Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez marcin,

Tutaj piszemy ogólne pytania i odpowiedzi w temacie sterownika SKZP-02.

Wątek o aplikacji Wojszym | Wątek o sondzie Brager

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaka wersja softu?? Byl z tym problem ze zamiast zamylac to otwieral sie zawor .. Ja mam 2.24 i jest ok 

Opublikowano (edytowane)

najnowsza. Moim zdaniem jak kocioł się wygasza to mieszacz powinien zamykać zawór, a jak miałaby się np zagotować woda to otwiera ma maxa. Może źle mam podłączone otwieranie i zamykanie na kostce?

Edytowane przez MarioMK85
Opublikowano

To jest źle, powinno zamykać do zadeklarowanej wartości. Może masz tą wartość, 100, chociaż nie wiem czy taka możliwość jest dostępna, a nie chce mi się iść do kotłowni i sprawdzać.

Opublikowano (edytowane)

Zmienilem na kostce i teraz po wylaczeniu pompy CO1 zawor się zamyka.

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu
Opublikowano

A jak u was z apka na androida od Timela? Chodzi mi o wykres bo u mnie ładuje i nie może załadować a jak u was?

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Zostało zgłoszone 

Opublikowano (edytowane)

Sterownik niedawno zakupiony i czeka na podlączenie . Czy może ktoś podrzucić wstępne ustawienia ? 

Dom piętrowy, przedwojenny , mury grube , w większości  ocieplony styropianem 8 cm , okna plastikowe .

Kocioł SAS slim 17 kw

podajnik pancerpol 17 kw 

dmuchawa WPA HL 06

pompa kotłowa

zawór 4d sterowany ręcznie

stara instalacja , grube rury

groszek karlik z pgg 

100 żeberek aluminiowych 

dwie drabinki łazienkowe 

Edytowane przez pawelll
Opublikowano

Kup siłownik zaworu. Wydałeś już trochę na sterownik to odżałuj i dokup też siłownik.
Podaj w sterowniku moc kotła,kaloryczność opału, zmierz potencjał podajnika i odpalaj. Zobaczysz jak to będzie działać i wtedy ewentualne korekty.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Siłownik mam , ale na razie z powodu błędu w instalacji nie będzie podłączony.

Opublikowano

Czyli zawór otwarty na full?

I co to za błąd? Niech instalator poprawia i już.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Tak , otwarty , zablokowany  ( żeby nikogo nie korciło ) i taki pozostanie do grudnia - stycznia.

Opublikowano (edytowane)

Mam pytanko ogolnie obnižania temp CO  za pomoca termostatu pomieszenia.Kiedy zastosujem termostat do kostki zalaczania ABAB CO1 CO2   w CO1,bedzie termostat zamiast wylaczania pompki CO1 obnižac dla ustawieni obnižania temperature CO przy pracy pogodowki? Lub tylko zadanu stalu temperaturu CO...

Idzie mi o eliminacii dyskomfortu nie užycia termometru pomieszenia przy pogodowke.I nie chce zbyt kupič termostatu dla testow,wiartarka otwory w scianie robič,przewody ciagnač.Žonka nie lubi testy takie :-( 

UFF,musze trenowac Polski...

Edytowane przez bercus
Opublikowano

Cześć, mam szybkie pytanie. Czy jak mam wersję softu 2.10 to mogę wgrać od razu najnowszą zarówno do sterownika jak i panelu?

Opublikowano

Tak,możesz od razu najnowszą bez żadnego problemu.

• Lubię to 1
Opublikowano
3 godziny temu, TomekBrz napisał:

Dostępna jest wersja 2.27. Wnosi drobne poprawki.

Opis na http://costerowniki.pl/pl/p/Pliki-wsadowe-SKZP-02-Slimak/3

Witam

Czy nie dało by rady wprowadzić ułatwienia pod tytułem "update softu przez internet (Aplikację)?

• Lubię to 1
Opublikowano

Panowie mam pytanie czy brak przywrócenia ustawień może powodować że mimo zmiany wartości potencjału podajnika nic się nie zmienia ? 

Opublikowano

@TomekBrz mam pytanie.

Czy jest możliwość ( lub może będzie takowa ) żeby po wgraniu aktualizacji sterownik pamiętał ostatnie nastawy?

Opublikowano

Juž potestowalem.Wystarczylo wyciagnac/wlaczyc kostke ABABCO1CO2,zamiast on/off termostata i dziala ok.Pompka chodzi i temp.obniža.To jest rozwiazanie mojego problemu.Kupič termostat z histerza 0,1-0,2 stopnia.

Opublikowano

Czesc. Aktualizowal ktos ze starej wersji na nowa? Ile trwa aktualizacja bo juz od 10 min aktualizator wskazuje "czekaj trwa aktualizacja" ale sterownik nadal dziala i sie nie resetuje jak napisano w instrukcji. Kabel od timela.

Mozna przerwac i sprobowac jeszcze raz?

edit:zaktualizowalo po drugiej probie:)

Opublikowano

Witam

Panowie jak ustawić sterownik pod kątem siłownika zaworu 3d plus mam podłączony panel pokojowy, tak by to z sobą współpracowało.

dzięki za pomoc