Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sterownik Kotla Skzp-02 - Aplikacja Mobilna, Konwertery

wojszym2244
Wiadomość dodana przez marcin

Tutaj piszemy tylko o aplikacji mobilnej dla SKZP autorstwa @wojszym2244.

Główną dyskusję o SKZP 02 znajdziesz klikając tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Muszę poprawić skrypty porządkujące bazę bo wieszają stronę. To co działało dobrze dla małej bazy niekoniecznie sprawdza się przy większej. Teraz jest 11 mln rekordów.

To napisz do Timela żeby poprawili.

ps. Wykresy analizatora zostały dodane. Dzisiejsze przerwy wynikały z powodu dostosowania bazy do tego wykresu. Możliwe, że nie wszystko jeszcze działa jak powinno ale to się zobaczy po dobie.

Edytowane przez Ryszard
Proszę nie cytować ostatniego postu

Dla czego do Timela skoro tak się dzieje nie od nastaw w apce timela ale wojszym...chyba w niej jest błąd bo robiąc nastawy w inny sposób np w samym stwrowniku to wyświetlacz sie ściemia po chwili

Edytowane przez Ryszard
Proszę nie cytować ostatniego postu

Tylko, że Ty tego nie rozumiesz iż to co Ci się dzieje na wyświetlaczu ma związek z softem jaki jest w sterowniku i pretensje możesz mieć do wydawcy softu !! Wojszym tworzy interfejs, który łączy się ze sterownikiem i pozwala zarządzać ustawieniami (odczytywać i zapisywać). Teraz rozumiesz ? Dlatego dostałeś odpowiedź, że masz pisać do Timel.

A tak w ogóle to masz naprawdę problem - wyświetlacz robi się jasny. Masakra 😞

Chwała dla Wojszym bo przynajmniej da się NORMALNIE zarządzać sterem na odległość. Gość zrobił coś czego Timel nie może zrobić od kilku lat ...

• Lubię to 1

Tak, dla mnie to masakra. Skoro ci się nie podoba to męcz się z apką Timela gdzie masz dostęp do paru ustawień na krzyż i żeby zmienić poważniejsze ustawienia trzeba ganiać do kotłowni. Jaki masz problem ?

Czy dla Ciebie fakt, że wyświetlacz w kotłowni świeci to też problem ? Śpisz tam i nie pozwala tobie zasnąć ?

Facet robi kawał dobrej roboty a jeden z drugim narzeka. Żenujące.

Poza tym przeczytaj sam co napisałeś:

Cytat

A ja znalazłem mały problem. Mianowicie taki gdy robią zmiany w aplikacji to wyświetlacz sterownika w kotłowni świeci jasno. Nie sciemia się do skali na którą został ustawiony

Robią ? Kto robi ? Zanim zaczniesz narzekać to napisz coś z sensem ...

Edytowane przez renekm

Nie będę nic recytował. Zacytuję Twoją wypowiedź (kolejny raz). Przeczytaj ją i się zastanów o co chciałeś zapytać.

Cytat

A ja znalazłem mały problem. Mianowicie taki gdy robią zmiany w aplikacji to wyświetlacz sterownika w kotłowni świeci jasno. Nie sciemia się do skali na którą został ustawiony

O co Tobie chodzi ? Kto robi zmiany ? Ty, Timel, Wojszym ? Sprecyzuj człowieku o co Ci biega bo sam piszesz jak dziecko.

Dziękuję za analizator 😃

Część Wszystkim.. pomóżcie proszę .. mam problem z aplikacją ciągle mnie wylogowuje "brak dev..." Itd. i nie zapamiętuje autologowania.. czym może to być spowodowane ? Może wina leży po stronie mojego telefonu. Borykam się z tym problemem już dłuższy czas.. 

A drugie pytanie jak przypisać nick do id sterownika.. ?

Dzięki z góry .. i pozdrowionka dla całej ekipy ..

8 godzin temu, kozer1976 napisał:

Witam mam problem z zalogowaniem na strone wojszyn2244 po wpisaniu ID i pinu wyskakuje mi:<Logowanie...Brak Devld w bazie lub niezgodny Pin. Co może być przyczyno?. Sterownik podłączony do internetu komunikuje się zaplikacją TIMEL SKZP MONITOR bez problemu.

Zmień IP SERWERA i PORT w sterowniku. Tak jak w instrukcji pisze na stronie wojszyn2244.

8 godzin temu, delflabo napisał:

Część Wszystkim.. pomóżcie proszę .. mam problem z aplikacją ciągle mnie wylogowuje "brak dev..." Itd. i nie zapamiętuje autologowania.. czym może to być spowodowane ? Może wina leży po stronie mojego telefonu. Borykam się z tym problemem już dłuższy czas.. 

Z którą aplikacją TIMEL SKPZ MONITOR czy SKPZ VIEWER ?

Witam.

A u mnie nie można skonfigurować modułu wg instrukcji ze strony. Odłączanie modułu internetowego i sterownika z prądu nic nie daje. Nawet router próbowałem zrestartować i nic. Za każdym razem wyskakuje błąd konfiguracji.

Ale mało tego. Jak wpisuje dane Timela nie ze strony wojszym2244 też wyskakuje błąd. Połączenie z internetem jest, bo łączy mi się z aplikacją Timela, na sterowniku świeci się zielona kropka od internetu. Tylko było to konfigurowane po zakupie, czyli jakoś rok temu a teraz nie da się wprowadzić żadnych zmian.

Ktoś ma pomysł w czym może tkwić problem? Pozdrawiam.

Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka

Udało się rozwiązać problem. Po kilkunastu próbach odłączenia modułu od prądu i tyle samo próbach odlaczenia kabla internetowego udało się zaprogramować moduł. Wszystko działa

Wysłane z mojego Redmi 6 przy użyciu Tapatalka