Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Dostępność opału z PGG

Arnonim
Wiadomość dodana przez marcin,

Ten temat został zamknięty. Proszę o korzystanie z nowych tematów:

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie jest ile jeszcze będzie tej szynki. Ultra szybki lopez dostaje po plasterku, a spóźniony co najwyżej tylko powącha.

Co będzie w przyszłym roku. Ja w każdym razie postanowiłem nie szuflować węgla za 1500/t. PGG ma pieniądze według różnych źródeł do końca roku lub do marca.

Jakby coraz łatwiej upolować albo mam coraz lepsze metody 🙂 Mowa o karliku - bo pieklorz mi dziś tylko mignął ale też nie czaiłem się na niego.

Dla statystyków i fanów PGG: aktualny numerek zamówienia na godz. 13:37 to 631xx.

Myślę, że najpóźniej następnego dnia roboczego powinny być zaksięgowane

4 godziny temu, witek17 napisał:

Zamówienie nr 634--

Pieklorz Ekogroszek Paleta 1000 kg (50 worków x 20 kg) 13:37

Czy ktoś wie po jakim czasie od przelewu tradycyjnego PGG  księgowało wpłatę?

O Ty !

Zloty graal ci się trafił 🙂

Ja próbuje od kilku dni kupić jeszcze tonę na wszelki wypadek gdyby się zima zrobiła mroźna lub przeciągnęła. Nie daje się. Strona się nie odświeża i blokuje na maxa. Raz udało mi się włożyć do koszyka. Drugim razem udało mi się z tym przejść do kasy. Teraz jestem w kasie i liczę, że uda przejść do zapłaty przy kolejnym podejściu. Ale naprawdę albo jakieś boty, skrypty czy nie wiem co tam działają, albo jest taki nawał, że strona jest totalnie zablokowana. Na kilka kliknięć dla operacji zakupu nie ma szans, bo zanim się odświeży (o ile w ogóle) to jest po węglu i napis brak na składzie. Ja ta tonę jeszcze zmęczę może, ale nie jest naprawdę wesoło. Dwa tygodnie temu było wolno ale działała przez cały cykl zakupu. Teraz już nie działa. 

https://biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/8299413,nadmiar-wegla-zamykanie-kopaln.html.amp cyrki na kółkach - miliony ton zalegają na hałdach a kupić się nie da za płotem- nic to się nie ma do kryzysu światowego - zwykły burdel na kółkach

ten tekst z gazety prawnej to sobie można wsadzić pomiędzy bajki, znając dzisiejsze realia to postawiona teza:
" W przypadku minimalnego zapotrzebowania na krajowym rynku, nadpodaż mogłaby wystąpić już w 2022 r."
jest tak samo absurdalna jak ostatni hit w TVN o migrancie rambo i aqumanie w jednym:

21 godzin temu, daromega napisał:

Ja próbuje od kilku dni kupić jeszcze tonę na wszelki wypadek gdyby się zima zrobiła mroźna lub przeciągnęła. Nie daje się. Strona się nie odświeża i blokuje na maxa. Raz udało mi się włożyć do koszyka. Drugim razem udało mi się z tym przejść do kasy. Teraz jestem w kasie i liczę, że uda przejść do zapłaty przy kolejnym podejściu. Ale naprawdę albo jakieś boty, skrypty czy nie wiem co tam działają, albo jest taki nawał, że strona jest totalnie zablokowana. Na kilka kliknięć dla operacji zakupu nie ma szans, bo zanim się odświeży (o ile w ogóle) to jest po węglu i napis brak na składzie. Ja ta tonę jeszcze zmęczę może, ale nie jest naprawdę wesoło. Dwa tygodnie temu było wolno ale działała przez cały cykl zakupu. Teraz już nie działa. 

jak napisałem wcześniej - udało się na dwie raty - jednego dnia dodane do koszyka a dziś szybko kasa i jest:

Zamówienie nr 639xxx
Pieklorz 1t

już chyba powoli wiem w jakich godzinach i jakiej kolejności rzucają karliki i pieklorze.

No to teraz pyk i na olx. Dołączając do kilkudziesięciu ofert karlika pt "odstąpię tonę, transport we własnym zakresie,"   w cenie od 1080 do 1250zł 😆

Edytowane przez Ryszard
Proszę nie cytować ostatniego postu

13 godzin temu, der napisał:

No to teraz pyk i na olx. Dołączając do kilkudziesięciu ofert karlika pt "odstąpię tonę, transport we własnym zakresie,"   w cenie od 1080 do 1250zł 😆

I tak oto nakręcamy spiralę spekulantów. Dziwicie się czemu węgiel drogi? Starsi forumowicze pamiętają jak PRL walczyła ze spekulantami.

Dzisiaj przy xx (sam nie wiem którym już) podejściu o 13.30 w końcu udało się zapłacić za to co w koszyku z 10dni  było. Jak ja się cieszę, że nie będę strony PGG musiał już oglądać w tym chorym czasie to nikt mi tego nie odbierze. Powodzenia wszystkim życzę, wiele wytrwałości i szczęścia w nierównej walce z tym sklepem.

Marecki11

Zadrwiłem, bo rozbraja mnie to, że ktoś potrafi za 150zł bawić się w takie rzeczy. Tym bardziej, że dowód zakupu jest imienny i podczas kontroli straży miejskiej proszą o fakturę *przynajmniej u nas

Luki54

Powinieneś podpisać co najmniej dwa dokumenty. Z czego kopię co najmniej jednego powinieneś Ty otrzymać. Widocznie trafił się zdolny szofer, co wieczorami za innych się podpisuje.

Aby było śmiesznie, ani razu u mnie nie zawołano kodu ale... zawsze podpisywałem.

daromega

to nie sklep problemem to ludzie, to nie ludzie to wilcy

Edytowane przez der

W dniu 19.11.2021 o 14:56, mkwapisz napisał:

@digi Jak widać są praktyczne identyczne. To jest tylko potwierdzenie, że jest to ekogroszek i nic poza tym. Już tu kiedyś wrzucałem dokumenty dla innych węgli np. Ogień Ultra. Który jest dokładnie taki sam jak te powyżej. Z tym że dostałem także "nieoficjalny" dokument, że kiedyś w laboratorium wykonano próbę i węgiel ten miał wartość opałową 28 z kawałkiem.

Kilka lat temu mój znajomy badał Pieklorza na Politechnice w Gliwicach. Deklarowane 26MJ/kg, a było 28,5MJ/kg.

To ja coś wtrącę...... wyciągnięte z lamusa.... POCZYTAJCIE_TU

To były czasy.... minęły i chyba nie wrócą.....  ಠ_ಠ

YARO

Edytowane przez YaroXylen

Godzinę temu, YaroXylen napisał:

To ja coś wtrącę...... wyciągnięte z lamusa.... POCZYTAJCIE_TU

To były czasy.... minęły i chyba nie wrócą.....  ಠ_ಠ

YARO

Kiedyś były inne priorytety. Spieka nie spieka. Ile popiołu, ile w nim miału etc. Dzisiaj wszystko poszło na bok, a pozostał jeden priorytet. Czy będzie 30 sekund czy tylko 15. Kupie i przejdę do płatności, czy strona się zablokuje i zostanę z informacją brak na składzie. Tak miałem od 10 dni. To jest chore. Ale trzy razy C. Cena czyni cuda. Tak licząc to uczciwie to 300x4 tony to jest 1200. Tą kasę dołożę do PC zamiast spekulantom i innym cwaniakom z olx-a dać za darmo. 

• Lubię to 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.