Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez marcin,

Tutaj piszemy ogólne pytania i odpowiedzi w temacie sterownika SKZP-02.

Wątek o aplikacji Wojszym | Wątek o sondzie Brager

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak bo potencjał zostaje taki sam i kaloryczność opału też zmniejszać moc palnika wystarczy dopasować powietrze ale nie każdy palnik będzie dobrze pracował poniżej swojego minimum

Wysłane z mojego Moto G (5S) przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jak u siebie jak zmniejszylem moc to kopiec sie zapadł a wykres zaczął skakac. Piec zaczęła pracowac na wyższych obrotach (wyzej modulowal) ale niestety samym powietrzem temp. sie nie uzyska...

Opublikowano

W sofcie V2.10 nie zgadza się temperatura czujnika pogodowego,na wyświetlaczu wyświetla 0.0 lecz w oknie diagnostyka jest 0.12.Ciekawe czy u wszystkich tak jest w 2.10,i czy w nowym sofcie testowym 2.17 wskazuje prawidłowo,czy też nie ?

Opublikowano

Zapomiałem dodać że w zabudowie 2.10,ponieważ innego,nowszego softu dla zabudowy na dzień dzisiejszy nie ma.

Opublikowano
Zapomiałem dodać że w zabudowie 2.10,ponieważ innego,nowszego softu dla zabudowy na dzień dzisiejszy nie ma.
Ale będzie pan Tomek pisał że 2tygodnie po tym co wyszedł czekaj cierpliwie

Opublikowano

Wiem że będzie,ale w tej chwili piszę o czujniku zewnętrznym.

Opublikowano
Wiem że będzie,ale w tej chwili piszę o czujniku zewnętrznym.
U mnie też jest małe przekłamanie w diagnostyce jest dokładniejszy odczyt mi to nie przedzkadza

Opublikowano

Mi też to nie przeszkadza,chciałem tylko sprawdzić czy wszyscy tak mają.

Opublikowano

Witajcie, wyliczyłem potencjał podajnika i wyszło 14,9kg/h ale po czasie muszę zrobić korektę. Przykładowo: wsypałem 150kg i po czasie w zasobniku nie ma już nic a na SKZP-02 widnieje spalone 130kg- w którą stronę zmienić potencjał? zrobić mniej kg/h czy więcej? 

Opublikowano
Witajcie, wyliczyłem potencjał podajnika i wyszło 14,9kg/h ale po czasie muszę zrobić korektę. Przykładowo: wsypałem 150kg i po czasie w zasobniku nie ma już nic a na SKZP-02 widnieje spalone 130kg- w którą stronę zmienić potencjał? zrobić mniej kg/h czy więcej? 
Daj na 15.1 i obserwuj

Opublikowano

Więcej,jest na forum wzór jak to wyliczyć dokładnie.

Opublikowano

Znalazlem błąd w sofcie 2.17b w panelu pokojowym w menu diagnostyka nie jest liczona delta.Na sterowniku jest ok

20181214_111608.jpg

Opublikowano
Godzinę temu, mickarp napisał:

potencjal musisz kilkukrotnie sprawdzic...zalezy czym palisz i jakiej granulacji.....mi do tej pory roznie pokazuje:)

Opublikowano
3 godziny temu, MarekDabrowski napisał:

U mnie gdy zjechałem na technix 25kw na 15kw na niskich mocach pracował bardzo zle

Witam

Ustawiłem Technix -a na 8kW i kaloryczność 7 i dobrałem powietrze, pracuje w całym zakresie poprawnie tylko min modulację podniosłem trochę.

Pozdrawiam RedEd

Opublikowano

a czemu ma nie pracowac....mozna obnizyc moc ale trzba inne parametry pozmieniac aby smigalo:)

Opublikowano
3 minuty temu, reded napisał:

i kaloryczność 7

to czym Ty palisz?:)))

Opublikowano

Ha ha. Znajdz 7 roznic :-)

Moc kotla 27,ustawiona 8

Kalorycznost 24,ustawiona 7

• Zgadzam się 1
Opublikowano

@abcde ja palę peletem, ale koleżanka co ma ten palnik to pali węglem, po spalaniu wygląda na lekko koksujący i nie najtańszym.

Opublikowano

I kilka KW daješ kociolku w opale kiedy palič na twoich "8"Kw?