Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez marcin,

W temacie dyskutujemy wyłącznie o polecanych aktualnie ekogroszkach (zalety, wady, jakość, cena). Wszelkie ogólne dyskusje proszę prowadzić np: Ogólnie o cenach opału itp... i podobne tematy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Weź sobie tego sztygara, o który rozmawialiśmy wcześniej. Fajnie się palił.

2 godziny temu, Ptaszniko napisał(a):

mam nadzieję, że ostatnią w karierze palacza. ,

Jeżeli można zapytać, czy kolega rezygnuje z ekogroszku na inne źródła ogrzewania domu?

Edytowane przez oxalis3
Opublikowano

Ja kupiłem od producenta lwa na lato  i tragedia... Kolega z pracy tez kupowali też narzeka 

Teraz niby kupił  tone od producenta i mówi że całkiem inny węgiel ... Se lepiej się pali i czysto w kotle

Teraz nie wiadomo co kupić .. masakra 

Opublikowano
Godzinę temu, Szymek00 napisał(a):

Ja kupiłem od producenta lwa na lato  i tragedia... Kolega z pracy tez kupowali też narzeka 

Teraz niby kupił  tone od producenta i mówi że całkiem inny węgiel ... Se lepiej się pali i czysto w kotle

Teraz nie wiadomo co kupić .. masakra 

Sam to widze i pewnie tak już będzie. Firmy kupują z różnych miejsc węgiel (gdzie najtaniej) potem mieszają i co roku inny węgiel ładuje w piecu mimo, że to samo opakowanie. 

Opublikowano
W dniu 4.01.2026 o 21:18, oxalis3 napisał(a):

Jeżeli można zapytać, czy kolega rezygnuje z ekogroszku na inne źródła ogrzewania domu?

Będę kocioł gazowy zakładał, ale piec na ekogroszek zostawiam. Jednak jest w cholerę problemów do przejścia chcąc mieć gaz a największy brak wentylacji w starym domu. Mam do ogrzania 2 pokoje, kuchnię, łazienkę i korytarz.

Opublikowano

Ile tego opału na sezon spalasz? Może pompę ciepła będzie korzystniej założyć?

Opublikowano

Spore zużycie jak na taki metraż. Pompa jest bezobsługowa, jak kocioł na gaz.