Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ceny Węgla W 2018 Roku.

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W temcie węgiel z firmy Zagórski było pisane przy okazji ekogroszki.

Nawet cena tego towaru nie jest atrakcyjna !!!!

Opublikowano

W mojej miejscowości Energo obniżyło ceny węgla rosyjskiego o 100 zł

post-20916-0-83012100-1523355729_thumb.jpg

Opublikowano

Zajechałem dziś na skład rozpoznać sytuację. Węgle powoli lecą w dół o 20-50 zł w zależności od ceny i tak z kosmosu wziętej. Miał z 550 poleciał na 540, ale w niczym nie przypominał ubiegłorocznego. Właściciel mówił, że w ogóle jest ogromny kłopot z miałami, bo to co jest teraz dostępne na rynku to jeden wielki syf, trochę wstyd ludziom sprzedawać, a zapowiada się, że z miałem będzie jeszcze gorzej i jeszcze drożej. Za to większej od miału frakcji węgla pełny wybór, towar pierwsza klasa tylko ceny wciąż dla idiotów... W ubiegłym roku, w maju przed podwyżkami, wziąłem zapas 4 ton na 2 lata, więc nie muszę w tym roku kupować, ale po sezonie miejsce na tonę w kotłowni jest, a natura nie znosi próżni ;) Na siłę jednak syfiatego opału kupował nie będę. Nie ma dobrego to nie, bez łaski.

Opublikowano

A u mnie za to na lokalnym składzie ekogroszek chwałowice " luzem " poleciał w górę z 850 zł na 900 zł, i gdzie tu obniżki :angry:

Opublikowano

Pewnie w maju będziesz miał obniżkę 100zł :D Klient kupi bo obniżyli aż 100zł

Opublikowano

Wesoła w Bartexie bez zmian :-(

Opublikowano

Ja akurat miałem na myśli orzecha ;-)

Opublikowano

Ruski węgiel orzecho-kostka

(Kuzbass 24 Mj) przy trójce ton gotówką to po 690 zł i dowóz za free do 20 km.

Ogólnie na składach węgla nie zaciekawie. Na czerwiec/lipiec planowana przywózka ruska powyżej 28 Mj. post-22868-1524154502,6506_thumb.jpg

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Nie jestem w stanie stwierdzic czy to to samo ale do konca swojej przygody z kotłem bede odradzal prestige. Juz 3 krotnie kamienie zablokowaly podajnik.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Nie wiem, czy będę dobrym prorokiem ale PGG chyba coś będzie zmieniać z cenami, bo na stronie nie ma dostępnej szczegółowej oferty i cen poszczególnych kopalń. Jest jedynie cennik sklepu internetowego. Być może będzie pierwsza w tym roku  (jedyna?) obniżka.

Opublikowano

Pgg się kończy,najmniejsze wydobycie w historii. Skończy się koniunktura na węgiel i spadną ceny ARA -będzie po PGG.

Opublikowano

Dziś przyszedł Skarbek Bobrek z transportem za 1100 zł, ułożyłem tonę w piwnicy i się rozejrzałem i jeszcze chyba jedną tonę upchnę, chyba zadzwonię na dniach wynegocjować cenę. A teraz dał mi uprzejmy Pan przeszło 160 zł na tonie, może jeszcze coś opuści.

Opublikowano

Witam wszystkich.

Chciałbym już zakupić ekogroszek na nowy sezon a że mieszkam 50 km od Terespola to ruska mam duży wybór. Ceny workowanego zaczynają się od 660 zł do 900. Brunatny rosyjski workowany około 600. Skarbka Bobrek mogę zakupić po 1060 w okolicy. Z tego co zauważyłem to są trzy rodzaje węgla rosyjskiego:

Brunatny

Najtańszy kamienny 24-25 deklarują (pewnie jakos jak czarna perła)

Wysokokaloryczny 28 (mocno błyszczący podobno)

Jeden skład powiedział że do węgla dodaje antracyt i to zmniejsza zużycie.

Najlepiej byloby kupić po woreczku i przetestować ale niestety piec w domu wygaszony bo nie mieszkam jeszcze.

Panowie doradzcie co kupić a może ktoś mieszka w tej okolicy i ma sprawdzonego dostawce.

Pozdrawiam

Ps ekogroszek rosyjski luzem przy zakupie 24 ton (całej ciężarówki) zaczyna się od 360 zł do 480.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Gość berthold61
Opublikowano

To warto nawet wziąć kredyt u bociana na te 24 tony :D i spokój na kilka dobrych latek

Opublikowano

http://gornictwo.wnp.pl/normy-jakosci-dla-wegla-przyjete-przez-rzad,318966_1_0_1.html

Ciekaw jestem jak to co w linku wpłynie na zaopatrzenie na składach w towar importowany, bo papierek jednak będzie potrzebny.

Nie wgłębiałem się specjalnie w temat i szczegółów nie znam ale ciekawe czy oprócz zakazu podlewania wodą jest nakaz składowania pod zadaszeniem? Albo czy oprócz zawartości siarki jest wymóg odnośnie zawartości kamienia?

Opublikowano

Ja się ciągle bije z myślami czy kupić Silvera bo jest teraz za 880. Można go wziąć również w workach jutowych prosto od producenta. Widziałem negatywne opinie głównie w kwesti wilgoci a co za tym idzie niedowagi stąd moje wątpliwości. Doradźcie prosze. Kupował ktoś noże ostatnio?

Opublikowano

Ja widzę ze nie ma wyboru opakowania. Na stronie można tylko wybrać worek foliowy. Jak byłby w jutowym to sam bym go kupił.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.