Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez marcin,

Tutaj piszemy ogólne pytania i odpowiedzi w temacie sterownika SKZP-02.

Wątek o aplikacji Wojszym | Wątek o sondzie Brager

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kamil to musisz tak napisać jak rzech jest fest corny to poli fest 4 kg a jak myja yno dziób to poli 2.5 o girach nie godom .

Haha to tak do żartu pozdrawiam 

Kamil to musisz tak napisać jak jestem bardzo brudny to pali dużo 4 kg a jak myję tylko buzię to 2.5 kg o nagach nic nie mówię .

Edytowane przez Klaudiusz3
Opublikowano

Czy temperatura w pokojach z czujnika lub panelu ma jakiś wpływ na sam algorytm palenia ???

Opublikowano

Na algorytm nie ale na temperature w domu jeśli to wlaczysz to juz inny wpływ.

Przetłumacz mi Klaudiusz bo wybaczyć ale nie zrozumiałem

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Czy temperatura w pokojach z czujnika lub panelu ma jakiś wpływ na sam algorytm palenia ?

Tak ma ale ty masz inny ster 

Opublikowano

Tak ale zbieram informacje (planuje zakupić) jestem niezadowolony z tego sterownika który mam. Z pomocą kolegi konopka jakoś to Ogarneliśmy ale spialić 5 ton w tym metrarzu trochę sporo. Już od 2 tygodni pale nowy ekogroch. 

Opublikowano

Ok zrozumiałem :) ale czujnik pokojowy lub panel pokojowy nie ma wpływu na algorytm soalania jedynie teraz czujnik powrotu ma wpływ na to

Opublikowano

Witajcie mam pytanko czy w sterowniku można ustawiać se na mieszaczu temperature na + i - w określonych godzinach ??

(powiedzmy na noc od 22 do 5 rano -4 a o 17 do 22 na +3 tak żeby na mycie podnieść w pomiesczeniach )

Kamil ale żeby ustawiać te obniżenie trzeba chyba mieć czujnik pokojowy aktywny ?

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Dokladnie tak musi być włączona funkcja sterowania temperatura w domu

Edytowane przez KamilCK
Opublikowano

Przedłużał ktoś przewód do panelu ??? bo te 5m może być mało. I Ciekawi mnie jak se sterownik radzi ze sporą ilością wody w instalacji.I oszczędności jakieś by były czy tylko kolejny zakup kolejnego urządzenia które nic nie pomoże:] bo instalator już mi regulator pokojowy zamontował za 300 zł który powodował przekroczenie maksymalnej temperatury kotła.

Opublikowano (edytowane)

Tak na 20m działa bez problemu. I żaden zakup do SKZP-02 nie przynosi strat ale pomaga w spalaniu plus udogodnienia

Ja mam w tym momencie full opcje wssstkie czujniki i dodatki i jestem zadowolony i nie żałuje żadnej złotówki wydajenej

Edytowane przez KamilCK
Opublikowano

Przedłużał ktoś przewód do panelu ??? bo te 5m może być mało. I Ciekawi mnie jak se sterownik radzi ze sporą ilością wody w instalacji.I oszczędności jakieś by były czy tylko kolejny zakup kolejnego urządzenia które nic nie pomoże:] bo instalator już mi regulator pokojowy zamontował za 300 zł który powodował przekroczenie maksymalnej temperatury kotła.

Panel może być na kablu 1000m ale blisko splitera z zasilaczem.

LG-G4 by Tapatalk

Opublikowano

Obecnie wygląda to tak, jakieś korekty? Tak jak wcześniej pisałem po uszczelnieniu nie dopala teraz po przeciwnej stronie podajnika. Popiół nie jest też obecnie taki sypki, ma tendencję do lekkiego spiekania ale łatwo się rozpada.

Niestety dużo spalił 27 kg. b8f6ed85bbd87cd7dc16d6d61625fef3.jpgf73b9a40dfe09874f22471c1bbff3748.jpg

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

110 m2

Opublikowano

To ja przy tych temperaturach i nie ocieplonych 2 domkach o lacznej powierzchni 110m2 mam teraz 14kg temperatura w domu 21*. U ciebie nie wygląda to jeszcze tak jak trzeba. Czym palisz

Opublikowano

Obecnie idzie to. 7b48425dbc9ed8b908e201a132554f04.jpg

Opublikowano

Wykresy.6be5a6e6a0327d654b8f214e101d59ad.jpga4706cd4bea390d8108786c03a270ade.jpg7bb705c716b042f9ccc8b3b4a69bdae2.jpg

Opublikowano (edytowane)

Sprawdzałeś te otwory po uszczelnieniu czy są drożne,czy wyciskający silikon ich nie przytkał,u mnie dwa razy tak się zdarzyło własnie po przeciwnej stronie podajnika.

Nie pamiętam gdzie i kiedy,ale ktoś przeklinał ten eko,ile to ma kalorii ?

Edytowane przez slawek56
Opublikowano

Koledzy, mam pytanko bo nie chce mi się czytać kilkuset stron :D .

Również stałem się posiadaczem SKZP-02 który kupiłem pod nowy palnik SV200n (ale chwilowo wyjęty celem przeróbki) a obecnie wkręcony fabryczny Pancerpol Duo 17kW i tak pewnie zostanie do końca sezonu.

Potencjał podajnika 16.2kg bo tak wyszło na fabrycznym sterze 0.27kg/min.

Opał Skarbek Piekary, ustawiona kaloryczność 25.9Mj, moc kotła 14kW.

Obecnie pokazuje zużycie ok 8.3kg/doba o ile wszystko dobrze ustawiłem, temp wew w okolicy 20.5C (dom jeszcze nie zamieszkały i nie ma sensu wyżej, bez CWU).

Pytanie mam do Was, czym się kierujecie przy ustawieniu MocyMin?

Żeby kopiec się nie zapadał? Czystością w kotle? Brakiem kopcenia na MinMocy? Czy jeszcze czymś innym?

Widzę że można zjechać nawet na 5% mocy ale na logikę przy zerowym odbiorze wyjdzie ok 0.11kg/h czyli ok 2.6kg/doba (jeśli dobrze pamiętam, nie mam pewności) co wg moich obserwacji sensu nie ma bo fabryczny ster pobierał ok 3kg przy ciągłym podtrzymaniu przez całą dobę a tu dochodzi jeszcze delikatne dmuchanie wiec pewnie szybko kopiec się zapadnie i zobaczę ślimaka :D

Jak sobie z tym radzicie, czym się kierować, jak to najlepiej ustawić?

Opublikowano

Musisz patrzeć na wszstko ma się nie zapadać i ma nie Kopcic i u mnie minimalna moc jest teraz na poziomie 13% niżej schodząc zaczął żar mi się zapadać. I tak jak wyżej pisalem latem spalanie dobowe mam od 2.5 kg do 4kg i nigdy mi aż tak nisko zar nie zszedł