SlawekOrfi Opublikowano 5 Lutego 2019 #201 Opublikowano 5 Lutego 2019 Fajnie by było jak korekty byłyby co 10%, ale to już inny temat. Może kiedyś coś takiego będzie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
MarekDabrowski Opublikowano 5 Lutego 2019 Autor #202 Opublikowano 5 Lutego 2019 Czemu nie wezmę jakiś łańcuch i dam go nizejWysłane z mojego Moto G (5S) przy użyciu Tapatalka Cytuj
SlawekOrfi Opublikowano 5 Lutego 2019 #203 Opublikowano 5 Lutego 2019 Tez mam na łańcuchu, oryginalnie było na jakiś haczyku (za dużo oryginalności u mnie w kotle już nie zostało). Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
SlawekOrfi Opublikowano 5 Lutego 2019 #204 Opublikowano 5 Lutego 2019 (edytowane) 22 godziny temu, Jasa napisał: Całkowicie masz rację , lepiej dopracować coś co już się zna niż zaczynać "ulepszanie " od nowa. No ale kolega SławekOrfi też jest niezadowolony a nawet bardzo i myśli nad nowym palnikiem. Swoją drogą te korekty powietrza to jest coś dobrego , szkoda że Iryd tego nie ma. Kolego Jasa nie po to kupiłem piec na eko żeby teraz siedzieć z nim w kotłowni i udoskonalać. Ktoś za to wziął pieniądze to niech poprawia. Ja jak coś *** w pracy to muszę poprawić sam. PS. Jutro przyjeżdża producent kotła. Żona mówi ze zadzwoni po teścia żeby mnie pilnował bo jestem tak *** ze pierw mu ***, a potem odkręcę kocioł i powiem żeby z nim ***. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 6 Lutego 2019 przez Ryszard Proszę nie używać wulgaryzmów Cytuj
Jasa Opublikowano 5 Lutego 2019 #205 Opublikowano 5 Lutego 2019 Sławek , jak masz zrealizowaną ochronę powrotu ? Cytuj
SlawekOrfi Opublikowano 5 Lutego 2019 #206 Opublikowano 5 Lutego 2019 Tylko pompa włączona na stałe do bojlera. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
SlawekOrfi Opublikowano 5 Lutego 2019 #207 Opublikowano 5 Lutego 2019 Na tem bojlera nie patrz bo tylko tak sobie leży narazie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Jasa Opublikowano 5 Lutego 2019 #208 Opublikowano 5 Lutego 2019 Widzę ,że nie masz tak jak i ja , żadnych n-drogowców ale możesz jeszcze urwać ze spalania odrobinkę robiąc ochronę powrotu oddzielnie ( jakiś tam " D " lub bypass ) a nie przez stałą pracę bojlera. Cytuj
SlawekOrfi Opublikowano 5 Lutego 2019 #209 Opublikowano 5 Lutego 2019 Mam kupione pompy i zawór 3D do sterowania podłogi tylko troche zimno żeby zrobić, tak to ma wyglądać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Jasa Opublikowano 5 Lutego 2019 #210 Opublikowano 5 Lutego 2019 Widzę , że pomp nie pożałowałeś . Ja od 4 lat mam instalację na jednej pompie , ochronę powrotu z regulowanym bypassem , bojler sterowany zaworem elektrohydraulicznym i nie zamierzam nic zmieniać bo to co jest sprawuje się bardzo dobrze. Uważam , że im prostsza instalacja tym lepsza. No ale ja nie mam podłogówki i na prostotę mogę sobie pozwolić. Cytuj
pafiik Opublikowano 5 Lutego 2019 #211 Opublikowano 5 Lutego 2019 Nie zapomnij o filtrze przed pompą i zaworze :) Cytuj
Jasa Opublikowano 5 Lutego 2019 #212 Opublikowano 5 Lutego 2019 (edytowane) Rozumiem , że to jest schemat ideowy , nie wykonawczy instalacji , dlatego nie ma tam filtrów itp. Edytowane 5 Lutego 2019 przez Jasa skreslenie Cytuj
SlawekOrfi Opublikowano 5 Lutego 2019 #213 Opublikowano 5 Lutego 2019 Zawory zwrotne są filtry tez mam nie są narysowane. Narazie podłoga sterowana RTL, ale denerwuje mnie to ze muszę łazić jak jest cieplej i kręcić termostatem. Założę zawór 3D z siłownikiem sterowany pogoda i będzie ok. Dziś tez bym nie robił podlogowki tylko w łazience. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
SlawekOrfi Opublikowano 5 Lutego 2019 #214 Opublikowano 5 Lutego 2019 Byle to jakoś grzało. Mam nadzieje ze gmina się wywiąże i za 2-3 lata będzie gaz i święty spokój. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Jasa Opublikowano 5 Lutego 2019 #215 Opublikowano 5 Lutego 2019 Tak przy okazji , jakoś nie bardzo rozumiem funkcję tego ZZ na podłogówce. Cytuj
SlawekOrfi Opublikowano 5 Lutego 2019 #216 Opublikowano 5 Lutego 2019 Nie wiem tez. Może żeby inna pompa nie pchnęła w powrót jak ta zwolni albo coś, tak narysowali tak mam kupione. A mówisz ze nie musi być czy ze nie powinno być?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Jasa Opublikowano 5 Lutego 2019 #217 Opublikowano 5 Lutego 2019 Musi być , tyle że chyba za pompą podłogi. W takiej pozycji jak teraz nie puści podmieszania na podłogówkę .Skonsultuj to z kimś mądrzejszym od instalacji . Cytuj
SlawekOrfi Opublikowano 5 Lutego 2019 #218 Opublikowano 5 Lutego 2019 Ok. Dzięki za info. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
MarekDabrowski Opublikowano 5 Lutego 2019 Autor #219 Opublikowano 5 Lutego 2019 Opuściłem deflektor jest teraz 15cm nad paleniskiem zobaczymy co to przyniesie jedno jest pewne teraz jest aż czerwony a nigdy taki nie bylWysłane z mojego Moto G (5S) przy użyciu Tapatalka Cytuj
SlawekOrfi Opublikowano 5 Lutego 2019 #220 Opublikowano 5 Lutego 2019 To dobrze ze jest czerwony. Mojvtez jest od spodu czerwony. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Jasa Opublikowano 5 Lutego 2019 #221 Opublikowano 5 Lutego 2019 I Wy narzekacie na palniki.................... Cytuj
MarekDabrowski Opublikowano 5 Lutego 2019 Autor #222 Opublikowano 5 Lutego 2019 Ja miałem fabrycznie deflektor 25cm nad paleniskiem i nigdy nie miałem biało w kotle może teraz będzie wcześniej płomień tylko na dużej mocy sięgał deflektora a teraz cały czas Wysłane z mojego Moto G (5S) przy użyciu Tapatalka Cytuj
SlawekOrfi Opublikowano 5 Lutego 2019 #223 Opublikowano 5 Lutego 2019 Ja tez miałem tak wysoko. Teraz mam niżej i wydaje się być ok. Producent kasę wziął, a Ty się bujaj z tym. Już widze jak by ta 5 klasę zmierzyć tak naprawdę w domu jak pracuje ile by zostało z tej 5 klasy. Tyle co z naszych albo gorzej. Jsk nie mogą zrobić dobrego palnika zwykłego a gdzie w 5 klasie. Kto to wogole testuje przed sprzedażą i gdzie?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
MarekDabrowski Opublikowano 5 Lutego 2019 Autor #224 Opublikowano 5 Lutego 2019 Rozumiem że kocioł może być 5klasy bo dodatkowe kanały i coś tam jeszcze ale palniki niczym się nie różnią tylko nazwaWysłane z mojego Moto G (5S) przy użyciu Tapatalka Cytuj
SlawekOrfi Opublikowano 5 Lutego 2019 #225 Opublikowano 5 Lutego 2019 Pieklorz pisał ze palniki tez są robione pod 5 klasę ale cp jak nie wiem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi