Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez marcin,

Tutaj piszemy ogólne pytania i odpowiedzi w temacie sterownika SKZP-02.

Wątek o aplikacji Wojszym | Wątek o sondzie Brager

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogólnie fajnie to wymyślili bo jak teraz ktoś z nas chciał by inny palnik to nie ma problemu nowy kołnierz i załatwione a jak byłby już z góry otwór technologiczny na palnik jednego rozmiaru a dookoła płaszcz wodny to już lipa tylko palnik tej samej konstrukcji .

Opublikowano (edytowane)

Potwierdzam słowa kolegi Klaudiusza i Maniek76 na temat kotłów Witkowskiego i serwisu ,ja mam i dwóch moich znajomych i każdy sobie chwali,a co do palników,kolega robert86 też dzwonił do firmy Zeliwny i potwierdzili że to oni robią cały ten palnik wraz z tym kołnierzem ,a tą szczelinę zostawiają aby nie cofał się dym do podajnika.W tej chwili możecie otwierać klapę zasobnika podczas pracy dmuchawy tak długo jak wam się podoba,po uszczelnieniu tej szczeliny nie otworzycie klapy nawet na chwilkę podczas pracy dmuchawy.

Edytowane przez slawek56
Opublikowano

Sławek65 też mi tak powiedziano, a co najważniejsze obie firmy powiedziały że jeśli ktoś zgłosi się z tym problemem do nich to pomogą rozwiązać temat tej blachy , 

Opublikowano

Osobiście pisałem do firmy Witkowski dziesiątki,a może nawet setki wiadomości z wszystkimi pytaniami za i przeciw zanim kupiłem ten kocioł i tak samo po 12,czy 15 miesiącach użytkowania kotła i naprawdę nie spotkałem się nigdy,żeby mnie ktoś zbył telefonicznie,czy mailowo.Powtarzam nigdy.

Opublikowano

Ale wróćmy może do tematu tego forum czyli skzp 02. Jeżeli ktoś musi jeszcze trochę żółci z siebie wyrzucić to proponuję nkwy wątek rozpocząć

Opublikowano

Potrzebowałem farbę i naklejki aby odmalować drzwiczki i kosz. Mail w poniedziakek a farbę i naklejki miałem bezpłatnie u siebie w środę. Bratu siadł siłownik od klapy kosza, dostał dwa tak na zapas.

• Zgadzam się 1
Opublikowano (edytowane)

A może należy przypomnieć jednemu z kolegów jak wyglądają dysze w koronie palnika w kotle Malina,zdjęcie pochodzi z postu nr 2786.

post-36488-0-52527700-1521974540.jpg

Edytowane przez slawek56
Opublikowano

Rozmawiałem z Panem Tomkiem i obiecał jeszcze w marcu. Trzymam go za słowo  :D

Znaczy się nie pod choinkę tylko pod jajko

Opublikowano

Palnik pali aż miło dopracowany do ideału a to nie to samo co żeliwnego palnik , i tu powietrze wpada gdzie powinno  :D

Opublikowano

Kolega @gangsta długo milczy, czy to rozwiązanie problemu było takie chwilowe na 10h

czy może na dłużej, bo wieszanie kotów na Witku już dość długo trwa i nie wierzę żeby deko powietrza

by podajnik, z kotła zrobiła młockarnię. Ja też do zasobnika (także jest to część podajnika)

wspaniałomyślnie doprowadzam powietrze, które podobno robi tam za suszarnię.

Może to deko powietrza w komorę z grochem, to takie nowatorskie dosuszanie.

Opublikowano

A może należy przypomnieć jednemu z kolegów jak wyglądają dysze w koronie palnika w kotle Malina,zdjęcie pochodzi z postu nr 2786.

Wiem jaka byla sytuacjia ale nie wiem jak się zakończyła. Teraz to Witkowski najlepszy i w ogóle śmiech na sali ale to ze olali Klienta to nie mowicie aby od siebie wszstkich wina Timela Zeliwnych byle nie ich mam pełną korespondencjie to wiem jak wyglądała sytuacjia i nie Broń cie go bo to co zrobili to zgroza.

