Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ceny Węgla W 2018 Roku.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, szepnąłem ministrowi Tchurzewskiemu do ucha, że cena Retopala jest za niska w stosunku do odkrywek z Syberii, obiecał  coś z tym zrobić.

Nie powiedział czy podbije cenę, czy ją przydusi. O 7 rano w poniedziałek będzie wiadomym.

Opublikowano

Sklep PGG z przyczyn technicznych jest nieczynny.

Opublikowano

Zapewne informatyk w piątek poszedł na urlop. Hmm, ale kto mim dzis rano wstawił to wyskakujące okno w js "Przerwa techniczna"

Opublikowano

Pewnie Minister działa w temacie i obniża ceny...

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

chyba raczej podwyZki :-)

Wysłane z mojego Z10 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu
Opublikowano

Jak podwyższą, to oszołomy  będą to kupować.

Opublikowano

ja juz koncze zaopatrzenie srednia cena tony 650, 2 rodzaje wegla i tona pelletu, za kilka dni wrzuce foty paleniska i wymiennika

Opublikowano (edytowane)

Panowie ja już jestem zabezpieczony - 5 ton orzech KWK Rydułtowy (34.2 - tak wiem ciężko palny ale mam na niego sposób) czeka na sezon grzewczy, test przedsezonowy wypadł pozytywnie - kalorie są, problemów nie zauważyłem, spala się ładnie od góry - cena 615 zł plus dowóz 50 zł za tonę prosto z kopalni. Granulacja mocno rozjechana - na stronie podają 20-80mm a w rzeczywistości to nawet do 200mm, także można się zdziwić jak przez drzwiczki załadunkowe nie przejdzie. Poniżej fotka z bunkra widać troszkę syfu z drapaki po trawie ...

IMG201807_qexeerh.jpg

Edytowane przez djbuzer
Opublikowano

Sklep pgg już działa ceny bez zmian:)))

Opublikowano

W PGG bez zmian, ale niektóre e-sklepy podniosły cenę 20-30 zł. na sortymencie. Chyba tylko miału nie podwyższyli bo i tak pierońsko drogo go mają. Wesoła którą brałem w Karenie poszła w górę 30 zł.

Opublikowano

fajne mosz klocki :-)

tez juz zapas mam 4,7 tone eko plus tona pelletu

Panowie ja już jestem zabezpieczony - 5 ton orzech KWK Rydułtowy (34.2 - tak wiem ciężko palny ale mam na niego sposób) czeka na sezon grzewczy, test przedsezonowy wypadł pozytywnie - kalorie są, problemów nie zauważyłem, spala się ładnie od góry - cena 615 zł plus dowóz 50 zł za tonę prosto z kopalni. Granulacja mocno rozjechana - na stronie podają 20-80mm a w rzeczywistości to nawet do 200mm, także można się zdziwić jak przez drzwiczki załadunkowe nie przejdzie. Poniżej fotka z bunkra widać troszkę syfu z drapaki po trawie ...
IMG201807_qexeerh.jpg&key=0240f2f92a255ce613b9b915d57e51ba85adaca3f77c1f7c8e76ba475ab66a34

Opublikowano

zaczyna mi miejsca brakowac :-)219b9d781bfb58872bae5ad9ba347548.jpgdcff9810c945cbacc4eb14989a1ee6fd.jpg

Opublikowano

lubie jak jest duzo luzu :-)

Tyle luzu w kotłowni, to ja mam po sezonie grzewczym ;-)

Opublikowano

Prawdziwa "ekologia" na twoim zdjeciu :-)

Nie żebym do Ciebie sie czepiał ale rozwalil mnie ten napis a w kotlowni czarno.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jesli ktos sie zastanawia nad zakupem ekogroszku Prestige to sobie mozna odpuscic. Retopal okazuje sie faktycznie bardziej kaloryczny niz ich produkt o nazwie Premium. Test wykonywany latem i w okresie przejsciowym. Retopala szlo mniej zarowno na Co jak i sama wode i nie sa to wartosci niewielkie. Na wode spalalem 5kg prestige a teraz Greenpala idzie 3,6kg na dobe. Pewnie retopala spalalbym jeszcze mniej.

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Co do cen to najpewniejszym paliwem w najniższej cenie i dostępnym w skali kraju jest Greenpal ze sklepu internetowego PGG. Kłopot w tym że wystawiają do sprzedaży po 5 ton każdego ranka o 7:00 a o 7:02 już się nie kupi. Udało mi się za drugim podejściem. Cena 600zł za tonę z transportem do każdego miejsca w kraju. 

Opublikowano

O czym my w ogóle mówimy? Wg GUS gospodarstwa domowe zużywają ok. 10 000 000 ton węgla rocznie ( ok. 13%). PGG rzuca ochłap 5 t w dni robocze, do tego akcje typu "sklep niedostępny". Czyli rocznie sprzedaje tego Greenpalu ok. 1000 t. Zatem największa firma weglowa Europy obficie wspierana przez podatnikow w chudych latach, w latach tłustych sprzedaje im mniej, niż miesci 1 ruski pociag. Żałosna propaganda, by powiedzieć " u nas węgiel jast po 600 pln pod sam dom".

Opublikowano

To nie jest propaganda tylko rzeczywistosc, mozesz mieszkac 5 km od kopalni ,na ktorej lezy wydobyty wegiel na zwałach i znajomego kierowce przywozacego ci od lat opał, chcesz kupic 4t jakiegs sortymentu on ci powie: "stoje juz 3ci dzien .....Drobnica ma limit ,....ładuja wanny albo.... wagony ." Wszyscy z umowami wazniejsi niz ty czy ja....

Sklep był zamkniety , bo spólka wprowadzała podobno zmiany własnościowe...Powstał Zakład Produkcji Ekopaliwa.......

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

I bardzo dobrze, jest troszkę tańszy to też plus, najpierw spalimy Ruski węgiel, a nasz zostanie nam na dłużej. 

Opublikowano

Zawsze są jakieś pozytywy jak by nie patrzeć . pomyśleć że kiedyś eksportowaliśmy 200mln ton .

Opublikowano (edytowane)

pozytyw taki ze chyba kupie jeszcze ze 2 tony w tym roku i bedzie czekac do przyszlego sezonu

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu