Skocz do zawartości
IGNOROWANY

@ Palnik rynnowy "witkowski"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja u siebie przeszedlem  ze zmniejszania mocy na zmniejszenie modulacji....22kw...obciete  do 50%....w zupelnosci wystarcza do -10 stopni...aczkolwiek jak zmniejszalem moc to spalał czysciej odrobine....

Opublikowano
2 godziny temu, Klaudiusz3 napisał:

Jockey,widzę że jesteś bardzo czujny i super przynajmniej jest ciekawie.

Klaudiusz, nic w tym dziwnego.

Tak zachwalanymi ustawieniami mocy 8kW i dmuchawy 100%, wzbudziłeś moje zainteresowanie i byłem zwyczajnie ciekaw, jak te złote ustawienia pustego palnika wytrzymają próbę czasu. Zważ na to, że ja nie mając w tym zakresie żadnego doświadczenia wykraczającego poza moja kotłownię, z uwagą i zainteresowaniem podchodziłem do zaleceń kogoś z tak szerokim doświadczeniem, który w niejednym piecu palił. Pewnie nawet bym i spróbował u siebie takowe ustawienia wprowadzić, gdyby nie płochość mojej natury (krótko mówiąc - cykoria) i obawa przed zmianą wypracowanych nastaw...

Opublikowano (edytowane)

Pozwól że nie będę komentował Twoich słów .

Te ustawienia były zaproponowane do rynny więc tłumaczenie uważam za niestosowne .

Edytowane przez Klaudiusz3
Opublikowano

i teraz rozumiem dlaczego nie chciales nic pisac w tym temacie.

w sumie na kazdym forum jest podobnie:)

Opublikowano

Skoro tak wszyscy narzekaja na tą rynne...to niech mi Panowie...Jockey...i pozostali negujacy

odpowiedza na jedno pytanie:

Ilu jest uzytkownikow  rynny Witkowskiego....majacych jakies problemy z paleniem na rynnie...problem z ustawieniami,kopczykiem,nieszczelna retortą,zerwaną zawleczka...itp

Opublikowano

Skoro byłeś łaskaw zwrócić się do mnie...

Ja nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie, bo żadnych tego typu statystyk nie prowadzę, a tak poza tym, to czy kiedykolwiek i w którymkolwiek miejscu negowałem jakąkolwiek rynnę...?

Opublikowano
Pozwól że nie będę komentował Twoich słów .
Te ustawienia były zaproponowane do rynny więc tłumaczenie uważam za niestosowne .
Klaudiusz dla retort jak dobrze pamiętam też proponowales takie nastawy nawet podałeś przykład swojego kolegi co ma Batorego
Opublikowano

moze i nie negowales ...szukal nie bede....inni negowali...ostro.

A z ustawieniami pod kazdy piec i palnik   to jest jak z seksem z kobietą(z facetami to nie wiem) kazda potrzebuje czego innego:))

Ja nie neguje  kogokolwiek ustawien: obcinania mocy itp.kazdy robi jak uwaza...i moze sie tym podzielic z innymi...ale nikt nikomu nie kaze tego stosowac.

Fora sa do pomagania tym co maja problemy ...tak mi sie wydaje

Opublikowano

Dorzucam jeszcze wykresbze swojej rynienki...dla fanów prostych kresek:)

20181202_205241.jpg

Opublikowano
8 minut temu, abcde napisał:

moze i nie negowales ...szukal nie bede....

No to nie rzucaj słów na wiatr...

• Zgadzam się 2
Opublikowano

Retorta również robi proste kreski. To mój przykład palnik Ardeo Iron R 15

IMG_20181125_180050.jpg

Opublikowano
Teraz, Jockey napisał:

No to nie rzucaj słów na wiatr...

rzucaj na palnik...tam tez tez jest wiatr:))

Negujesz ustawienia Klaudiusza a sam masz zanizoną moc....skoro zle robi to dlaczego tyle osob skorzystało z jego podpowiedzi?

Nie negujesz rynny ale negujesz kogos kto cos robi na tym forum dla innych duzo dobrego....dla uzytkownikow skzp02.

Odpowiedz sobie na jedno pytanie : ilu ludziom pomogles ?

Opublikowano
Teraz, altoro napisał:

Retorta również robi proste kreski. To mój przykład palnik Ardeo Iron R 15

IMG_20181125_180050.jpg

to kazdy wie ze robi...tez nie kazda i nie kazdemu:)

negowana jest rynna ciagle ze jest do d... i sie nie da na niej palic...

Opublikowano

Błąd rzeczowo-myślowy, ja nie neguję NIKOGO, mogę jedynie nie zgadzać się z tym, co ktoś pisze.

Tyle i tylko tyle.

Czy komuś pomogłem - nie mnie to oceniać i nie jest to przedmiotem tego wątku

Opublikowano

Osobiście nie widziałem wpisu że jest do d... a dużo czytam to forum a mniej pisze , ale mogłem coś przeoczyć :)

• Lubię to 1
Opublikowano

to zacznij ten temat od 1 strony.....

Opublikowano
18 godzin temu, altoro napisał:

Osobiście nie widziałem wpisu że jest do d... a dużo czytam to forum a mniej pisze , ale mogłem coś przeoczyć :)

Było było napisane... przeczytaj......naprawdę jest do d..py.........

.... oczywiście to jest napisane w postach?   :))))

YARO.

Opublikowano

Znalazłem tylko post w którym jest mowa że modulują do d... ale że palnik taki jest to już nie znalazłem. Dla mnie to różnica, może jestem za precyzyjny ? :)

Opublikowano

bo palnik jest do pieca a nie do du...y.

I masz racje bylo ze modulacja do du..y

Opublikowano (edytowane)

Przedstawiam modulację do D...  . Zaraz będzie mowa że proste kreski są do d.... i że wszytko źle przywykłem do tego .

modulacja palnika rynnowego .jpg

Edytowane przez Klaudiusz3
  • Lubię to 1
Opublikowano

ja swojego dzis nie wrzuce bo znowu kombinuje z nastawami....i nie jest prosty:)

Opublikowano

Witam Kolegów.

Ekonomia spalania i realnego odzysku energii z super palnika rynnowego pracującego na małej mocy..... w/g niektórych

A - strefa spalania. B-strefa dopalania, C- Strefa.....dmuchania ciepła w komin??

abc.png.d3d72b885d1291f124b93b78ba9aa7cc.png

Pozdrawiam.YARO