Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez marcin,

Tutaj piszemy ogólne pytania i odpowiedzi w temacie sterownika SKZP-02.

Wątek o aplikacji Wojszym | Wątek o sondzie Brager

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napisałeś "ustawiałem czas czyszczenia na zero " - w tej funkcji nie można wprowadzić wartości mniejszej niż 1

Czyść Palnik co (min) -  jest inną nastawą i to właśnie ona włącza lub wyłącza czyszczenie palnika

• Zgadzam się 2
Opublikowano
20 godzin temu, mariusz0776 napisał:

U mnie pogodowka super się sprawdza czy to -15 czy 15 stopni za oknem. Trzeba odpowiednio ją zestroić. Przy 15 za oknem 4d puszcza na grzejniki jakieś 30 stopni z tego co pamietam. Praktycznie cały okres grzewczy mam 23 stopnie w chacie. 

U jednego się sprawdzi a u drugiego nie.  Dzięki dyskusji na tym forum wiele zmian zostało wprowadzone na plus dlatego sterownika.  Mała korekta  z 10 stopni na 20 stopni od której naliczana jest krzywa grzewcza, mogłaby zadowolić i jednych i drugich

Opublikowano
W dniu 21.09.2019 o 07:29, mariusz0776 napisał:

U mnie pogodowka super się sprawdza czy to -15 czy 15 stopni za oknem. Trzeba odpowiednio ją zestroić. Przy 15 za oknem 4d puszcza na grzejniki jakieś 30 stopni z tego co pamietam. Praktycznie cały okres grzewczy mam 23 stopnie w chacie. 

Możesz dać jakieś wskazówki...mam skzp od kilki tygodni...co i jak ustawić...dzięki

Opublikowano

I ja mam małe pytanko. Moduł internetowy od Timela i apka na smartfona wersja 1.31, soft w sterowniku 2.27. problem. Udało się raz połączyć, i na tym koniec. Gdzie szukać przyczyny?

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Musisz zmienić adres serwera w apce i w sterowniku jeśli tego nie zrobiłeś pi aktualizacji

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu
Opublikowano

Ok kumam, ale jest jeszcze jedno wersja na stronie Timela z 19 -09 w sterowniku z 20 -08 bodajże. Adres serwera w sterze już jest wpisany ale inny jak podany na stronie timela

Opublikowano (edytowane)

Nie widze wersji z 19.09 gdzie on jest? Aktualizacja byla 17.09

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu
Opublikowano

Tak z 17 ja się pomyliłem. W sterze jest tak jak na foto2701397c367449ce36aea96fefd31fdf.jpg

Opublikowano (edytowane)

Ja także mam problem z modułem internetowym , dzisiaj cały dzień próbuje to ogarnąć , internet jest , nowy serwer wpisany , przez chwilę migneła zielona kropka , i dalej nic. Internet stacjonarny od Netii na liniach Orange.

Przed chwilą mignela znowu.

Edytowane przez pawelll
Opublikowano

Może musisz ide i pin wpisać. Ja ustawienia fabryczne przywrocilem i tez zapomniałem

Opublikowano

Modem uzyskuje połączenie z  serwerem , potem rozłącza się . Wnioskuję że problem leży w starym routerze użytym w trybie  client . Kupię nowy i powinno wszystko być ok.

Opublikowano

U mnie działa. Nie pobiera tylko wykresów.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Serwer, który podałem wyżej działa trochę na innej zasadzie i nie potrzebuje zestawionego łącza sterownik<->serwer na stałe. Zerwane połaczenia mu nie przeszkadzają.

• Lubię to 1
Opublikowano

Dzięki @wojszym2244 , jutro sprawdzę.

Opublikowano

Tak działa po zmianie adresu serwera, i faktycznie wykresy są z d..py wzięte. Chyba przejdę na monitorowanie od Wojtka, tylko gdzies hasła zapodzialem i nie wiem jak odzyskać, miałem też od Carlo i też wsiąkły

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanie. Kocioł Malina 12kw, palnik Technixa w DTR piszą przesyp 9 kg, ale coś mi się nie widzi. Nie zmierzyłem fizycznie, faktycznego przesypu. Ma ktoś podpowieć czy napewno jest prawidłowy?

Opublikowano (edytowane)

Panowie, mam problem.... 21.gif

Mój ukochany sterownik się zbuntował i od soboty przestał wysyłać dane do konwertera, przez co straciłem podgląd online, co on w tej kotłowni tam wyprawia. Niby mam do niego zaufanie, ale lubię też mieć na niego ''oko". Efektem ubocznym jest to, że po wyłączeniu go z prądu nie chce się podnieść, dopóki nie wyjmę wtyki z gniazda RS. Sprawdziłem go na 2 konwerterach i na każdym to samo. Ponowne wgranie oprogramowania nie przemówiło mu do rozsądku, a mnie nie przyniosło ulgi.... 41.gif

Zapewne jutro wyślę go na psychoterapię do serwisu, może specjaliści w dziedzinie psychologii stosowanej wytłumaczą mu, że bardzo brzydko wobec mnie się zachował i w jakiś sposób namówią go do zlitowania się nade mną i ponownego podłączenia mnie do trybu online, bo bez delektowania się wykresami, to już nie potrafię normalnie funkcjonować...

I jak on mógł mi to zrobić? Ja go przecież na rękach prawie nosiłem, po pupci klepałem i tak chwaliłem...

Tylko jak ja się odnajdę w tej nowej dla mnie rzeczywistości tych kilku dni bez sterownika, oj będzie ciężko... 38.gif

Koledzy, proszę o wsparcie mentalne w tych trudnych dla mnie chwilach...

Pogrążony w rozpaczy - Jockey

Edytowane przez Jockey
Opublikowano

A takie ładne były, takie kolorowe amerykańskie, szkoda :)

Wspieram w tych ciężkich chwilach

Gość Visitor1230
Opublikowano
Godzinę temu, Jockey napisał:

Zapewne jutro wyślę go na psychoterapię do serwisu, może specjaliści w dziedzinie psychologii stosowanej wytłumaczą mu, że bardzo brzydko wobec mnie się zachował i w jakiś sposób namówią go do zlitowania się nade mną i ponownego podłączenia mnie do trybu online, bo bez delektowania się wykresami, to już nie potrafię normalnie funkcjonować...

Oj terapie rownolegle powinien przejsc palacz widze :)

Opublikowano

A kabel kolega sprawdzał? 

• Zgadzam się 1
Opublikowano

Niestety, 2 różne kable i 2 różne konwertery podpięte pod sterownik i na żadnym nie ma transferu, więc prawdopodobieństwo małe po tej stronie.

Bez fachowej pomocy się raczej nie obejdzie.

Opublikowano

Widzę że robi się jakaś plaga z połączeniem sterownika do internetu. W moim przypadku przerywał połączenie, a teraz wcale nie łączy , ale ja nie jestem pewny routera. Mam nadzieję że nie wydałem  ponad 400  na daremne. 

Opublikowano
3 godziny temu, Jockey napisał:

Pogrążony w rozpaczy - Jockey

Moim skromnym zdaniem @TomekBrz , nie dość, że powinien naprawić ci ten sterownik to powinien odesłać ci jeszcze jeden w zapasie.

Dlatego, że "robisz robotę" odnośnie jego produktu, udzielasz się na wszystkich forach i nie tylko.

Nie jeden kupił Skzp-ta dzięki Tobie.

Nota bene, łączę się z kolegą w bólu i czekam na nowe filmiki. :-)

• Zgadzam się 1