Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez marcin,

W temacie dyskutujemy wyłącznie o polecanych aktualnie ekogroszkach (zalety, wady, jakość, cena). Wszelkie ogólne dyskusje proszę prowadzić np: Ogólnie o cenach opału itp... i podobne tematy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam się nad KGM podobno z Polski, jeszcze został Lew na testy, jak będą kiepskiej jakości to będę palił pułkownikiem,ewentualnie  wesoła można u nas kupić za 1550 zł. Nie ma co się sugerować, że droższy to lepszy.

Opublikowano (edytowane)

Po moich ostatnich przebojach z ekogroszkiem zastanawiam się nad relatywnie sprawdzonym Pułkownikiem albo zakupić coś lokalnie, abym mógł wcześniej chociaż zobaczyć jak on wygląda... Aby tylko jeszcze ceny były trochę lepsze...

@duch skąd info, że KGM ma polski węgiel?

Edytowane przez KKTS
Opublikowano

Groszek workowany 25kg KGM 29MJ/KG (węgiel groszek)

Groszek KGM 29 (węgiel groszek) pochodzący z Polskich kopalń to wyjątkowy węgiel o doskonałych właściwościach. Dzięki bardzo wysokiej wartości opałowej zapewnia dużą wydajność przy małym zużyciu, a jego dodatkowymi zaletami są m. in. minimalna zawartość popiołu i siarki.
  • Lubię to 1
Opublikowano
W dniu 12.03.2025 o 14:02, KKTS napisał(a):

albo zakupić coś lokalnie, abym mógł wcześniej chociaż zobaczyć jak on wygląda... Aby tylko jeszcze ceny były trochę lepsze..

Ja w tym roku tak zrobiłem. 2 tony workowanego, z lokalnego składu, po 1450 za tonę z transportem. Zakup, po  sprawdzeniu, 3 razy mniej popiołu i czyściej w kotle niż po Sobieskim (ten różowy spala się dobrze, ale tyle popiołu to nigdy nie miałem).

• Przydało się 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ten KGM miałem   ale 28 

Nie wiem jak inni ale ja nie byłem zadowolony ogólnie zamawiałem zima ale to co przyszło... Masakra...  Skorupy zmarznięte nim wrzucałem groch do podajnika to musiałem go rozbijać i suszyć. Palił się ten be szału... No ale byl mokry jak...

Więcej już nie chce