Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez marcin

Tutaj piszemy tylko o współpracy SKZP 02 z analizatorem Brager BCA 02.

Główną dyskusję o SKZP 02 znajdziesz klikając tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Czy brager będzie działał na okrągłym palniku Ekoenergi groszek 19? 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam Panowie, piszę, bo kupilem analizator spalin do mojego kotla i chcialem ustawić sv200 24kw na analizator. Kocioł malina 19kw. Wczesniej mialem ustawione "na oko" zeby nie kopcił, ale w piecu mialem ciągle czarno. Paliwo Karlik luzem.

Do sedna:

Aktualnie mam problem z tlenem na niskich modulacjach ( aktualnie minimalna modulacja u mnie to 20%). Jak schodzi z dużych modulacji to mieści sie miedzy 14-16% tlenu, natomiast jak dłużej pochodzi to tlen zaczyna rosnąć nawet do 18%. Po czym jak chce wejsc na wyzsze modulacje to po pierwsze bardzo długo mu zajmuje a potem przebija. Tlen tez utrzymuje się wysoki. Po czym po 15 minutach pełnej modulacji tlen schodzi na 7-8....

Dodam, że dmuchawy już nie mogę zmniejszyć, bo skalę mam już od 22, a dmuchawa rusza od 25.

RCK w kominie zamontowany i ustawiony na 10mbar.

Komin modułowy FI 200.

Wszystko uszczelnione, lewego powietrza nie bierze.  Sprawdzałem poprzez podanie dużej ilości wegla na palenisko i obciecie powietrza. czopuch uszczelniony sylikonem do 1000stopni. Jak kocioł się odstawi, to tlen bardzo powoli rośnie.

Dmuchawa jakas RV nie WPA06.

Pomóżcie, bo osiwieje.

Z góry dziękuję za wszelkie rady

Jakub