Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sterownik Kotla Skzp-02 - Aplikacja Mobilna, Konwertery

Wiadomość dodana przez marcin

Tutaj piszemy tylko o aplikacji mobilnej dla SKZP autorstwa @wojszym2244.

Główną dyskusję o SKZP 02 znajdziesz klikając tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wi-Fi wyłączyłem i jest to samo ok1 GB na dobę

Może skzp-05 tyle danych wysyła 

Opublikowano

Albo masz trojana jakiegoś, albo operator rąbie Cie na pakiecie danych

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

To już taka zgadywanka, ale problemem może być także bardzo duża fragmentacja danych. Zamiast buforować dane i wysyłać je w jakiejś sensownej paczce, to wysyła po parę bajtów. Pytanie tylko jak jest u innych? Jak sprawdzałem co na serialu generuje SKZP, to dane lecą tam non-stop.

@wojszym2244 Co do bazy danych, będzie rosła i wymagane będzie coraz więcej miejsca. Albo zrobić retencję na rok, z możliwością pobierania danych na komputer lokalnie, albo robić agregacje, żeby nie trzymać takiej liczby rekordów.

Opublikowano

Nie wiem jak w tym sterowniku, ale w eCoalu ustawia się co ile ma wysyłać dane do statystyk. Częściej niż 30s się nie da. Ja mam ustawioną 1 czy 1,5 min.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Hej,

Gdzie można pobrać apkę SKZP Viewer? Miałem ja cały czas na telefonie ale zmieniłem telefon i poszła sobie...

Szukałem w tym wątku ale same jakieś nieaktywne linki znajduję.

Z góry dzięki.

Opublikowano

Obejrzałem i tam też jest nieaktywny link.

Opublikowano

Znajdę apke w sklep PLAY ? Bo jakoś nie widzę ?

Opublikowano (edytowane)

Witam o dziś o 18:18 podlo połączenie z serwerem tylko u mnie czy u wszystkich ?

Zgadza się to u mnie jakaś awaria już jest ok .

Edytowane przez Krzysztofcwik
Opublikowano

U mnie śmiga.

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

chciałem odpalić dzisiaj sterownik na stronie :  wojszym2244.usermd.net zobaczyć wykresy i nie mogę zalogować się na konto , próbowałem również przypomnieć hasło, ale również się nie da, ktoś wie czemu?

Edytowane przez glibo
Opublikowano

Najpierw musisz odpalić sterownik w kotłowni a dopiero potem na stronie. Przypominanie hasła nie działa. Hasło to jest pin w sterowniku. Jak zapomniałeś to zmień w sterowniku. Na stronie loguj się przez ID sterownika. Dopiero po zalogowaniu można nadać nick. Nieużywane sterowniki są okresowo usuwane ze strony.

Opublikowano

Nie wiem ile z tym roboty ale przydałby się wykres jak trzyma się tlen względem zadanego 

Opublikowano

Albo jakie są korekty podawania przy korzystaniu z analizatora

Opublikowano
6 godzin temu, alf napisał:

Nie wiem ile z tym roboty ale przydałby się wykres jak trzyma się tlen względem zadanego 

Roboty raczej niedużo... ale to kolejne obciążenie i rozrost bazy danych

Opublikowano

To chociaż obok aktualnego tlenu okienko z tlenem zadanym, aczkolwiek wykres to wykres.  Myślę nie tylko mi tego brakuje. 

Opublikowano

Oj tam. Ja nie umiem i to jest bariera ale nie chce mi się🤔  kupić Bragera i będzie motywacja. 

Opublikowano

Kurde było tak fajnie a teraz NIMA NIC 😞

Opublikowano

Już działa 🙂