Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez marcin,

Tutaj piszemy ogólne pytania i odpowiedzi w temacie sterownika SKZP-02.

Wątek o aplikacji Wojszym | Wątek o sondzie Brager

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Kijasr napisał:

No ale do wojszyma nie możesz mieć pretensji bo on to robi charytatywnie

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Ok prawda to coś z serwerem może nie jest tak .

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Timster napisał:

Ok prawda to coś z serwerem może nie jest tak .

Serwer działa tak jak piszą koledzy. Jak masz wyjazd i masz konwerter Timela (nie napisałeś co masz i gdzie się łączysz) to wpisz dane z instrukcji i jak nie działa to dzwoń na serwis.

@reded Wykresy są dodane w instrukcji w ToDo (do zrobienia). Możliwe, że zajmę się tym w pierwszej kolejności. 

ps. Może się tak zdarzyć, że wszystko działa a nie zapisuje zmian. Może to być wtedy problem serwera Timela. Proces zapisu wymaga aby współpracy Timela w tym zakresie.

Edytowane przez wojszym2244
Opublikowano

łączę się do serwera 136.243.156.120 i port 8800 z danymi log Timela

wszystko działa tzn. odczyt wizualizacja jest aktualna tylko nie działają zmiany ustawień z telefonu, komputera czy też zdalnego tabletu.

Co mam skzp + moduł timela i to tyle do wczoraj działało nawet chyba rano dziś przed 600.

Opublikowano
4 minuty temu, TomekBrz napisał:

Firmowy serwer Timela działa Ok.

Jak sprawdzić w takim razie brak reakcji na zapis.

Opublikowano
2 minuty temu, Timster napisał:

łączę się do serwera 136.243.156.120 i port 8800 z danymi log Timela

wszystko działa tzn. odczyt wizualizacja jest aktualna tylko nie działają zmiany ustawień z telefonu, komputera czy też zdalnego tabletu.

Co mam skzp + moduł timela i to tyle do wczoraj działało nawet chyba rano dziś przed 600.

Podaj ID konwertera na mail: [email protected]

Jak chcesz się łączyć do serwera Timela to instrukcja w rękę.

Opublikowano
6 minut temu, TomekBrz napisał:

Firmowy serwer Timela działa Ok.

Jeszcze jedno pytanie bo do tej pory używałem program do zdalnej komunikacji z modułem internetowym

i dane adresu ip, i portu są tylko w module ale to działało doskonale do wczoraj.

Pozdrawiam.

Proszę o odpowiedź.

Opublikowano
Teraz, wojszym2244 napisał:

Podaj ID konwertera na mail: [email protected]

Jak chcesz się łączyć do serwera Timela to instrukcja w rękę.

instrukcję kolego to ja znam bardzo dokładnie.

Opublikowano
2 minuty temu, Timster napisał:

instrukcję kolego to ja znam bardzo dokładnie.

Może i znasz ale w instrukcji jest inny adres i port.

Opublikowano

Wiec tak po wpisaniu ip i portu z instrukcji działa z apk tak jak ma być Timeloskie działa zapis.

Zaś po wpisaniu ip i portu 136.243.156.120 i port 8800 

nie działa z strony i nie działa z apki timela zapis.

??

Opublikowano

Kolego Timster,może zmień  sobie sterownik,i nie będziesz miał problemów,bo szukasz zaczepki na tym forum.

Opublikowano (edytowane)

Po analizie stwierdzam, że u kolegi @Timster faktycznie jest problem z zapisem, ale nie potrafił tego wyrazić odpowiednio.

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu
  • Zgadzam się 1
Opublikowano

Sterownik zostaje ten a forum jest właśnie po to by rozmawiać.

Pozdrawiam.

Opublikowano

No właśnie,forum jest po to,żeby rozmawiać,a Ty rozmowe zaczynasz agresją,bo coś ci nie odpowiada-przemyśl

Opublikowano

@wojszym2244 dasz radę a jak będziesz gdzieś w pobliżu to wpadnij na kawę.

Pozdrawiam RedEd

Opublikowano (edytowane)

@Timster wejdź w MENU - INTERNET - OPCJE i ZEZWOLENIE NA ZMIANY zrób na 1 i naciśnij ZAPISZ.

Bo podejrzewam że tu jest problem.

Edytowane przez crook
Opublikowano (edytowane)

Problemu już nie ma więc nie ma co się na temat rozpisywać.
Kolega Wojszym2244 pomógł mi i problemu nie ma
a zapis działa.
Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu
Opublikowano (edytowane)

mi dziala  wsio normalnie zapis tez   moze  jak pisze crook  niemasz zezwolenia na zapis zamiast na 1 to na  0

Edytowane przez asder
Opublikowano
W dniu 9.11.2018 o 09:38, wojszym2244 napisał:

9. Naprawiono zapis danych do sterownika. Poprzednio zapisywany był tylko pierwszy parametr.
   Zmiana dotyczy tylko konwerterów Timela. W aplikacjach mobilnych też działa zapis. Na sterowniku przy połączeniu powinna zapalić się zielona "kropka".
   Na konwerterach obcych zapis działa po staremu (do końca testu, potem będzie wyłączony).

Dodana obsługa wykresów w aplikacjach mobilnych. Testowałem na androidzie. Chodzi to "tak sobie". Może na ios jest lepiej. Jeden dzień wykresu to dość spora porcja danych przesyłana jako jeden pakiet. Aplikacja lubi robić reconnecta w tym czasie. Pewnie stąd na stronie pokazuje czasem np 400 połaczeń jak jest tylko aktualnie podłączonych 23 sterowniki plus ileś tam aplikacji.

• Lubię to 1
Opublikowano

U mnie ta zielona kropka raz jest a raz jest czerwona. Co do wykresu jeśli chodzi o apka Timela na androida to ładuje i nic. 

Opublikowano

Ona się zmienia co parę sekund nawet jak nic nie zmieniam 

Opublikowano

Czy jeżeli zwiększę parametr Potencjał podajnika z 15 na 16 kg.to podajnik będzie mi podawał większą ilość paliwa?,bo obecnie musiałem zmniejszyć kaloryczność paliwa na 21,6 MJ.bo kopczyk się zapada, choć pale ekogroszkiem o kaloryczności powyzej 26MJ.

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka