Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sterownik Kotla Skzp-02 - Aplikacja Mobilna, Konwertery

Wiadomość dodana przez marcin

Tutaj piszemy tylko o aplikacji mobilnej dla SKZP autorstwa @wojszym2244.

Główną dyskusję o SKZP 02 znajdziesz klikając tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Na serwerze nie ma nicków czeszej i alanos77.

@dziki1971

Do podglądu nie jest potrzebne ID od Timela ale nie będzie działać zmiana parametrów przez internet.

Edytowane przez wojszym2244
Opublikowano

Sterownik z wpisanym ID=EQ nie wpisze się do bazy bo lecą śmieci w obiekcie korekcji pogodowej "WeaObjCorr":"?MF".

Może pomóc przestawianie obiektu korekcji na sterowniku lub w aplikacji mobilnej na serwerze Timela. Ostatecznie można przywrócić ustawienia fabryczne.

Opublikowano (edytowane)

Kol. wojszym2244  - dziękuję za fajną aplikację do SKZP-2. Posiadam ten sterownik od kilku dni - uważam że jest rewelacyjny (tu UKŁON do konstruktora - Tomka ) po zmianie kotła z zasypowca na podajnik - cieszyłem się że działa, jest cały czas ciepło i nie biegam do kotłowni... ale jak zainstalowałem SKZP - okazało się że "palenie" może być zabawą i to nawet całkiem tanią :) Grzeję ok 100m starego domu (z lat 60 u.w.), ściana 50 cm bez izolacji, a ja spalam niecałe 13 kg na dobę! W domu ciepełko :) Aplikacja z Timela oczywiście działa i jest OK, ale Twoja jest dla mnie ładniejsza graficznie i bardziej intuicyjna. WIELKI UKŁON dla Ciebie i kol. TomekBrz.

ps.

Jeżeli jeszcze można dorzucić się do kosztów serwera - zrobię to bez zbędnej zwłoki.

Edytowane przez tompi
Opublikowano (edytowane)

.

Edytowane przez asder
Juz znalazłem
Opublikowano

Koledzy mogę się dowiedzieć co oznaczają te napisy i liczby które są na zbiorniku cwu w aplikacji?? 

Screenshot_20191109-211822.png

Opublikowano

Ok. Już doczytałem kilka postów wcześniej.

Opublikowano

Ilość sterowników podpietych
Ilość osób korzystających z aplikacji
Inne to chyba przeglądarka

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Panowie, a apka i strona będzie działać jak zostawię adres IP timela??? Ja zostawiłem i mam normalnie podgląd i komunikację ze sterownikiem. Teraz zmieniłem na adres Wojtka i też działa. Konwerter nie od Timela.

Opublikowano

Nie. Jak wpiszesz ip Wojtka to pójdzie na serwer Wojtka.

Opublikowano
Godzinę temu, lechumb napisał:

Panowie, a apka i strona będzie działać jak zostawię adres IP timela??? Ja zostawiłem i mam normalnie podgląd i komunikację ze sterownikiem. Teraz zmieniłem na adres Wojtka i też działa. Konwerter nie od Timela.

Na konwerterze nie od Timela adres jest wpisany w konwerterze a nie w sterowniku. Przy wpisywaniu w sterowniku pewnie zgłosił Ci błąd programowania.

Opublikowano

No zgłasza i na tym i na tym. W konwerterze wpisywałem adres IP twojej strony. Czyli wychodzi że nie jest ważne jaki adres wpisze w sterowniku i tak będzie chodzić. Bo działa i twój i Timela.

Opublikowano

Nie będzie zgłaszał błędu tylko na konwerterze od Timela?? W sumie to dziś zauważyłem że w sterowniku jest adres IP timela a nie twój. Pewnie taki adres jest od pojawienia się i wgrania softu 2.28, a dziś zmieniałem na 2.30 i to mnie zastanowiło. Ale podkreślam że cały czas miałem podgląd na stronie i na apce. Więc ja to rozumuję tak że nie ma znaczenia adres IP w sterze bo i na timelu i na twoim działało wszystko. Tylko oczywiście sam podgląd.

Opublikowano

W sterowniku jest adres do zaprogramowania konwertera. Sterownik programuje tylko konwertery Timela. Pozostałe programuje się "ręcznie" wpisując w konwerterze.

Opublikowano

No i wszystko jasne. I jak na razie nic się nie zmieniło w kwestii konwerterów. Wszystkie nie Timelowe mają tylko podgląd sterownika z nowszym softem bez możliwości zapisywania danych??

Opublikowano

I dziękuję za odp. Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam taki problem ze korzystam z aplikacji i muszę się co chwila logować nie zapamiętuje mnie pamięta mnie jakieś 15 minut a jak dłużej to muszę się logować w opcjach zaznaczone mam żeby mnie pamiętało

Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jockey wstawil film na you tube odnośnie autologowania w aplikacji wiec warto oglądądnąć i po problemie.

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Zadam pytanie do "Wojszym 2244"

Dlaczego w zakładce 'REGULATOR POGODOWY '

Obiekt Korekcji jeśli zaznaczę MIESZACZ i go zapiszę to w sterowniku TIMELA go ZWALNIA z Korekcji i analogicznie na odwrót ?

Ciekawa sprawa.

Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka