Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sterownik Kotla Skzp-02 - Aplikacja Mobilna, Konwertery

Wiadomość dodana przez marcin

Tutaj piszemy tylko o aplikacji mobilnej dla SKZP autorstwa @wojszym2244.

Główną dyskusję o SKZP 02 znajdziesz klikając tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Od tego sezonu grzewczego mnie też nie. Działa jako podgląd.

Opublikowano (edytowane)

Aż tak to nie, wczoraj coś się przycięło ale dzisiaj już działa. 

Edytowane przez alf
Opublikowano

U mnie mogę wchodzić opcję, ale po zmianach i kliknięciu "Zapisz" pojawia się komunikat "Wysłane do serwera zlecenie zapisu" - nic się nie dzieje. Sterownik SKZP-05S

Opublikowano

U mnie wszystko działa. Sprawdzałem przed chwilą.

Powiedzcie, czy da się zmienić wyświetlanie parametrów CO1 na np. CO2 lub CO3?
A czy da się w jakiś sposób dodać do wykresu temperaturę z POK2 i POK3?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

cześć, 

czy taki konwerter się nada https://allegro.pl/oferta/konwerter-usr-w610-rs232-i-rs485-na-wifi-ethernet-10681072948

oczywiście od razu będę musiał wymienić kabel na damski-męski bo wydaje się że jest żeński-żeński

Ponad to, gdzie znajdę nr ID, czy jest on podany gdzieś na sterowniku czy raczej w papierach urządzenia. Niestety nie jestem w stanie tego sprawdzić bo sterownik znajduje się u teściów 50km ode mnie. Czy numer ID ewentualnie można jakoś zmienić?

Edytowane przez Pawlicho
Opublikowano

ID dotyczy modułu internetowego i jest na stałe w nim zapisany.
Wpisujesz ten ciąg znaków w SKZP w polu ID, wpisujesz wymyślony PIN, adres IP serwera oraz port i powinno działać.

A w swojej sprawie mam jedną prośbę do @wojszym2244-a. Czy mógłbyś Drogi Kolego dodać do wykresu pozycję P_CO3 oraz temperaturę mieszacza drugiego i trzeciego (zasilenie_2 i zasilenie_3)?
Z góry Ci dziękuję. 🤗 ☺️

Opublikowano (edytowane)

Przyszedł

Pytanie jeszcze jak to poprawnie skonfigurować? Chcę to zrobić w domu a u teściów tylko podłączyć mając nadzieję ze będzie hulać. 

Na sterowniku to proste ID: (np. podać nick ) PIN:(określam sam) SERWER:91.185.185.41 PORT:88

Na urządzeniu wyszukuję sieć i podaję hasło:

image.png.0c98fd8980ed8e33cee42a31b9e66576.png

Następnie w application setting:

image.png

image.png.0db29d6d7442863053fc4110f77e62f8.png

Czy coś jeszcze powinienem skonfigurować?

Z góry dzięki

Edytowane przez Pawlicho
Opublikowano

Witam.

Od 04/02 nie działa mi apka na tel, tzn nie łączy mi się ze sterownikiem. Obraz pozostal właśnie z tego dnia. Macie taki problem? Kiedyś czytałem że stary serwer ma być zmieniany i lepiej się przesiąść na nowy co uczyniłem i nic. Dalej to samo. Co może być przyczyną? 

Dzieki 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Witam.

Czy jest możliwość włączenia "rozpalanie automatyczne" jeśli posiadam zapalarkę?

Oczywiście w aplikacji wojszym.

Edytowane przez tomasz23u
Opublikowano

Witam, 

W aplikacji nie działa mi autologowanie za każdym razem muszę wszystko wpisywać od nowa, nawet nie mogę wymusić opcji autologowania. Może ktoś coś podpowie. Dodam że dość długo nie używałem aplikacji jakieś pół roku.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 23.03.2023 o 19:33, Dozy napisał(a):

Po prostu kliknij w "palnik start" i zobacz co się będzie działo.

to tak niestety nie działa,zapalarka się nie uruchamia.... a chcę np żeby kocioł odpalał mi się np o godz 18 codziennie i wygaszał o 20.

Juz wiem w czym był problem,miałe ustawioną zapalarkę na manual" przestawiłem na automat i "palnik start działa.

Lecz czy mógłby ktoś mi podpowiedzieć jak ustawić zeby sam sie rozpalał o danej godzinie i wygaszał?

Edytowane przez tomasz23u
Opublikowano

Nie działa czyli się popsuło i trzeba kupić drugie.

A tak na serio to gdybyś napisał kilka konkretów np. czy palnik od razu przechodzi w dopalanie czy wcale nie reaguje na polecenie, to mógłbym spróbować coś podpowiedzieć. Bo z fusów niestety wróżyć nie potrafię. Nie wiem co ty masz tam naustawiane.

Opublikowano

Zapalarka już działa na komende start palnika - po zmianie z "manual" na "automat' teraz poustawiałem "program czasowy" jutro będę wiedział czy działa tak jak chciałem...

Opublikowano
2 godziny temu, tomasz23u napisał(a):

Lecz czy mógłby ktoś mi podpowiedzieć jak ustawić zeby sam sie rozpalał o danej godzinie i wygaszał?

Wiem, ale nie powiem.  ...bo "to tak niestety nie działa".

Skoro nie potrafisz wyrazić choć odrobiny wdzięczności za to, że ktoś ci odpowiadał próbując pomóc (proste słowo - "dzięki"), to kombinuj sam.