Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sterownik Kotla Skzp-02 - Aplikacja Mobilna, Konwertery

Wiadomość dodana przez marcin

Tutaj piszemy tylko o aplikacji mobilnej dla SKZP autorstwa @wojszym2244.

Główną dyskusję o SKZP 02 znajdziesz klikając tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moja przeglądarka w miejsce loginu wpisuje id.  Ja chce się logować automatycznie a nie klepać za każdym razem id z klawiatury. 

Kto używa loginuze strony do logowania?

Bylo dobrze to trzeba było popsuć. Wszyscy logowała się poiD i nikomu to nie przeszkadzało. 

Na jakiej stronie mogę nadać Nick?

Opublikowano

Wojszym już Ci odpowiedział w poprzednim poście.

ps. moja przeglądarka wymaga, abym za każdym razem wpisywał login oraz hasło i jakoś nie narzekam, że mam darmowy dostęp do strony z obsługą sterownika, którą Wojszym stworzył i udostępnił ze swojej dobrej woli, bo dzięki Jego pracy, ja mogę z niej korzystać.

Opublikowano

Poza tym, korzystanie ze strony nie jest obowiązkowe

• Zgadzam się 1
Opublikowano
Godzinę temu, Jockey napisał:

Wojszym już Ci odpowiedział w poprzednim poście.

ps. moja przeglądarka wymaga, abym za każdym razem wpisywał login oraz hasło i jakoś nie narzekam, że mam darmowy dostęp do strony z obsługą sterownika, którą Wojszym stworzył i udostępnił ze swojej dobrej woli, bo dzięki Jego pracy, ja mogę z niej korzystać.

Dzięki takim jak Ty to świat  stałby w miejscu. „Po co zmieniać skoro lepsze jest wrogiem dobrego”.  Ciekawe czy samochód otwierasz kluczykiem skoro producent zaimplementowal już możliwość otwierania go pilotem. 

Jak Ci pasuje wpisywanie z palca to tak rób ja wole żeby przeglądarka uzupełniała mi hasła automatycznie tym bardziej że często loguje się przez telefon. Póki nie było opcji logowania przez Nick wszystko było OK   

@wojszym2244może zamień pola iD i Nick miejscami wtedy może przeglądarka uzupełniać będzie właściwie.  

Opublikowano

A jakiej przeglądarki używasz?

Opublikowano (edytowane)

Kolego Dormario, nie chodzi o to, żeby niczego nie zmieniać, lecz o to, że to, co piszesz jest w tonie pretensji i w trybie roszczeniowym. Tyle i tylko tyle.

Nie dostrzegasz tego?

Edytowane przez Jockey
Opublikowano
56 minut temu, Amanda napisał:

Poza tym, korzystanie ze strony nie jest obowiązkowe

Nie rozumiem.... co autor ma na myśli?

dorzucam się do serwera wiec chciałbym tez korzystać z podglądu przez stronę. 

Kolega mi tego zabrania?

Opublikowano

Dormario, spróbuj usunąć ten wpis z zapamiętanych haseł i wpisz na nowo, powinno zapamiętać dobrze

Opublikowano
8 minut temu, darek69 napisał:

A jakiej przeglądarki używasz?

Safari na Macu ale problem jest tez na chrom na systemie iOs

7 minut temu, Jockey napisał:

Kolego Dormario, nie chodzi o to, żeby niczego nie zmieniać, lecz o to, że to, co piszesz jest w tonie pretensji i w trybie roszczeniowym. Tyle i tylko tyle.

Nie dostrzegasz tego?

A mnie się wydaje że piszesz posty które do wątku nic nie wnoszą. Ja wyznaje zasadę jeżeli nie mam nic do powiedzenia to się nie odzywam. 

Opublikowano
3 minuty temu, darek69 napisał:

Dormario, spróbuj usunąć ten wpis z zapamiętanych haseł i wpisz na nowo, powinno zapamiętać dobrze

Robiłem tak już kilkukrotnie. Przeglądarka rozpoznaje pole Nick i uzupełnia je ID. 

Zeby mógł ustawić Nick to boju bym nie toczył, ale nie wiem gdzie go mogę nadać. 

Opublikowano

Nick nadajesz w ustawieniach konta, jest pole nick

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Dormario, naucz się czytać posty ze zrozumieniem, to będziesz wiedział gdzie się nick ustawia, bo już odpowiedź padła na Twoje powtarzające się pytania.

Edytowane przez Jockey
Opublikowano
4 godziny temu, wojszym2244 napisał:

Nie musisz logować się Nickiem. Loguj się po staremu wpisując id. Nick możesz sobie sam nadać w ustawieniach konta. Byłeś tam kiedyś?

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, darek69 napisał:

Nick nadajesz w ustawieniach konta, jest pole nick

Super. Bardzo dziękuje za pomoc. 

@Jockey ucz się od kolegi jak się merytorycznych porad udziela

Edytowane przez dormario
Opublikowano
20 minut temu, dormario napisał:

Nie rozumiem.... co autor ma na myśli?

dorzucam się do serwera wiec chciałbym tez korzystać z podglądu przez stronę. 

Kolega mi tego zabrania?

Nie, kolega nie zabrania, a autor miał na myśli to co napisał Jockey w poście #2031 - ton, forma, ...

• Nie zgadzam się 1
Opublikowano

@Amanda Twója wypowiedz była wcześniej niż przytaczany post#2031 wiec dziwi mnie taka argumentacja.

Problem rozwiązany o czy napisałem poście  2039. Jeszcze raz dziękuje za pomoc. 

Opublikowano

Przydałoby się, żeby logowanie było bezpieczne, znaczy się, żeby kłódka świeciła się na zielono :)

Opublikowano

W linku udostępniam do testu aplikację na android wykorzystującą możliwości strony internetowej kolegi wojszym2244.
Aplikacja umożliwia podgląd ww. strony internetowej.

APK

• Lubię to 2
  • Zgadzam się 1
Opublikowano (edytowane)

Szacunek dla was chłopaki @carlo@wojszym2244 szybki dostęp do kociołka. :)

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu
Opublikowano
W dniu 16.02.2019 o 21:18, RRRRRR napisał:

Przydałoby się, żeby logowanie było bezpieczne, znaczy się, żeby kłódka świeciła się na zielono :)

Wpisz https zamiast http

Opublikowano

@carlo, wielki szacun

Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Program podczas logowania nie rozróżnia liter, nie robi mu różnicy czy wpiszemy Nick z dużej czy też małej litery.

Opublikowano

To samo na stronie.

Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka