Panstan Opublikowano 17 Kwietnia 2020 #1251 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 U Was też ceny na składach nie spadają? 950 Bobrek kostka, Piast orzech 760,Wesoła orzech II 820. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Oldek Opublikowano 17 Kwietnia 2020 #1252 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Ja sezonowe ruchy cenowe węgla widzę tylko w sprzedaży wysyłkowej. Na lokalnych składach cena constans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekmury1 Opublikowano 17 Kwietnia 2020 #1253 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Rejon Katowic ,wegiel orzech Staszic 700zl z przywozem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Panstan Opublikowano 3 Maja 2020 #1254 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 No ceny stoją i nie mogą ruszyć w dół,chociaż zapasy podobno niebotyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maronka Opublikowano 3 Maja 2020 #1255 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 https://www.czw.com.pl/czw-upload/Ostrow_oferta_pena_od_27.04.2020.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JorgusEmh Opublikowano 4 Maja 2020 #1256 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 20 godzin temu, Panstan napisał: No ceny stoją i nie mogą ruszyć w dół,chociaż zapasy podobno niebotyczne Zapasy na zwałach ogromne a od dzisiaj np. Retopal luzem na kop. Ziemowit i ZPE podrozał o 6 zł br/t ba. Aktualna cena 596.55zl br/t ba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekmury1 Opublikowano 4 Maja 2020 #1257 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Retopal niech sobie w du....a wsadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Oldek Opublikowano 4 Maja 2020 #1258 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 albo jeszcze głębiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiek11 Opublikowano 4 Maja 2020 #1259 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Palilem Greenpalem i Karlikiem. Same pozytywy. Co nie tak z ich średnim bratem czyli Retopalem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PunkRock1986 Opublikowano 14 Maja 2020 #1260 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 U mnie Chwałowice Orzech I 850 zł tona Staszic Orzech II 800 zł. Ale ponoć powoli zaczyna brakować bo kopalnie się pozamykały z powodu "paranojawirusa". Mam dylemat czy kupować już czy czekać jeszcze. W składziku pustka mi się zrobiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Panstan Opublikowano 14 Maja 2020 #1261 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 (edytowane) to jak z tymi zapasami? zapasy tylko energetycznego dla przemysłu czy także tego konsumenckiego? PS. czy palił ktoś tym bardziej energetycznym węglem z Energo https://energobielsk.pl/sklep/wegiel-workowany/orzech-premium/ ? W poprzednim sezonie kupiłem na próbę 1t tego słabszszego orzecha,wegiel dobry,suchy, ale popiołu dużo, wykorzystuję go na okresy przejściowe,normalnie palę orzech II Wesoła( może Staszic kto to wie, były KHW). Edytowane 14 Maja 2020 przez Panstan uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didek Opublikowano 22 Maja 2020 #1262 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 (edytowane) Wszyscy liczą, że węgiel będzie tanieć a jest odwrotnie. Jeżeli chodzi o węgiel rosyjski - skład Energo. W maju cena wzrosła o 30 zł (kostka), a od czerwca planowana jest kolejna podwyżka o 50zł. Edytowane 22 Maja 2020 przez Didek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HarryH Opublikowano 22 Maja 2020 #1263 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 Cholerna mafia węglowa nakręca panikę koronawirusową, na giełdach węgiel tani jak barszcz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KKTS Opublikowano 22 Maja 2020 #1264 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 Nie śledzę ogólnej sytuacji na giełdach itd więc nie wiem jak to wygląda, ale wiem że przez ostatnie kilka(naście) dni analizuję ceny i sytuację w PL i wg mnie ceny są na prawdę wysokie. Też liczyłem na obniżki cen a tu raczej podwyżki... Jak ktoś chce kupić ekogroszek trochę taniej to nie ma za bardzo w czym wybierać. Ja potrzebuję na sezon dość sporo opału, dlatego szukałem i szukałem i analizowałem i za dużego wyboru nie ma. Nie wiem czy jeszcze pojawią się promocje i obniżki, ale obawiam się że nie dlatego złożyłem zamówienie już teraz. Może to błąd, ale i tak zapłaciłem za niby mocniejszy groszek taniej niż w zeszłym roku... W zeszłym roku kupiłem dopiero w sierpniu bo myślałem że później czyli gdzieś we wrześniu będzie jeszcze drożej, ale ceny zostały raczej na stałym poziomie. Jak otrzymam zamówienie to dam znać co i jak, byle się woda z worków nie wylewała :P w zeszłym roku jak tylko kierowca wyładował 4t ekogroszku z samochodu to zaczęło padać ;) mam nadzieję że w tym roku będzie