Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez marcin,

W temacie dyskutujemy wyłącznie o polecanych aktualnie ekogroszkach (zalety, wady, jakość, cena). Wszelkie ogólne dyskusje proszę prowadzić np: Ogólnie o cenach opału itp... i podobne tematy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Szymek00 napisał(a):

A skąd Wogole ten groch z atexa mają ? Kazach?

Tak Kazach

Edytowane przez Ryszard
Proszę nie cytować ostatniego postu
Opublikowano

Ktoś kiedykolwiek z tego forum kupił ten węgiel i nim palił. Właśnie YT wyrzucił mi reklamówkę z PGG.

Opublikowano

Dwa tysiące za tonę, ale za to worki po 15kg.

Opublikowano

@jacekmury1 miałeś zdać relacje jak spala się ten węgiel co kupiłeś

Opublikowano
13 godzin temu, jacekmury1 napisał(a):

2000zl +trnsport?

Dokładnie to sprzedają palety po 750 kg ( 50 worków po 15 kg) za 1500 zł plus transport.

Opublikowano
22 godziny temu, Szymek00 napisał(a):

A skąd Wogole ten groch z atexa mają ? Kazach?

Mieszanka jest robiona z różnych węgli nie tylko kazach ale i z polskich kopalń.

Opublikowano
4 godziny temu, pawelll napisał(a):

Dokładnie to sprzedają palety po 750 kg ( 50 worków po 15 kg) za 1500 zł plus transport.

To już chyba taniej grudzien kupić, szczególnie jak się bierze więcej niż tone. Za 2t przy 26Mj 1474 ZŁ (przy 5t już 1399), przy 29Mj 2t - 1574, a przy 5t 1499zł. Wszystko z transportem, tylko tak spojrzałem sobie po ile ja brałem w tamtym roku i wtedy za 5t wychodziło dokładnie 1499zł więc nie wiem gdzie ta promocja. Chyba że w tym roku cena znowu poszła do góry choć moim zdaniem nie powinna. 

image.png.6720a79dc03696689fb4ed19ae6cd78e.png

(zakup w połowie maja)

Opublikowano

Tak Kazach

Opublikowano

To zmów to i to.

Ja kupiłem 5 rodzajów po tonie i z 10 po 150 kg i testuję jak się u mnie pali. 

Jeszcze ponad tonę mam Karlika z 2021 roku.

Dobre dwa lata mi zejdzie zanim wszystko przepalę 🤣

Opublikowano

I dzisiaj przyszedł Ekosun z Atexa. W momencie podnoszenia worka wiedziałem już że jest absolutnie suchy. Jeden losowo rozcięty worek to potwierdził. Frakcja jak widać na zdjęciu. Niestety kocioł odpalony zostanie dopiero we wrześniu/październiku więc na test przyjdzie poczekać. Ale dałem jeden worek bratu na grzanie wody. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Ma praktycznie identyczny kocioł.

IMG_20250610_102048.jpg

IMG_20250610_135953.jpg

18 godzin temu, Szymek00 napisał(a):

Myślę nad tym grochem  na nowy sezon albo piekolorzem z pgg . I właśnie trochę jestem w kropce 🙂

Z całego serca odradzam PGG. Załamiesz się ilością popiołu. W tym roku wypaliłem całą Karolinkę i jeżeli tylko to będzie możliwe, to nigdy więcej. Brat pali Pułkownikiem i jest zachwycony. Ja w tym roku paliłem jeszcze Grudniem i tutaj miałem problem z tym węglem w podtrzymaniu (gasł). Natomiast w trybie ciągłym wszystko super.

• Przydało się 1
Opublikowano
21 godzin temu, Szymek00 napisał(a):

Myślę nad tym grochem  na nowy sezon albo piekolorzem z pgg . I właśnie trochę jestem w kropce 🙂

Zostaw pgg w spokoju, szkoda nerwów 🙂