Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sterownik Kotla Skzp-02 - Aplikacja Mobilna, Konwertery

Wiadomość dodana przez marcin

Tutaj piszemy tylko o aplikacji mobilnej dla SKZP autorstwa @wojszym2244.

Główną dyskusję o SKZP 02 znajdziesz klikając tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Jestem dopiero na etapie zakupu sterownika i mam takie pytanie . Czy kupując konwerter z RS485 który obsłuży tą apkę nie będę musiał już kupować modułu internetowego TIMEL ETH-01C ?

Opublikowano

Ja bym się nie szczypał tylko brał wszystko od timela. Bez żadnych zamienników.

Rozważ też zakup 05. Jest nowszy, lepszy, bardziej rozbudowany i co dość istotne w dzisiejszych pięknych kotłowniach umożliwia ogarnięcie tych wszystkich kabli - bazę wieszasz na ścianie, a na kotle stawiasz jedynie sam panel podłączony jednym kablem. 

Opublikowano
4 godziny temu, Dozy napisał(a):

bazę wieszasz na ścianie, a na kotle stawiasz jedynie sam panel podłączony jednym kablem.

Ja mam SKZP-02Z i tak właśnie jest, panel jest podłączony jednym kablem i ustawiasz go gdzie chcesz 😄

Niestety timel wypiął się na użytkowników SKZP-02Z i potraktował ich jako gorszy sort zaprzestając jego aktualizacji 😕

Opublikowano
4 godziny temu, carlo napisał(a):

Jeśli interesuje Cię tylko zdalny odczyt (bez zapisu) danych to wystarczy konwerter RS232.

Nie no to trochę byłoby bez sensu . Ale jak kupię orginalny sterownik internetu z Timela to tego konwertera już nie trzeba czy muszą być oba ? I oczywiście jak się domyślam obsługi zdalnie zapalarki nie ma ?

4 godziny temu, Dozy napisał(a):

Ja bym się nie szczypał tylko brał wszystko od timela. Bez żadnych zamienników.

Rozważ też zakup 05. Jest nowszy, lepszy, bardziej rozbudowany i co dość istotne w dzisiejszych pięknych kotłowniach umożliwia ogarnięcie tych wszystkich kabli - bazę wieszasz na ścianie, a na kotle stawiasz jedynie sam panel podłączony jednym kablem. 

Niestety celuję w SKZP-02F ZAPALARKA a w 05 nic nie widzę co musiałbym mieć czego nie ma 02 . Żeby miał jeszcze w tej cenie wbudowany moduł internetowy to za tą cenę można by rozważyć . A swoją drogą nie rozumiem jak taki moduł nie może być od razu zamontowany w sterownuku . A zapomniałem - trzepanie kasy .

Opublikowano
8 godzin temu, maniolx napisał(a):

Ale jak kupię orginalny sterownik internetu z Timela to tego konwertera już nie trzeba czy muszą być oba ?

Jak kupisz moduł internetowy timela to nie potrzeba nic więcej.

Opublikowano
11 godzin temu, carlo napisał(a):

Ja mam SKZP-02Z i tak właśnie jest, panel jest podłączony jednym kablem i ustawiasz go gdzie chcesz 😄

Niestety timel wypiął się na użytkowników SKZP-02Z i potraktował ich jako gorszy sort zaprzestając jego aktualizacji 😕

Przestań fanzolić bo aż oczy bledną.

11 godzin temu, maniolx napisał(a):

A swoją drogą nie rozumiem jak taki moduł nie może być od razu zamontowany w sterownuku . A zapomniałem - trzepanie kasy .

Jakby ci jeszcze zainstalowali na piecu w cenie produktu, to pewnie miałbyś pretensje, że nie przeczytali ci instrukcji. 

Najlepiej kup sterownik od tech-a. Tam za krocie otrzymasz goły produkt, a ceny modułów zaczynają się od 500zł.

11 godzin temu, maniolx napisał(a):

A swoją drogą nie rozumiem jak taki moduł nie może być od razu zamontowany w sterownuku . A zapomniałem - trzepanie

Najlepiej jakby jeszcze przyjechali i zainstalowali na piecu. Wtedy pewnie miałbyś pretensje, że nie przeszkolili w zakresie obsługi.

Kup sobie sterownik tech. Tam będzie "taniej".

Opublikowano
11 godzin temu, Dozy napisał(a):

Przestań fanzolić bo aż oczy bledną.

Jakby ci jeszcze zainstalowali na piecu w cenie produktu, to pewnie miałbyś pretensje, że nie przeczytali ci instrukcji. 

Najlepiej kup sterownik od tech-a. Tam za krocie otrzymasz goły produkt, a ceny modułów zaczynają się od 500zł.

