Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sterownik Kotla Skzp-02 - Aplikacja Mobilna, Konwertery

Wiadomość dodana przez marcin

Tutaj piszemy tylko o aplikacji mobilnej dla SKZP autorstwa @wojszym2244.

Główną dyskusję o SKZP 02 znajdziesz klikając tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

wpisz ip zamiast nazwy. 

ostatni dodany ID to "WPISZ ID"

@Klaudiusz3

Czy masz konwerter timela?

Edytowane przez wojszym2244
Opublikowano

tak mam oryginalny od Timela problem polega na tym że sterownik komunikuje się i jest kropka na zielono ale po 30 s zmienia się na czerwono i lipa 

Opublikowano

Ktoś zadał pytanie po co kombinować jak ma się oryginał to odpowiem że uciążliwe jest noszenie dwóch telefonów a aplikacja od Pana Tomka tylko pod androida a mi się zachciało IOS 

Opublikowano

Wojszym nie stety nic wpisując ID fabryczne pod przeglądarkę za znakiem = nie ma reakcji strona pamieta ID ale nic nie pokazuje same 0

Opublikowano (edytowane)

W konwerter od Tomka nic się nie wpisuje tylko w sterownik,też tak miałem,zmieniłem DHCP.Tym konwerterem raczej się nie połączysz

Edytowane przez konopka
Opublikowano

no nie do końca działa połączenie się przerywa po okolo 30 s rysują się tylko wykresy zapamiętane z tych sekund pracy 

Opublikowano

Instrukcja do strony skzp

1. Jeśli jeszcze nie jesteś zarejestrowany to zarejestruj się (login najlepiej z forum),
2. Zaloguj się i przejdź na stronę główną,
3. Przejdź do 'USTAWIENIA',
4. Na żółtym pasku wyświetlą Ci się dane, które należy wprowadzić w ustawieniach Twojego konwertera,5. W ustawieniach na stronie www wprowadź ID i PIN takie same jak w Twoim sterowniku, kliknij 'Zaktualizuj ID i PIN',

a ja mam takie "cóś" na zółtym pasku  

post-3035-0-12516100-1512511796_thumb.jpg

Opublikowano

Dodałem licznik paliwa w zbiorniku.

Na panelu trzeba kliknąc na dole na zbiorniku. Po podaniu bieżącego stanu zbiornika i pinu dane wpisywane są do bazy i wyswietlane na zbiorniku.

Jeszcze są błędne komunikaty podczas zapisu ale działa...

Opublikowano

najedź kursorem na ten żółty pasek :P

Jest.tylko teraz mam kłopot z wpisaniem do sterownika wpisałem sobie błędnie ID i nie mogę teraz zmienić, chyba muszę reset stera zrobic

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Na panelu trzeba kliknąc na dole na zbiorniku.

Nie działa.
Opublikowano

Na zbiorniku jest kolejno:

zużycie całkowite

dobowe

chwilowe

stan opału

prognozowany czas zużycia

Po kliknięciu na 2 ostatnie pojawia się dodatkowe okno.

Podobne okno jest po kliknięciu na alarmy.

Opublikowano (edytowane)

Teraz rozmawiamy o tym skzp.nazwa.pl ?

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu
Opublikowano (edytowane)

Działa, działa . Ale tylko na stanie sterownika. Coś to spalanie chwilowe szwankuje i wahluje temperatura na kotle w porównaniu do apki. W czasie również jest różnica, u mnie ok 1 min. Na stronie do przodu.

Mam jeszcze pytanie. Czy jeżeli mam podpięty siłownik mieszacza do sterownika idzie nim sterować ręcznie ale zdalnie?

Edytowane przez mardoczek
Opublikowano (edytowane)

A ja mam taki problem z aplikacjia że co parę godzin łącząc się z piecem zawiesza mi konwerter i nic nie D a się zrobić trzeba zresetować cały sterowni i rusza z powrotem coś aplikacjia wprowadza w błąd i tak się dzieję 6f8486cfd442bfeff725891c14a9868d.jpg

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Witam

Mam SKZP-03 (pelet) i moduł do aplikacji Timela, potrafił sterownik pracować, a połączenia nie było, reset modułu, routera i powielacza nie pomagał dopiero wyłączenie zasilania sterownika,  przyczyną były zakłócenia w sieci zasilającej, podłączenie zasilacza awaryjnego zakończyło problemy.

Podoba mi się ta strona http://rpi-pvmonitor.sytes.net/piec/ jako podgląd, czy da się równolegle korzystać z aplikacji Timela i mieć dodatkowy podgląd? Najbardziej zależy mi na parametrach palnika: płomień, strumień paliwa itd które nie są zapisywane w apce, chyba że można lokalnie zrobić zapis parametrów pracy całości do analizy coś jak w pierwszej wersji bruli?

Pozdrawiam RedEd

Edytowane przez reded