Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sterownik Kotla Skzp-02 - Aplikacja Mobilna, Konwertery

Wiadomość dodana przez marcin

Tutaj piszemy tylko o aplikacji mobilnej dla SKZP autorstwa @wojszym2244.

Główną dyskusję o SKZP 02 znajdziesz klikając tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na rs485 dane lecą częściowo tekstowo a częściowo binarnie. Do przesyłania na stronę dużo lepiej nadają się dane z rs232.

może dzisiaj postaram się przepiąć na rs'a. swoją drogą myślałem że po jednym i drugim lata to samo - trochę to dziwne. Dam znać jak mi się uda.

Opublikowano

Wojtku,czy z tych danych po rs232 można stworzyć strone z wizualizacją stera?

Można zrobić dokładnie taką samą stronę jak robi Tomek.

Opublikowano

Witam.Ja mam USR wifi i chodzi mi wzorowo.Na samym początku chciałbym podziękować i to bardzo za apk 2,03 mistrzostwo.W dobie elektroniki polegającej na oprogramowaniach to juz nie każdy sobie radzi jak w starych sprzetach coś tam wymienić i gra tu juz nic z tego procesory sobie można kupić za parę złotyc ale to co ma robić ten procesor juz nie kupisz..Soft juz zmieniłem w sterowniku i teraz palę juz na eco dotychczas paliłem drewnem.

Apka chodzi jak na starych softach tylko nie zapisuję bo robią się cyrki i wcale mi to nie pszeszkadza i tak jest super i dzieki jeszcze raz.Na razie nie znalazłem nic w apce co bym musiał opisywać tylko to zapisywanie.Apk mam raczej w domowej sieci na tablecie podgląd ale czasem na komurce też poprzez no-ip.pl.

Opublikowano

Pytanie do użytkowników konwertera E-cov:czy działają u was bez problemów?U mnie jakby się zawieszał,trzeba go resetować od czasu do czasu,bo aplikacja się nie łączy

Też miałem podobny problem, że nie chciało się połączyć od czasu do czasu. Ale teraz lepiej to działa. Nie mam jeszcze wgranego 2.03. Apka do niego działa poprawnie? Jakie są różnice co do 1.93 czy tam 1.94?

Opublikowano

A ja mam 1.86, czy ta apka jest kompatybilna wstecz?

Pytanie o RS485 czy podłączenia A i B to TX i RX nie ma znaczenia czy np. A do RX a B do TX?

Opublikowano

@mardoczek

Zgodnie z opisem nie ma różnic pomiędzy 1.94 a 2.03. Przy kolejnych wersjach było napisane, że poprawione to czy tamto.

@kot79

Aplikacja nie jest kompatybilna wstecz, bo został zmieniony protokół panela pokojowego, na którym bazuje apka. 

Generalnie podłącza się A-A, B-B. Szukaj w dokumentacji swojego konwertera, który zacisk jest A a który B. 

Opublikowano

Wczoraj Apka wywaliła mi wszystkie dane. Podczas zapisu pozapisywala głupoty na sterowniku, do tego stopnia,że żona musiała resetować sterownik i wpisywać ręcznie wszystkie dane. Nie wiem czy przez słabe połączenie czy co? Działo się to "na zewnątrz".

Opublikowano

A nie miałeś wcześniej zapisanych ustawień, żeby wczytać poprzednie, tylko musiałeś ręcznie wprowadzać?

Jak coś zmienisz w ustawieniach, to poczekaj 3 sekundy i dopiero zrób zapisz. Powinno być ok.

Opublikowano

Wczoraj Apka wywaliła mi wszystkie dane. Podczas zapisu pozapisywala głupoty na sterowniku, do tego stopnia,że żona musiała resetować sterownik i wpisywać ręcznie wszystkie dane. Nie wiem czy przez słabe połączenie czy co? Działo się to "na zewnątrz".

Niestety dość często mi się tak działo ale to dla tego że jak jest nowszy soft w sterowniku niż aplikacjia i dla tego używam alikacji tylko do podglądu nie zapisuję przez nią bo cały czas mam nowszy testowy soft w sterowniku

Opublikowano

Witam.a coś więcej na temat nowych prób z apką i sterem.co kombinujecie?

Opublikowano

To nie jest apk tylko strona internetowa dostępna z linux/windows/android/ios. Nie jest potrzebne zewnętrzne ip w sieci gdzie jest sterownik ani przekierowywanie portów. Możliwość przeglądania wykresów do m-ca wstecz ze wszystkich parametrów sterownika. Podgląd aktualnego stanu sterownika i parametrów. Brak możliwości zmiany ustawień.

Narazie działa to co widać.