Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sterownik Kotla Skzp-02 - Aplikacja Mobilna, Konwertery

Wiadomość dodana przez marcin

Tutaj piszemy tylko o aplikacji mobilnej dla SKZP autorstwa @wojszym2244.

Główną dyskusję o SKZP 02 znajdziesz klikając tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Jak masz port pcimcia w laptopie to dajesz kartę i chodzi na 100% nie ma kłopotów z przejsciówkami ale wychodzi drożej troszkę

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic505951.html    

Ja używam tej http://allegro.pl/konwerter-usb-rs232-serial-hl-340-pl2303-i6769598481.html  do LPG w aucie i wsio gra.

Na win 7 i teraz na 10 tak samo chodzi bez żadnych problemów ale co się będe powtarzał.Najlepiej robić aktualizację w tygodniu nie w sobote czy w niedzielę bo ciężko kupić przejsciówkę jak któraś nie zadziąła.

Edytowane przez MK50
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czy można zrobić darmowa aplikacje podobna do tej oryginalnej. Podejmie się ktoś?

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Obecnie kotłownię mam w rozsypce. Jak to ogarnę to wgram soft 2.0 i zobaczę co da się zrobić. Pisanie nowego softu nie ma sensu bo przecież ten od Tomka też jest darmowy, tylko że do działania wymaga zewnętrznego serwera z bazą danych i niejawnego protokołu zapisu.

Opublikowano

Może dało by się zrobić aby główna strona w programie mogła by być wyświetlana w pionie. Po dwa okienka obok siebie. Bylo by podręcznej.

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

http://uploadfile.pl/pokaz/1191784---ycht.html

Dla wersji 1.93-1.94 sterownika.

Ostatnio ogrzewałem basen z kotła. Do procesu podgrzewania trzeba kocioł trochę inaczej poustawiać a potem wrócić do poprzednich ustawień.

Zapis ustawień do pliku i ich odczyt prowadził do tego, że sterownik "zgłupiał". Poprawiłem całą procedurę odczytu ustawień z pliku i zapisu do sterownika. Przy okazji poprawiłem zapis wydajności podajnika i chyba pracę impulsową cyrkulacji. 

ps. na stronie pobieranie nie klikać pobierz teraz tylko pobierz plik.

Edytowane przez wojszym2244
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy już ktoś wgrał wersje 2,03 na sterownik i próbował używać apki od Wojtka 1,94. Jest trochę błędów. Da się jakoś to ogarnąć? czy szykować 4,5 stówki + 30 metrów kabelka do kotłowni na zakup modułu od Tomka?

Opublikowano

W oknie diagnostyki obcina wiersze.na panelu głównym procent otwarcia mieszacza wchodzi na ikonę

post-3035-0-82184300-1505435111_thumb.png

post-3035-0-13422400-1505435147_thumb.png

Opublikowano

Zapodałem dziś soft 2.03.

Oczywiście aplikacja Wojszyma już się testuje...  ;)

Opublikowano

Użycie innych motywów nic nie dało.domyślny do Redmi note 4 bo na takim pracuje apka,również jest to samo.

Opublikowano (edytowane)

Apka śmiga jak ta lala poza dwoma powyższymi nic więcej nie widzę.w zasadzie to mi nie przeszkadza,bo takie rzeczy sprawdzam przy sterowniku.Pozdrowionka dla kolegi Wojtka,i dzięki za kawał dobrej roboty

Edytowane przez Zbyszko125
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zainstalowałem w końcu ten emulator androida, no i wreszcie mam podgląd kotła z laptoka :P

Wszystko śmiga jak talala!

Wojszym, jeszcze raz wyrażam Ci swoje podziękowanie.

Jesteś Wielki! Jak mogę postawić Ci piwo? ;)

post-70418-0-46455300-1506336465_thumb.jpg

Opublikowano

Wojtek, możesz w aplikacji poprawić czas podawania? Obecnie na sterowniku można ustawić 1s, a w aplikacji masz minimalnie 3s. 

Opublikowano

SKZP Client 2017-10-04.apk

https://drive.google.com/open?id=0B0qwCs6j6Kr0SDR3OUxORnBvUXc

- zmieniony zakres podawania w auto

- poprawione etykiety pracy impulsowej cyrkulacji z s na m

- zmieniona czcionka z default na sans serif na ekranie głównym temperatury CO i w diagnostyce.

• Zgadzam się 2
Opublikowano

Wszystko ok.ale?

Nie wiem dlaczego u mnie tak wyświetla.na głównym oknie przy ikonce mieszacza,w oknie diagnostyka i wykresy.

Opublikowano

Jak w poście wyżej przy ikonie zaworu 3-4D,diagnostyka-obciete cyfry,wykres podziałka ma na każdej pozycji 0.tak się dzieje na 2 różnych telach (Huawei P9 lite,oraz Xiaomi Redmi 4)

post-3035-0-78495200-1507148701_thumb.png

post-3035-0-47823800-1507148713_thumb.png

post-3035-0-86139000-1507148723_thumb.png