca tlen może się wahać nawet do16-17% jeszcze kwestia na jakim opale.
  • Przydało się 1
Opublikowano
W dniu 5.11.2020 o 11:38, Kijasr napisał:

Bardzo na plus , szczególnie mi się podoba podawanie na mocy minimum. 7caeff2aa1eabbe7724dc8a15281a1c1.jpg90caececcd473fdbf407de0e5f1889d0.jpgeb355bb12fbeb85293d6a7509b7dabef.jpgc18d2a6d9c4f0341a5fab912f3c5639c.jpg

Witam . Jak wejść w menu WENTYLATOR czujnik halla , jaki to soft ?