Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trochę PC do ~8kW mieści się z wagą czynnika poniżej progu nawet dla R410A

Opublikowano

Faktycznie niezła, pytanie co nam da r290 w porównaniu do pozostałych gazów?

Opublikowano (edytowane)

Większą sprawność bo niższe temp parowania 

tylko te moce coś małe z tej karty energetycznej a niby A+++

Edytowane przez szakallo
Opublikowano

Pewnie sumując samą konstrukcje i poszczególne elementy nic nam nie da w przypadku tej pompy r290. Sprawność będzie taka sama, albo niższa niż pomp z innym gazem

Opublikowano

Sprawność będzie większa tylko coś te moce małe, żeby nie okazało się że gazowo jest mała moc o wielkiej sprawności ale przy tych -10 będzie grzała grzałką częściowo więc i COP będzie leciał na łeb 

Opublikowano

Myślę, że jedynym "lepem" na tą pompę przy tej cenie jest tylko gaz w niej zawarty 😁

Opublikowano
2 godziny temu, szakallo napisał(a):

Widział ktoś tą pompę ciekawa cena za R290 w monobloku 

Pompy ciepła osobiście w realu nie widziałem, ale firmę składającą te pompy znam z działalności  fotowoltaicznej.

Wszystkie ważne informacje dotyczące ich produktów pomp ciepła na czynniku R32 i R290 (karty produktu, instrukcje, tabele wydajności, zasady gwarancji, cennik serwisu) znajdziesz w poniższym linku.

źródło:
https://fox-air.pro/do-pobrania/

W gratisie dostajesz stary wywiad (sprzed trzech lad) Karola Skorus.

źródło:

Opublikowano

Problem w tej firmie jest taki żeby mieć gwarancję musi tą pompę instalować autoryzowany instalator. Mam falownik tej firmy. Mogę tylko powiedzieć że mają bardzo dobry serwis i dobre podejście do klienta. Popsuł mi się moduł WiFi nawet nie musiałem odsyłać popsutego tylko po zgłoszeniu na drugi dzień już przysłali nowy. Ze zdalną aktualizacją falownika też nie było żadnego problemu zrobili od ręki.

Piszą że PC zrobione w technologii EVI. Spotkał się ktoś żeby ta technologia była stosowana na czynnik r290?

Opublikowano (edytowane)

Potwierdzam - to samo przerabiałem z modułem wifi falownika Fox - serwis zadziałał od ręki, bardzo sprawnie. Co do pomp - marketing na pewno ok, na fb trochę niepochlebnych opinii można znaleźć, ale nie zamierzam nic tu wklejać, bo konkretów nie było, wpisy wyglądają na celowe działania naganiaczy innych produktów.

wg karty: 

Moc grzewcza A-7W35 2,18-5,53 kW

Moc grzewcza A-7W55 1,99-5,24 kW

Edytowane przez Patrol
Opublikowano (edytowane)

Chyba tak na allegro tak opisana 

Warunki ogrzewania - temperatura otoczenia (DB/WB): 7/6°C, Temp. wody (Wejście/Wyjście): 30/35°C:

• zakres wydajności grzewczej [kW]: 3,10 - 8,90 kW
  • zakres wejściowej mocy grzewczej [kW]: 0,58 - 2,10kW
  • COP A7W35: 4,24 - 5,34
Edytowane przez szakallo
Opublikowano
Godzinę temu, nightwatch napisał(a):

Bo to chyba z innego modelu

to dane z roszerzonej karty dla modelu GL-9-1, czyli dokładnie to co wskazane wcześniej na alle

foxair_gl_9_1.png

Opublikowano
W dniu 4.12.2025 o 12:03, Silver00 napisał(a):

poprzednia propozycja  5200zł za split i gwarancja była, firma ma się dobrze

to może to split 4400

https://allegro.pl/oferta/pompa-ciepla-m-s-power-split-8-kw-16571932071

tu nie wiem co to za odpowiednik jakiej pc może ktoś podpowie

tu trzeba traktować jakby gwarancji nie było a jeśli okaże że jest to będzie pozytywne zaskoczenie 

gree versati. dwustopniowa sprężarka taka sama jak w amber, normalny czynnik, robi co ma robić, tylko głośna w ch

to drugie to chinski wyrób pompopodobny Phnix

Opublikowano (edytowane)

Kolega Berthold ma dwie pompy ciepła chomikowane na strychu, więc nie widzę żadnych przeszkód przy tej cenie, bym i ja zainstalował sobie samodzielnie drugą pompę ciepła. 

ps.
Jestem po rozmowie telefonicznej z sprzedawcą, być może jutro u niego zawitam.
Z poufnych wiadomości (tylko proszę tego nikomu nie powtarzać) producent FoxAIR kończy działalność w zakresie wytwarzania pomp ciepła. 

Edytowane przez Andrzej_M_
Opublikowano

W razie jak jedna padnie to masz drugą.

Opublikowano

Brawo TY!

Opublikowano (edytowane)

@Silver00 wiesz gdzie ja mam Twoje oczekiwania.

Co do zakupu.
Wiedziałem, że żadna gwarancja na ten zakupiony przedmiot nie będzie mi przysługiwała

Gwarancja Podstawowa jak i Gwarancja Rozszerzona są udzielane wyłącznie na Urządzenia zakupione w sieci sprzedaży Gwaranta i zainstalowane na terenie Rzeczypospolitej Polskiej, których typ i numer seryjny został podany w Karcie Gwarancyjnej oraz w  Protokole instalacji i pierwszego uruchomienia Urządzenia.  

Dostałem (na co się zgodziłem) Kopie z faktury elektronicznej.
Wystawcą faktury z dnia 2025.10.28 była spółka z ograniczoną odpowiedzialnością zarejestrowana w Warszawie w mieszkaniu nowoczesnej kamenicy na małym osiedlu o urokliwej nazwie.

Spółka ta świadczy usługi doradztwa biznesowego, a więc wprowadza działania mające na celu poprawę płynności finansowej i pozycji na rynku swoich klientów. Wśród tych czynności należy wymienić między innymi ulepszenie zaopatrzenia

Nabywcą na fakturze była osoba, od której nabyłem zakupiony przedmiot.

Wszystko zgodnie z prawem. Zapłata za zakupiony towar gotówka. Było poniżej 15 000 .

Na fakturze były zamazane grubo czarnym flamastrem ceny jednostkowe netto jak i ilość jednostek.
Co nie przeszkodziło mi w odczytaniu tych danych (szkolenie JWK).

Edytowane przez Andrzej_M_
  • Zgadzam się 1