Najlepiej jakby jeszcze przyjechali i zainstalowali na piecu. Wtedy pewnie miałbyś pretensje, że nie przeszkolili w zakresie obsługi.

Kup sobie sterownik tech. Tam będzie "taniej".

Widzę że znowu musiał się i tu przybłąkać  mądrzejszy od wszystkich który to tylko on wszystko wie najlepiej .  Jeżeli twoim zdaniem ten produkt jest taki tani to napisz do producenta aby podwyższył cenę bo do ciebie to za tanio . A te twoje przykłady taniości które podajesz są żałosne . Ciekawe co byś powiedział jakby smartfony , laptopy itp sprzedawali by bez modułu zabudowanego internetowego . Wtedy byś krzyczał jak to możliwe . Wez sobie człowieku zobacz ten sterownik w środku i zobaczysz ile on jest wart . A dołożenie w sterowniku modułu wi-fi to koszt paru złotych i nie zawierałby tyle miejsca co ta dodatkowa skrzynka z internetem . Masz samochód  ? Może masz . To dlaczego nie kupiłeś Ferrari tylko jakiś badziew . To właśnie są te twoje bzdurne porównania . Dziękuję za wszechstronną pomoc i nie oczekuję więcej twoich odpowiedzi . 

• Zgadzam się 1
Opublikowano

Ojej. Czyżbym uderzył w czułe miejsce nowicjuszka?

W SKZP-05 trzeba wszystkie kable wyprowadzić samemu, ale dla ciebie to zapewne jest za dużo aby to ogarnąć. I pewnie myślisz sobie teraz: "Jak to, tyle piniendzy za sterownik i jeszcze samemu kable podłonczać?"

W kwestii samochodów to nie wiedziałem, że Audi A6 to badziew. Pewnie dacia dla ciebie jest lepsza, bo tańsza. 😆😂

Żałosny to ty sam jesteś. I jeszcze do tego dziad.

Opublikowano (edytowane)

Chyba terminologia ci się pomyliła

Ty sie popatrz sam na siebie.

A do wyzywania to jeszcze daleko. Pewnie nie zauwazyłeś, że nowicjusz pierwszy mnie przezwał od bezpańskich psów. ...że niby ja się przybłąkałem?

Edytowane przez Dozy
Opublikowano
W dniu 2.09.2023 o 07:25, Sławek007 napisał(a):

Od dłuższego czasu nie mogę nic zmienić z aplikacji wojszym.

Sterownik SKZP-05. Baza sterownika z dopiskiem "S", a panel na procesorze STM.

Podgląd działa bezbłędnie. Myślałem, że to wina softu, bo miałem starą wersję w sterowniku. Obecnie mam 5.46 baza i 5.45 panel i nadal nic nie mogę zmienić.

Na aplikacji Timela mogę zmieniać parametry. Ktoś ma podobnie?

@wojszym2244 da radę coś z tym zrobić? Przez stronę nie przyjmuje nowych ustawień. Pojawia się komunikat "Trwa zapisywanie", ale nic się nie dzieje. Na aplikacji z Timela działa zmiana ustawień. Mój login: slaw007

Opublikowano (edytowane)

@wojszym2244 chodzi o to ID: HHYY..........

Taki otrzymałem od firmy SEKOM cały kocioł ze sterownikiem od forumowego @Pieklorz Miał być oryginalny SKZP-05

Taką mam też nalepkę na sterowniku (obudowie) oraz w instrukcji.

Na apce Timela działa bez problemu.

Edytowane przez Sławek007
Opublikowano

Chyba błąd został odszukany. Sprawdzę po powrocie do domu.

Z wojszym2244 jestem w kontakcie na priv. Dzięki @Kijasr za odzew.

Opublikowano
W dniu 4.09.2023 o 23:06, maniolx napisał(a):

Niestety celuję w SKZP-02F ZAPALARKA a w 05 nic nie widzę co musiałbym mieć czego nie ma 02 . Żeby miał jeszcze w tej cenie wbudowany moduł internetowy to za tą cenę można by rozważyć . A swoją drogą nie rozumiem jak taki moduł nie może być od razu zamontowany w sterownuku . A zapomniałem - trzepanie kasy .

Goły moduł wifi kosztuje ok 150-200pln, może trochę tanie w hurcie. Uważasz że to powinien być gratis? Firma jest od tego by zarabiać, czyli jak napisałeś trzepać kasę. Cena mogłaby nie być akceptowalna gdyby moduł był w standardzie, a wiele osób nie byłoby w stanie go wykorzystać.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam działają u was zmiany ustawień w sterowniku przez aplikacje lub stronę?
W sumie to o 5:04 sterownik stracił połączenie

Opublikowano

U mnie też nie działa. 

Jak zejdę do kotłowni, to zerknę do którego serwera jestem podłączony, bo nie pamiętam.