Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sterownik Kotla Skzp-02 - Aplikacja Mobilna, Konwertery

Wiadomość dodana przez marcin

Tutaj piszemy tylko o aplikacji mobilnej dla SKZP autorstwa @wojszym2244.

Główną dyskusję o SKZP 02 znajdziesz klikając tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W sterowniku trzeba ustawić, że nie zezwalasz na zmiany zdalne

Opublikowano (edytowane)

Serwer nie działa lub jest problem z łączem internetowym do niego. Oby to nie miało nic wspólnego z dzisiejszym pożarem w jednym z data center OVH.

17:44 - już działa

Edytowane przez renekm
Opublikowano (edytowane)

Skrypt nie zapisuje (albo nie odczytuje) danych do (z) bazy danych od poniedziałku od godziny 18:22 ----> brak wykresów

Edytowane przez carlo
Opublikowano

Witam. Korzystam z dobrodziejstw apki już jakiś czas. Kiedyś robiłem wpłatę i naszła mnie myśl czy nie trzeba wpłacić znów. Szkoda, że brak takiej informacji na stronie podglądu kotła. Jeśli jakaś zbiórka jest prowadzona to chętnie się dorzucę.

• Lubię to 1
Opublikowano

Pomocy! Od jakiegoś czasu nie mogę się zalogować na stronie wojszym2244, jedynie działa mi aplikacja timel (trochę mało danych).

Czy powodem tego może być starsza wersja oprogramowania sterownika?

Opublikowano (edytowane)

podaj nick ze strony lub id od timela KONIECZNIE NA PM

ps. prosiłem w poprzednich postach o testy skzp-05 w zakresie mieszaczy, ale że brak odpowiedzi to wgrywam tą werję na główny adres. Dostosowałem też ustawienia podajnika.

Zmieniłem też ustawienia cache. Może to pomoże na przyszłe aktualizacje.

Edytowane przez wojszym2244
Opublikowano

Nie zauważyłem jakiś błędów. A jest możliwość żeby działa też aplikacji timela pod twoim serwerem.

Opublikowano

W którymś momencie dostosowałem serwer do aplikacji Timela na skzp-02, ale ogólnie to jest ślepy tunel. Jak ktoś chce korzystać z aplikacji Timela to nie potrzebuje strony...

Opublikowano
Jak są czujniki teperatury w skzp-05 to pewnie się da. 

Widzę że dodałeś temperatury na poszczególne obwody. Dziękuję bardzo
Opublikowano

Faktycznie było by super gdyby był wykres tlenu. Dziś zauważyłem że po wyłączeniu grzania CWU wykres modulacji zaczął wariować góra-dół. Okazało się że tlen na analizatorze skakał od 8 do 19% , niestety nie nagrałem tego zjawiska ale gdyby był wykres tlenu :-) :-) :-)

Opublikowano

Timel na meila nie odpisuje, więc zapytam tu.  Mam oryginalny moduł internetowy z timela, i problem z wykresami. Ktoś wie co tam się u nich dzieje? Wykresy o ile są to zazwyczaj proste kreski i co chwilę traci sterownik łączność (czerwona dioda)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@topicktm , w moim przpadku pomogła wymiana routera ( osobny router pracujący w trybie  access point ).

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Mam pilne pytanie.

Czy wysłanie komendy do sterownika "palnik STOP" w aplikacji wojszym wywołuje wygaszanie pieca (czyli wypchnięcie żaru)?

Edytowane przez DawidC
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Część Wszystkim.. czy ktoś mi powie jak zmienić w aplikacji skzp viewer nik bo podaje mi info o braku w bazie .. chodzi mi o to w jaki sposób to zrobić bo apka nie wyświetla nic oprócz tego komunikatu.. reinstalka nic nie daje dalej to samo..

Opublikowano (edytowane)

Najpierw musisz się zalogować, a potem wejść w ustawienia konta i w polu Nick wprowadzić nowy nick i zapisz

Edytowane przez Jockey