Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez marcin,

Tutaj piszemy ogólne pytania i odpowiedzi w temacie sterownika SKZP-02.

Wątek o aplikacji Wojszym | Wątek o sondzie Brager

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
46 minut temu, DarekDaro76 napisał:

widać że się uczy...

Normalnie T-1000 :)

• Lubię to 1
Opublikowano

Jeszcze nie mogę ogarnąć tematu z klapką czopucha.... ma być całkowicie otwarta czy przytlumiona. Komin stary z cegły wysokość 12 metrów srednica około 170/ 100 mm 

Opublikowano

Klapka czopucha na skup zlomu :) 

• Przydało się 1
Opublikowano

Jak najbardziej otwarta .

• Przydało się 1
Opublikowano

W starym sofcie strzałka oznaczała ustawioną temp obniżenia. Nie ustawiałem a tu z automatu się pojawia. Czyżby sugerowała żeby obniżyć temp kotła..... Jak myślicie? 

16087416176653599200096061868991.jpg

Opublikowano (edytowane)

Mam teraz wersje testową i tego nie mam, na tej ostatniej oficjalnej miałem jak u Ciebie nie bierz tego do głowy nic nie trzeba obniżać.

Sorki masz tą sama wersje ja tego nie mam

Edytowane przez TOMEK12345
Opublikowano
1 minutę temu, carlo napisał:

chyba zdalnie bo szkoły pozamykane :D

Przełączam na nauczanie hybrydowe. :) 

• Lubię to 1
Opublikowano
59 minut temu, DarekDaro76 napisał:

W starym sofcie strzałka oznaczała ustawioną temp obniżenia. Nie ustawiałem a tu z automatu się pojawia. Czyżby sugerowała żeby obniżyć temp kotła..... Jak myślicie? 

16087416176653599200096061868991.jpg

Ja ma wgraną wersję 2.41 i również jest strzałka .

Opublikowano

Witam ponownie melduje  że retorta uszczelniona i tu moje pytanie ile to ma schnąć żebym mógł rozpalić 3h wystarczy ? (byłoby miło:)

pozdrawiam:)

IMG_20201223_162101.jpg

IMG_20201223_162106.jpg

IMG_20201223_163711.jpg

IMG_20201223_164347.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano

Najprawdopodobniej ta strzałka pokazuje sie, jak wyłaczy sie pompa c.o tak było umnie  .WESOŁYCH SWIAT dla wszystkich fanów skzp

Opublikowano

Ile "pisze" na tubie ? 

Ale robota na wysokim poziomie .

Opublikowano
Teraz, FAFAŁ napisał:

Ile "pisze" na tubie ? 

Ale robota na wysokim poziomie .

no właśnie pisze 24H i tu jest problem bo to trochę za długo pytam bo widziałem na Youtube filmiki że już po 3H rozpalali i było git. trochę lipa bez palenia w nocy

Opublikowano

Kurcze dlugo   niestety warunki pogodowe nie sprzyjają .Co Ci powiedziec :) i tak odpalisz . Więc wstrzymaj się ile możesz i ster zblokuj na około 50 mocy by tak nie grzać od razu tzn maks 50%mocy . 

Opublikowano
23 minuty temu, FAFAŁ napisał:

Kurcze dlugo   niestety warunki pogodowe nie sprzyjają .Co Ci powiedziec :) i tak odpalisz . Więc wstrzymaj się ile możesz i ster zblokuj na około 50 mocy by tak nie grzać od razu tzn maks 50%mocy . 

oki dzięki

Opublikowano

Co to mogło dziać się w nocy ? (między 2 a 4). Mikołaj nie wychłodził, bo prezentów nie widzę.

K1.jpg.83f14466fbeff202aef58a41cd072121.jpgK2.thumb.jpg.27d2bc93e1be13f657790777b2852bb1.jpgK3.thumb.jpg.cf07ee8654b108c40a558a81aeca6ca0.jpg

Opublikowano

Ty nie szukaj prezentów... rozejrzyj się może Ci czy czegoś przypadkiem z chałupy nie wyniósł wink.gif

Na wykresie nie ma bojlera, duże spadki zdarzają się przy załączeniu CWU, ale może to być też sygnał, że gdzieś wcześniej było zapowietrzone i w chwili gdy powietrze zeszło, do kotła dopłynęła zimna woda.

Zobacz na bardziej szczegółowym wykresie bojler i czy mieszacz zaczął się otwierać po spadku temp. kotła, czy temp. kotła zaczęła spadać, bo wcześniej zaczął otwierać się mieszacz

• Lubię to 1
  • Zgadzam się 1
Opublikowano

Czyli wychodzi na to, że Mikołaj przyszedł się wykąpać :D 

• Zgadzam się 1
Opublikowano

CWU nie jest podłączone pod kocioł. Wygląda tak jakby zadana, mieszacz, powrót, moc zareagowały równocześnie. ale żeby spadek temp. na kotle ponad 10 stopni, no to mi się w głowie nie mieści. Chyba że lunatykując poszedłem wodę do obiegu dolewać :)

K4.jpg.8477d8effa0554092b80bd3354da9be0.jpg

Sorki, żona wstała i wydało się. Było w nocy wietrzenie po niezbyt udanym pieczeniu mięsiwa. 

Opublikowano

:12:09.gif

• Lubię to 1
Opublikowano

Wiesolych Swiat koledzy!!!

• Lubię to 2
  • Zgadzam się 2
Opublikowano

Również życzę wszystkim wesołych świąt :)

• Lubię to 1
  • Zgadzam się 2
Opublikowano

Miejcie Spokojne Wesołe i Zdrowe Święta

gif-christmas-tree.gif

• Zgadzam się 4