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jest demokracja, więc każdy ma prawo mieć swoje zdanie, tym bardziej jeśli w określonej kwestii ma jakieś doświadczenia, dobre lub złe.

Kolega Gangsta opisał swoje własne, na przykładzie kotła wiadomego producenta. Nie opisał fikcji tylko zaistniałe fakty, które występują u wielu użytkowników kotłów tego producenta.

Natomiast dziwi mnie tutaj, ta krucjata obrońców producenta. Ale wiadomo, każda pliszka swój ogonek chwali...

Jestem w tej szczęśliwej sytuacji, że uchroniłem się u Witkowskiego przed wepchnięciem mi kotła 25kW na mój metraż, gdy potrzebowałem tylko 12kW.

Nie jestem również w żaden sposób związany z żadnym producentem lub dystrybutorem kotłów, nie jestem instalatorem montującym i polecającym te kotły, i nie muszę ich ani bronić, ani reklamować, ani krytykować.

Mogę wyrazić swoją prywatną, niezależną od ww. czynników opinię, na podstawie zaistniałych faktów.

Mam kocioł z palnikiem żeliwnym osadzonym na jednej ramce, wykonanej przez producenta kotła. I są tam dwa oddzielone od siebie kanały, powietrzny i węglowy.

Opublikowano

@klaudiusz w dużo wcześniejszych postach pisał, że pierwsze co by zrobił to zwolnienie serwisantów,

a nie krzyżowanie firmy.

Opublikowano (edytowane)

Ja też nie jestem ani instalatorem,dystrybutorem ani producentem,tylko tak jak Jockey pisze,wyrażam swoją prywatną opinie z doświadczenia z tym kotłem i u znajomych.

Edytowane przez slawek56
Opublikowano (edytowane)

To były baty w moim kierunku bo większość kolegów pomyślało że jestem opłacanym obrońcą Witkowskiego ,zapewniam że tak nie jest a wasze doświadczenie jak i opinie są bardzo skrajne bo opieracie się na bardzo małej i jednostkowej ilości tych złych opinii ,owszem nawet ta mała jednostka ma rację i musi być wysłuchana ale bez przesady aby od 3 dni wyrażać żal i gniew .

Nie znam osobiście tak bardzo oszukanych ludzi jak nie zadowolonych, może trzy osoby z tego forum , i tak jak już ktoś wspomniał nawet najlepszym zdarzają się wtopy ,nawet w  autach vipowskich strzelają opony a nie powinny a kotły czy palniki składa człowiek i o pomyłkę nie trudno .

Edytowane przez Klaudiusz3
Opublikowano (edytowane)

Klaudiusz zgodze się w 100% z toba ze to składa Człowiek i to rozumiem ale nie rozumiem jednego skoro popełnili błąd (każdemu się może zdazyc) to niech to naprawia lub się przyznają do Błędu a nie zwalaja winę na poczatku Do Timela bo yo jego sterownik jest winny później ze opał  ***  potem ze palnik zły itp. To mnie o to chodzi ze dali ciala niech to naprawia a nie zwalaja winę na wszstkich w koło byle nie oni są winni. Znow Jak Kolega zadzwonil do Producenta Palnika ten powiedział za przyjazd 500zl niezależnie od przyczyny to chyba tak się nie zalatwia sprawy

Edytowane przez Ryszard
Proszę nie używać wulgaryzmów
Opublikowano

... ,a tą szczelinę zostawiają aby nie cofał się dym do podajnika.

Palnik żeliwnego posiada fabryczne dwa otwory pod koroną panika w stronę komory ślimaka więc chyba nie trzeba robić dodatkowej szczeliny.

Opublikowano

Znasz Tomka od Timela chyba nie ,znasz chłopaków od Witka chyba też nie , a wiesz dlaczego tak sądzę bo oni oprócz spraw biznesowych mają honor i nigdy miedzy nimi nie było słów że to jego wina i on to spieprzył jedna firma od drugiej są w jakimś stopniu zależne i naprawdę szanują się jak koledzy i razem działają na dobro klienta ,pomijam w tej wypowiedzi firmę od palnika bo ich znam mejlowo i telefonicznie i mogę w ciemno powiedzieć że na pewno oni odpisali wam że to wina Timela ,a jeśli witkowski to na pewno powiedział że może trzeba skorygować parametr powietrza ale nie sądzę że umył całkowicie ręce i powiedział że to Timel psuje robotę .

Naprawdę dyskusja z mojej strony zakończona i proszę w moim kierunku nie kierować słów .

Opublikowano

Wypowie się jeszcze raz Kolega Gangsta to powie jak było. I kogo ja znam kogo nie znam to juz tylko moja sprawa i nic tu nie ma do rzeczy jak potraktowali Klienta co zostawil sporo pieniędzy.

Opublikowano

Jest demokracja, więc każdy ma prawo mieć swoje zdanie, tym bardziej jeśli w określonej kwestii ma jakieś doświadczenia, dobre lub złe.

Kolega Gangsta opisał swoje własne, na przykładzie kotła wiadomego producenta. Nie opisał fikcji tylko zaistniałe fakty, które występują u wielu użytkowników kotłów tego producenta.

Natomiast dziwi mnie tutaj, ta krucjata obrońców producenta. Ale wiadomo, każda pliszka swój ogonek chwali...

Jestem w tej szczęśliwej sytuacji, że uchroniłem się u Witkowskiego przed wepchnięciem mi kotła 25kW na mój metraż, gdy potrzebowałem tylko 12kW.

Nie jestem również w żaden sposób związany z żadnym producentem lub dystrybutorem kotłów, nie jestem instalatorem montującym i polecającym te kotły, i nie muszę ich ani bronić, ani reklamować, ani krytykować.

Mogę wyrazić swoją prywatną, niezależną od ww. czynników opinię, na podstawie zaistniałych faktów.

Mam kocioł z palnikiem żeliwnym osadzonym na jednej ramce, wykonanej przez producenta kotła. I są tam dwa oddzielone od siebie kanały, powietrzny i węglowy.

Oj krytykujesz a co najgorsze to mówiąc nieprawdę. Nie wiem jaki miałeś cel pisząc że ten kołnierz montażowy to robota witka. Chyba się mścisz za to że większy kocioł chciał tobie sprzedać ;-)

Opublikowano

Witam
Ja również posiadam kocioł Witkowski tylko że z palnikiem Ardeo Iron (na razie czeka na montaż) i po przeczytaniu ostatnich postów z ciekawości poszedłem zobaczyć jak to wygląda u mnie.
Palnik ten ma 4 otwory (tak na oko o średnicy 12mm) łączące kanał powietrzny z węglowym, więc wydaje mi się że to co kolega gangsta529 napisał że powinno to być w 100% szczelne nie do końca może być słuszne. Tym bardziej że zapewne wielu użytkowników tego palnika ma tą szczelinę i nie mają problemów z paleniem. No chyba że w palniku Ardeo kanały mają być połączone a w w palniku Żeliwny nie?
Może kolega gangsta529 napisać co zmieniło się w pracy kotła po uszczelnieniu tego otworu?

post-55697-0-15160600-1521984984_thumb.jpgpost-55697-0-44203500-1521984996_thumb.jpg

Opublikowano

Kolego darek69 budowa palnika ardeo ma otwory napowietrzające komorę węgla aby się dym nie przedostawał do zasobnika zabezpiecza to kotłownię przed zadymieniem i ten typ tak ma nawet w DTR  są one zaznaczone więc możesz być spokojny bardzo dobry wybór gratulacje .

Opublikowano

Dzięki Klaudiusz, miejmy nadzieję że będzie sie dobrze spisywał :)