Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez marcin,

Tutaj piszemy ogólne pytania i odpowiedzi w temacie sterownika SKZP-02.

Wątek o aplikacji Wojszym | Wątek o sondzie Brager

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o usunięcie użytkownika matvii, niestety jego postawa odstrasza od tego forum, nie podoba się to żegnamy, kuźwa wprowadzany jest niepotrzebny ferment że człowiek się zastanawia dwa razy czy zajrzeć.  Temat o skzp stał się tematem o dupie maryny czyli o niczym niestety ☹️☹️☹️☹️ 

Opublikowano (edytowane)

Trolle :-(  Spal kamienie. :-)

Edytowane przez bercus
Opublikowano
17 minut temu, shaft7 napisał:

Proszę o usunięcie użytkownika matvii, niestety jego postawa odstrasza od tego forum, nie podoba się to żegnamy, kuźwa wprowadzany jest niepotrzebny ferment że człowiek się zastanawia dwa razy czy zajrzeć.  Temat o skzp stał się tematem o dupie maryny czyli o niczym niestety ☹️☹️☹️☹️ 

W pełni popieram.

Opublikowano

Koledzy uważam że w żadnym wypadku nie spamowałem tylko chciałem wam pokazać że pewne parametry sterownik dobiera sam i zrobiłem to dla dobra wszystkich użytkowników Skzp .Niestety odebraliscie to inaczej .Mam nadzieję że mimo wszystko sterownik u Was będzie dzialal w sposób perfekcyjny .

Pozdrawiam i jeszcze raz życzę miłego sezonu .

Opublikowano
W dniu 5.09.2018 o 19:18, TomekBrz napisał:

Aktualizacja jest już prawie gotowa. Myślę, ż tak za 2 tygodnie  będzie w App Store.

Doszła również obsługa programów czasowych.

@TomekBrz nie żebym się czepiał ale dwa tygodnie minęły. Proszę powiedzieć jak sprawy się mają.

Od przyszłego tygodnia zapowiadane jest ochłodzenie a co za tym idzie planuję odpalić kocioł. Z racji że jeżdżę w delegację muszę mieć dostęp do ustawień na wypadek potrzeby ich korekty.

Opublikowano

TomekBrz, a nowy soft też jeszcze zapodasz w tym miesiącu?

Opublikowano

Nie. Końcowe testy ruszą dopiero jak się ochłodzi. Jak przetestujemy to dopiero publikacja.

Jest dużo zmian zarówno  w algorytmie modulacji jaki samych obwodów CO, trzeba to solidnie potestować przy "obciążonym" kotle.

A na razie ciepełko....

Opublikowano

ok. dzięki. Jak trzeba, to wiesz, do testów jestem zawsze chętny ;)

Opublikowano

Lepiej nie. Każda taka wypowiedź rodzi dziesiątki nowych propozycji i kolejnych pytań "czy można dodać...."

Zmiany obejmują Wasze uwagi z poprzednich sezonów i moje "wariacje" na temat algorytmów spalania po dziesiątkach godzin spędzonych

przy certyfikacjach kotłów na 5 klasę.

Pamiętajmy, że aktualna wersja softu jest bardzo dobra a w tej dziedzinie chyba ewolucja jest lepsza od rewolucji.

pozdrawiam wszystkich

Tomek 

Opublikowano

Ale czy Pan TomekBrz rozważa moduł rozbudowy aby można było sterować dwoma/trzema mieszaczami? 

Opublikowano

Wkrótce wejdzie do produkcji moduł z obsługą 3 zaworów mieszających, 3 cz. pokojowych, pogodówką, wyborem 2 źródeł ciepła, obsługą CWU i cyrkulacji.

Ale to jest w zasadzie niezależne urządzenie z własnym wyświetlaczem.

Dedykowany do rozbudowanych układów grzewczych.

Opublikowano

I o to chodzi, a moduł internetowy będzie wbudowany?  Algorytmy spalania te same co w podstawowym skzp2? 

Opublikowano (edytowane)

Wydaje mi się że w taki osobnym sterowniku co obsługuje 3 mieszacze nie ma algorytmu spalania .

Są lepsi niech się wypowiedzą .

Edytowane przez Klaudiusz3
Opublikowano

Plum ma moduły rozszerzeń i wtedy taki sterownik może obsługiwać większą ilość mieszaczy czy bufor, no ale prowadzenie spalania szału nie robi.  Wszyscy piszą że plum to dobry jest do peletu

Opublikowano

a jak spalanie i jak wyglada palnik? wykres wyglada w porzadku.

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Na temat spalania to wiele nie moge powiedziec -jesli dobrze ustawilem potencjal podajnika to jakies 12.5 kg /24h.

W sumie piec uruchomilem wczoraj dopiero.Palnik to rynna "witkowski"-zadnych spiekow,popiol jak z papieroska.Pale narazie mialem wysokoenergetycznym.

Opublikowano

Rozumiem ze grzejesz juz na dom? Jesli tak to jaka temp puszczasz na grzejniki i jaka panuje temp. w pomieszczeniach?

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka