Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez marcin,

Tutaj piszemy ogólne pytania i odpowiedzi w temacie sterownika SKZP-02.

Wątek o aplikacji Wojszym | Wątek o sondzie Brager

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolega ma taki sam palnik i ślimak i nic nie trzeba robić tylko trochę trzeba się pobawić z ustawieniami powietrza ma sterownik iryd prond strasznie zagmatwany sterownik.

Wysłane z mojego Moto G (5S) przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Proponuję zmienić temat forum: zamiast skzp02,ustawienia,porady...."na o wszystkim" :(

Opublikowano
3 godziny temu, Jockey napisał:

Trzeba zeszlifować część przeciwzwoju, nie będzie wtedy mielenia tylko wypychanie.

Hej, @Jockey napisałeś to z doświadczenia czy ze słyszenia. (photos mówią że doświadzenie) Mam ten sam problem, więc dopytuję. Po przeciwnej stronie od podajnika nie przewala opału, ale popiół i zmielony miał osiadł na stałe.

Opublikowano

Może być i niech tak zostanie, porady o wszystkim dla użytkowników skzp, a co koledze z abecadła to przeszkadza.

Opublikowano

Bo jak wchodzi tu nowa osoba która zakupiła ten sterownik to na pewno przeczyta tu konkretną poradę ...po tygodniu...zanim przeczyta ponad 400 stron...o slimakach;zawodach 3.4D...itp...robi się śmietnik po prostu.

• Zgadzam się 1
  • Nie zgadzam się 1
Opublikowano

Ta fakt

Gdyby chcieć znaleźć konkretką poradę to na myśl ile trzeba przeczytać postów nie w temacie to się odechciewa.

Może warto założyć nowy wątek dotyczący pobocznych tematów a ten zostawić typowo do problemów z ustawieniami skzp.

Myślę że dla wszystkich wyszło by to na dobre. 

• Zgadzam się 1
Opublikowano (edytowane)

Ja zaklejal niektore dziurky napowietrzenia naprzeciwnej stronie.I wszytko sie rozwiazalo.

I zamiast porady 5, niepotrzebnych  postow.

Edytowane przez bercus
  • Zgadzam się 1
Opublikowano
Godzinę temu, Oldek napisał:

napisałeś to z doświadczenia czy ze słyszenia.

Z doświadczenia. Różnica w podawaniu grochu po wyszlifowaniu ślimaka jest ogromna

Opublikowano

Uszczelnic cala dolna szczeline na stronie podajnika.

Opublikowano

Chcę bardzo podziękować użytkownikowi abcde za pomoc w ogarnięciu timela skzp-2.A tak na marginesie producent sterownika powinien jakis opis przybliżony zamieść w instrukcji,ale są jeszcze życzliwi tacy jak ABCDE i pomogą.

Opublikowano (edytowane)

Nie wystarczy dobry sterownik, chcesz jeszcze dobrą instrukcję? hehehe

;-)

Edytowane żeby nie było. Niech Wam się pali mało i czysto i bez awarii. 

Edytowane przez reded
Opublikowano

Ja nie psiocze na timela . Sterownik jest OK tylko łatwiej było by go okiełznać jak instrukcja by zawierała podstawy ustawień

• Zgadzam się 1
Opublikowano

Ok może ktoś się podejmie przepisania instrukcji i umieszczenia  w nowym temacie, ja jeszcze instrukcji nie otworzyłem.

Pozdrawiam

Opublikowano
4 minuty temu, Pal123 napisał:

Ja nie psiocze na timela . Sterownik jest OK tylko łatwiej było by go okiełznać jak instrukcja by zawierała podstawy ustawień

Ciężko jest napisać podstawy każdy piec jest inny każda instalacja C.O jest inna , napisać to pod każdy model chociażby palnika encyklopedia by z tego wyszła 

Opublikowano
50 minut temu, Pal123 napisał:

Chcę bardzo podziękować użytkownikowi abcde za pomoc w ogarnięciu timela skzp-2.A tak na marginesie producent sterownika powinien jakis opis przybliżony zamieść w instrukcji,ale są jeszcze życzliwi tacy jak ABCDE i pomogą.

Nie ma za co:)

Ja też 2 miesiące temu walczyłem z ustawieniami..To mój pierwszy podajnik...wybór padł na rynnę +Timel .

Wybor trafny...teraz moge śmiało napisać..spalanie mi spadło do 7.5kg a zaczynałem od 13kg.

Ale nadal bawię się z ustawieniami bo lubię testować.

Opublikowano

Abcde jak to nie tajemnica to jaką masz rynnę?

Opublikowano

Mam ten sam palnik i powiem że nie zamienił by go na inny. Zwłaszcza jak czytam i obserwuję że kopczyk za mały albo za duży :-)

Z ciekawości zapytam jakie masz ustawienia?

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, abcde napisał:

Witkowski...najlepsza...wszystko pochłonie i spali.:)

Też jadę na takiej rynnie ale na owsie,też lubię ekperymentować i dzięki temu zmniejszyłem spalanie o 1/3.I prawdą jest że rynna spali co przejdzie przez ślimak

Edytowane przez konopka
Opublikowano

tak z grubsza :podawanie 2s,moc ustawiona 12kw,powietrze 10-55%,modulacja 10-100%....przedmuch co 2 godz

Opublikowano

@konopka a na Cobrze się udało tę rynnę z owsem puścić? 

Opublikowano
Godzinę temu, meff napisał:

Ciężko jest napisać podstawy każdy piec jest inny każda instalacja C.O jest inna , napisać to pod każdy model chociażby palnika encyklopedia by z tego wyszła 

Jedna  góra dwie strony.Po co pisać encyklopedie.