Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez marcin

Tutaj piszemy tylko o współpracy SKZP 02 z analizatorem Brager BCA 02.

Główną dyskusję o SKZP 02 znajdziesz klikając tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Kijasr Rafał wiem.ze.u siebie masz 05 obecnie jedziesz na sofcie który jest odpowiednikiem 2.46 z 02 , wykres który wrzuciłeś pochodzi ze stera znajomego. Czy ster pracuje razem z Bragerem ,domyślam.sie że tak. Czy palnik wysterowany pod BC a później już pracuje bez? Możesz podpowiedzieć?

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
@Kijasr Rafał wiem.ze.u siebie masz 05 obecnie jedziesz na sofcie który jest odpowiednikiem 2.46 z 02 , wykres który wrzuciłeś pochodzi ze stera znajomego. Czy ster pracuje razem z Bragerem ,domyślam.sie że tak. Czy palnik wysterowany pod BC a później już pracuje bez? Możesz podpowiedzieć?

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Cały czas pracuje z bca-02. Na wykresie widać kiedy była zmiana softa
  • Lubię to 1
Opublikowano

================ WERSJA 2.46====================

- zmiany w algorytmie analizatora spalin. Teraz koryguje paliwem. Znacząca poprawa auto korekty procesu     spalania we współpracy z analizatorem. Zalecana wartość parametru MAX. KOREKTA PODAWANIA = 70%

- wyliczony tlen i korekta podawania dostępne również w panelu pokojowym

- usunięty parametr "Stabilizacja" w menu modulacji

https://costerowniki.pl/pl/p/WERSJE-TESTOWE/19

Opublikowano (edytowane)

Czy wersja  2.46 ma jakiś wpływ w poprawie pracy z korektami na retorcie obrotowej ? W tej chwili Brager pracuje u mnie tylko jako poglądowo (gadżet) na kotle.Usypałem kopczyk jak tylko mogłem ,ale nie za bardzo to coś  pomogło.Powietrze wymyka się na tyle z pod retorty  że korekty nic nie zmieniają.Wiem że na tej retorcie nie da sie ustawić powietrza w wersji 2.45 a na tej ? Czy w ogóle da się ?

Edytowane przez darko240973
Opublikowano

Zdejmuje kapelusz poprzed mistrzem,ktory stworzyl  nowy soft pod braggera.Zabil wszystkie muchy jednym ciosem.Najtrudniejsze jest wymyslec najlatwiejsze rozwiazanie.

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Pare godzin uzywam i naprawde bajka. W piecu jasniej i duzo stabilniej i nie wiem jak ale temperatura spalin tez znaczaco nizsza.Dobra robota.

Edytowane przez Frackow
  • Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

@darko240973 Dla mnia-kiedy doliczysz do ustawienia min i max. o2 w menu analyzatora tego fujaraczego tlenu,mialo by dzialac,przeplyw cez ta sczeline jest linearny.U mnia dorobione powietrze wtorne napedzane dmuchawa i zero problemow,na malej mocy nawet mija sa juž z plomienmi i tež leci kotlom.Srednica dziur 2x9mm wiercone w szrubach trzymajacych podajnik,jesli sczeline duža,jakos bym zmniejszalem na minimum,najliepiej na styk.Szliferka magnetyczna,tokarka,jakis pierscien,odwisle od systemu obrotu.

Edytowane przez bercus
Opublikowano
Czy wersja  2.46 ma jakiś wpływ w poprawie pracy z korektami na retorcie obrotowej ? W tej chwili Brager pracuje u mnie tylko jako poglądowo (gadżet) na kotle.Usypałem kopczyk jak tylko mogłem ,ale nie za bardzo to coś  pomogło.Powietrze wymyka się na tyle z pod retorty  że korekty nic nie zmieniają.Wiem że na tej retorcie nie da sie ustawić powietrza w wersji 2.45 a na tej ? Czy w ogóle da się ?
U ciebie na obrocie będzie ciężko, raczej się nie sprawdzi powietrze bokiem ucieka
Opublikowano

U mnie tak to wygląda, pomimo kopcącego węgla w kotle robi się jaśniej :-)

1613808287237.jpg

Opublikowano

Fajne.Zamiast 5cm kalafiora po obwodzie retorty sa malutkie kruszelki,wykres tež ladniejszy.Super radzi z moim grubo/jemnym weglom(potencjal wachla na jednym zasypie 13,6-15,4),na retorcie trzyma stale 1 stan i czysty plomien.Nie bedzie trzeba wszystkim sterowac przy zmianach weglow.To chcialem od lambdy i tak mam 1*

Opublikowano

U mnie też bajka

Defro Komfort eko 12kw, zupełnie inna praca niż w 2.45

Spaliny niżej ale nadal ciemno w kotle, a jak pójdę z wiatrami w górę to i spaliny wysokie

Opublikowano

Siwo nie znaczy najlepsza sprawność. Słowa Pieklorza. U mnie zawsze jest ciemno bo taki mam węgiel.  Ważne że ciepłomierz zadowolony. 

• Zgadzam się 1
Opublikowano (edytowane)

@manx Probnij O2 o punkta podnosic,na gorze lub dole,gdzie ciemnieja plomienie.

Edytowane przez bercus
Opublikowano

@bercus obecnie mam 8 a 13

Opublikowano (edytowane)

8 na retorcie to granica kopczenia,ja mam 9-13 ,do i pod 8 przy spadku mocy czasami zeszlo,przykopczy.Kiedy masz 8 ustawione,spadnie jescze nižej.

Ty spaliny sa teraz ina bajka,jak obmalowane.

IMG_20210220_105101.jpg

Edytowane przez bercus
Opublikowano

@bercus dalem 9 a 14, zobaczymy wieczorem czy to coś dało