lepiej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janjan Opublikowano 23 Maja 2020 #1265 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 Koledzy nie wiem czy wiecie że od 1 lipca 2020 zakaz sprzedaży miału ,kto nim pali niech się śpieszy z zakupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didek Opublikowano 23 Maja 2020 #1266 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 (edytowane) 6 godzin temu, janjan napisał: Koledzy nie wiem czy wiecie że od 1 lipca 2020 zakaz sprzedaży miału ,kto nim pali niech się śpieszy z zakupem. Jak kupowałem węgiel (21.05), to TIR za tirem odjeżdżał z miałem. Tylko patrzeć, jak cena ekogroszku skoczy, bo trzeba miał czymś zastąpić. Edytowane 23 Maja 2020 przez Ryszard Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Panstan Opublikowano 25 Maja 2020 #1267 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Na miejscowym składzie orzech II Wesoła staniał do 800 PLN (o 20 zł), reszta po staremu Marcel 800,Piast 760,Bobrek 960. Po opadach kupuję w czerwcu,nie ma co czekać,cena podobna jak w zeszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maronka Opublikowano 26 Maja 2020 #1268 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 U brody ceny bez zmian ,ja tradycyjnie sobie wezmę w workach 10kg bo wygoda dozowania i dźwigania i porządku w kotłowni niesamowita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
creativepm Opublikowano 26 Maja 2020 #1269 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 Witam. U mnie w tym roku szał bo na placu leży SILTECH:) Sam jechałem na zakład i sam ładowałem. Widziałem co brałem, ładowałem łopatą (widłami) do kartofli więc miał i drobnica zostały na zakładzie, kamienie też. Orzech bardzo gruby, podchodzi pod kostkę II z Taurona. Z tego co wyczytałem w internecie i z opinii pracowników zakładu jest to bardzo dobry węgiel energetyczny. Zaryzykowałem, zobaczymy jak będzie w praktyce. Skusiła mnie cena bo za tonę płaciłem 516,60 złotych, gruby sortyment i oczywiście fakt, że ZG Siltech w linii prostej to jakieś 3 kilometry od KWK Bobrek, gdzie węgiel jak wiadomo jest super. Na Bobrku sprzedają orzech I za 725 złotych za tonę, nie wiem jak jest teraz bo wydobycie było tam wstrzymane przez wirusa. Daję kilka zdjęć Siltecha. Dla porównania na zdjęciach karta z Biedronki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Panstan Opublikowano 26 Maja 2020 #1270 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2020 8 godzin temu, maronka napisał: U brody ceny bez zmian A jak z wysyłką,gdzie skalkulować cenę wysyłki,nie widzę tego u mnie na stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didek Opublikowano 27 Maja 2020 #1271 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 https://www.wnp.pl/gornictwo/ceny-wegla-opalowego-poszly-w-gore-i-taniej-raczej-nie-bedzie,396797.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maronka Opublikowano 27 Maja 2020 #1272 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 19 godzin temu, Panstan napisał: A jak z wysyłką,gdzie skalkulować cenę wysyłki,nie widzę tego u mnie na stronie. Oni wożą swoim transportem i jak pojadą w twoim kierunku to ci przywiozą ,cena 900-1000 ,na stronie ceny nie aktualne ,trzeba zadzwonić i powiedzieć co się chce i gdzie i wtedy odpowiedzą jaka cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PunkRock1986 Opublikowano 6 Lipca 2020 #1273 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 U mnie Piast kostka po 880 - chyba muszę brać bo orzech podrożał mocno. 940 - 960 zł :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damdam Opublikowano 6 Lipca 2020 #1274 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 (edytowane) wow, cena niezła, przy cenie 950 za piasta ( przyjęto 25MJ/kg) opłaci się spróbować brykiet (przyjęto 17 MJ/kg) w cenie 600 pln/tona. Za kryterium opłacalności przyjęto tylko stosunek wartości opałowej do ceny. Cena do 600 pln za tonę brykietu jest realna do wyrwania ale pozostałe za i przeciw użytkownik musi sam zdecydować w praktyce kupując mniejszą partię opału lub ruskiego orzecha za 800 plnhttps://energobielsk.pl/sklep/wegiel-workowany/__trashed/ sam go kiedyś używałem, minusy to stosunkowo sporo kamienia oraz popiół był większy niż obecnie deklarowane 7% ale może warto przetestować oraz lepszy ruski orzech za 869plnhttps://sibugolpl.com/produkt/ogien-orzech-ultra/ i jeszcze ten za 840plnhttps://energobielsk.pl/sklep/wegiel-workowany/orzech-premium/ gdybym celował w orzecha to pewnie zastanawiałbym się nad dwoma ostatnimi Edytowane 6 Lipca 2020 przez damdam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość witek4321 Opublikowano 7 Lipca 2020 #1275 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 Dzięki za namiary. Ten ogień ultra mnie kusi:) Po kilku latach z płomiennym, może na przedostatni sezon coś z pazurem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi