Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez marcin,

Tutaj piszemy ogólne pytania i odpowiedzi w temacie sterownika SKZP-02.

Wątek o aplikacji Wojszym | Wątek o sondzie Brager

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzieki za zewn/wewn obnizanie temp.!!!

Opublikowano

i w pamięci policzyć ile to będzie razem, pozostałe + to co wsypię i zadeklarować jako pozostałe. Jest to jakieś wyjście, ale chyba nie na 21 wiek :)

Opublikowano

Chyba umiesz policzy ile jest 90+25 czy to może zatrudne czepiać się wszystkiego to każdy potrafi a tak wogole to masz zainstalowana aktualizacje czy tak na sucho lecisz zauważyłem co by tam nie było zawsze co ci kolego nie pasuje a może mam tylko takie wrazenie

Wysłane z mojego Moto G (5S) przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Niezrozumiem o co cebie chodzi..Przysypac troche,troche,troche,taky zasypowy kociol.-dla 21.wiek :-)

Edytowane przez bercus
Opublikowano

Po zaktualizowaniu wersją 2.11 panel lcd.caly czas chodzi dmuchawa i podajnik na wyświetlaczu same zera,to samo i przy 2,16.Przywrocone ustawienia fabryczne nic nie dają.Dopiero zaktualizowanie 2.11 ślimak przywróciło to co było

Opublikowano
32 minuty temu, TomekMM napisał:

Witam.

Gdzie trafiłeś na takie promocje?  :)

Upatrzyłem tp linka za 67pln,bo ma dobre opinie a w Neonecie wcisnęli mi Linksys RE6700,bo to była ostatnia sztuka(nie z wystawy ) a niby tak robią w takich przypadkach...i bardzo dobrze...dla mnie.

Przy okazji: działa wam strona/serwer wojszyna?

Opublikowano
Godzinę temu, MarekDabrowski napisał:

Chyba jednak jest coś nie tak p2p3p4 wyglądają tak samo jak była zaprogramowana obniżona temperatura to w nią wszedł i wyszedł i było ok po upływie godziny znowu wszedł w obniżona temperatura chociaż nie był zaprogramowany.

A nie zmieniałeś ustawień przypadkiem przez stronę skzp.ct8.pl?

Gdy u siebie zmieniłem przez stronę, to obiekt korekcji kocioł przestał być aktywny w pogodówce.

Opublikowano

Nie mam modułu internetowego ustawienia zmieniam bezpośrednio na sterowniku co prawda z tej funkcji na to chwilę nie będę korzystał ale obserwacje może pomogą panu Tomkowi

Opublikowano
33 minuty temu, Pal123 napisał:

Po zaktualizowaniu wersją 2.11 panel lcd.caly czas chodzi dmuchawa i podajnik na wyświetlaczu same zera,to samo i przy 2,16.Przywrocone ustawienia fabryczne nic nie dają.Dopiero zaktualizowanie 2.11 ślimak przywróciło to co było

A zaktualizowałeś też sterownik, czy tylko panel ?

Trzeba wgrać soft do sterownika i do panelu. Nie pomylić softów.

Opublikowano
5 minut temu, TomekBrz napisał:

Już chyba wiem,panel LCD to nie panel sterownika tylko panel pokojowy,a ja nie mam panelu mój błąd.

Opublikowano
11 minut temu, TomekBrz napisał:

2.11 ślimak to jest aktualizacja sterownika a 2.11 panel to aktualizacja panelu pokojowego tak to rozumieć

Opublikowano
Godzinę temu, MarekDabrowski napisał:

Chyba umiesz policzy ile jest 90+25 czy to może zatrudne czepiać się wszystkiego to każdy potrafi a tak wogole to masz zainstalowana aktualizacje czy tak na sucho lecisz zauważyłem co by tam nie było zawsze co ci kolego nie pasuje a może mam tylko takie wrazenie

Lecę na mokro !!! @MarekDabrowski daj sobie na spoko bo Cię opierniczę przed frontem forum. Mamy zgłaszać swoje uwagi, więc zgłaszam a swoje wrażenia zostaw tam gdzie stoi postać z twojego awatora.

Opublikowano

Ma takie pytanie czy ktoś dobrze ogarnia sterownik iryd prond chodzi o ustawienia pid kp stała proporcjonalności i ki stała czasu calkowita jak ktoś wie to proszę na priv pisać

Opublikowano
Lecę na mokro !!! [mention=77598]MarekDabrowski[/mention] daj sobie na spoko bo Cię opierniczę przed frontem forum. Mamy zgłaszać swoje uwagi, więc zgłaszam a swoje wrażenia zostaw tam gdzie stoi postać z twojego awatora.
To prawda że mamy zglaszac uwagi .ale krytyka ma by obiektywna .i żeby potem nie było cytuje"ten parametr pomaga jak maść na szczury"

Opublikowano

Udostępniłem wersję 2.17 B. Zawiera:

Poprawka działania programu czasowego dla kotła

- Gdy kocioł pracuje z obniżoną temp. zadaną, wyświetlana jest strzałka skierowana w dół przy temp. zadanej

Po aktualizacji z wersji 2.16 B nie trzeba przywracać fabrycznych nastaw.

• Lubię to 3
Opublikowano

Pytanie kocioł się odstawia po przekroczeniu temp o 5° i jak mam ustawiony czas na 60min to a temp zadana 59° i przekroczy do 59.6 to też przejdzie w czuwanie?

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Tak jeżeli te 0,6 stopnia utrzyma się pow. 60 min.

Opublikowano

Ok dzieki. Aktualizacja najnowsza wgrana więc test ciąg dalszy

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

p. Tomku czy tej nowej aktualizacji jest  może możliwa korekta czujnika zasobnika cwu bo u mnie dość sporo zawyża ok. 3 stopni

Opublikowano

W trybie automatyczny, nie sprawdzałem interwał kolor przycisku Zasyp sugeruje że nie mam do niego dostępu. Taki kolor ma przycisk Praca, do którego nie ma dostępu. Proponuję zmianę koloru tego przycisku.

Opublikowano

@TomekBrz
Wyłączyłem sterownik, wpialem kabel i włączyłem sterownik. Włączył się podajnik i siłownik zaworu. Wyłączyłem odpialem i już się nie włącza. Bezpiecznik cały. Co się stało?