Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
58 minut temu, sambor napisał(a):

diesel nie bardzo chce zapalić, nawet na plaka.

Moj odpalil.

Ponizej test ekologii: AdBlue - redukcja NOx

IMG_6619.thumb.jpeg.ca499bb4aaef007fedf230c5a28214d9.jpeg

Opublikowano (edytowane)

Blue jest wygrzewane.Od banki do wtryskiwacza.Zapoznasz,až bedziesz placic za ta rurke 🙂 

Edytowane przez bercus
Opublikowano

Chyba bym nie mogł spać wiedząc że moje ogrzewanie może zastrajkować wtedy gdy najbardziej potrzebne, i nic nie będzie można z tym zrobić poza wzywaniem serwisu. Dlatego PC powinny być sprzedawane w komplecie z kozą na drewno

• Haha 2
Opublikowano

Przezorny jest zawsze zabezpieczony na taką ewentualność.

@PioBin To nie ekologia, to generator kosztów dla właściciela i zysków dla producenta. Ja ze swoją zrobiłem porządek.

Opublikowano

Witam.

U mnie rano -23 stopni i na razie pompa chodzi... co prawda wchłania ok.75-80kwh na dobę, ale daje radę, oczywiście bez grzałek bo wyłączone. Najciekawsze że jest tak suche powietrze ze tylko 2 defrosty w ostatniej dobie zaliczyła.

Odnośnie samochodów to  u mnie zagościły 2 elektryki KIA oraz Skoda stoją w garażu bo pod ładowarkami, ale pod wiatą są też 2 dieselki Kia Sorento 2,2 (do ciągnięcia łodzi) i citroen C 2,0HDi, dzisiaj oba jeździły i od pierwszego przekręcenia gadały, ale zalane B0 z dodatkiem CetanR (regularnie od 5lat) a ciekawostka B0 dzisiaj 5,74zł... ciekawe jak długo???

Pozdrawiam YARO

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Moja ciągnie już na grzałkach 3,5kW i 9 defrostów, a auta w nieogrzewanym garażu mają -2*C, a na zewnątrz -18*C 😉

Edytowane przez o6483256
  • Zgadzam się 1
Opublikowano (edytowane)

Zaleta tak mroźnych dni to u mnie praktycznie zero defrostów. Wilgotność powietrza w granicach 75% i lepiej pracuje niż przy 2*w plusie, gdzie co godzinę rozmrażania.

Tyle że u mnie tylko -11 z rana.

Edytowane przez carinus
  • Zgadzam się 2
Opublikowano (edytowane)

Rano miałem -22, teraz -19 😁 Mam nadzieję, że nie będzie chłodniej, bo nie chce mi się dodatkowej grzałki podłączać w buforze (2kW)

Edytowane przez o6483256
Opublikowano (edytowane)

Muszę przyznać że spojrzałem teraz godz.21:15 na termometr elektroniczny (czujka na sośnie ok 1,5m nad ziemią, 4-5metrów od budynku) i pokazuje -23,3 stopni🤭... aby do lata. Ciekawe ile będzie rano? Za to niebo bezchmurne pełne gwiazd i księżyc w pełni...żyć nie umierać i cieszyć się zimą. Sorki za trochę romantyzmu ale z wiekiem tak samo się robi....🤔

YARO

Edytowane przez YaroXylen
dopisek
  • Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Ja już mam dosyć Podjazd zamarznięty, nie idzie nic z tym zrobić, śniegu pełno i blokuje wyjazd 😁 

Edytowane przez o6483256
Opublikowano

U mnie tylko skorupka lodowa przyprószona czymś białym. Nie zazdroszczę Wam warunków pogodowych.

• Przydało się 1
Opublikowano

Ostatni raz było chyba tak z 17 lat temu 😉