Robot16 Opublikowano 21 Lutego 2019 #101 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Stachu80 doradz moja retorta jest okrągła z nacięciami od dołu bez górnych dziurek taka jak na obrazku coś podobnego,i będę ją przerabiał tylko czy tych otworków zrobić w jednej linii do koła czy dwa żądki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkaczko Opublikowano 21 Lutego 2019 #102 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 WitamKoledzy czy ktos moze mi wytlumaczyc na co te gorne dziurki a te pionowe tak nisko ???Wysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu80 Opublikowano 21 Lutego 2019 #103 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 9 minut temu, Robot16 napisał: Stachu80 doradz moja retorta jest okrągła z nacięciami od dołu bez górnych dziurek taka jak na obrazku coś podobnego,i będę ją przerabiał tylko czy tych otworków zrobić w jednej linii do koła czy dwa żądki.... jeden zrób . do powietrza wtórnego nie trzeba wiele. jak zrobisz za dużo to znowu w palenisko będzie za mało dmuchać. Lepiej dowiercić niż zaklejać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu80 Opublikowano 21 Lutego 2019 #104 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 16 minut temu, mkaczko napisał: Witam Koledzy czy ktos moze mi wytlumaczyc na co te gorne dziurki a te pionowe tak nisko ??? Wysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka dół do podsycania ognia. góra do dopalania gazów wtórnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robot16 Opublikowano 21 Lutego 2019 #105 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Stachu80 myślałem zrobić coś takiego... ale zrobię tylko jeden żądek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasa Opublikowano 21 Lutego 2019 Autor #106 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 W dniu 27.12.2018 o 12:10, YaroXylen napisał: Witam. Wady? ....spali wszystko ile wsypiecie, nic nie zostawi na później :))) PPS DUO25kW ..otwory w kolanie zaspawane całkowicie, dorobione napowietrzanie zbiornika, koronka dowiercona, zmniejszona szczelina pomiędzy wiankiem a talerzem do ok. 0,5mm (w oryginale było ok.3mm), talerz wycentrowany i uszczelniony przyklejony silikonem. Spala praktycznie wszystko co wsypie, jeśli jest węgiel spiekający, zakładany jest pierścionek poszerzający talerz o 12mm z boku, czyli 24mm średnicę. Fotki poniżej. Yaro Bardzo ciekawa modyfikacja , warto skorzystać - myślę ,że kolega Yaro pomoże Ci w ewentualnych przeróbkach choć to są naprawdę całkiem przyzwoicie spalające palniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu80 Opublikowano 21 Lutego 2019 #107 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 4 godziny temu, Robot16 napisał: Stachu80 myślałem zrobić coś takiego... ale zrobię tylko jeden żądek.. to jest twój palnik czy przykładowy? najlepiej jak byś zrobił zdjęcie swojego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robot16 Opublikowano 21 Lutego 2019 #108 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Nie to jest przykład, mój nie ma wcale tych okrągłych dziurek tylko pionowe nacięcia do połowy wysokości retorty .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu80 Opublikowano 21 Lutego 2019 #109 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 czyli coś jak by batory. tyle że zamiast dziur nacięcia. tak jak Ci wcześniej pisałem zrób po kilka dziur i próbuj czy się poprawiło. Batorego chwalą więc podpatrz z niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robot16 Opublikowano 21 Lutego 2019 #110 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Dzięki .. dzięki Stachu tylko dziwi mnie że po producentach trzeba poprawiać, kupując piec za tyle kasy.....powinno być wszystko dopracowane.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu80 Opublikowano 21 Lutego 2019 #111 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Nie ma za co. Nie znam idealnego palnika są bliskie ideału. Drugą sprawą jest zgranie palnika z sterem. gdyby było wszystko ok to by nie było tego forum. Producenci powinni zaglądać na te fora i wyciągać wnioski. Można powiedzieć że odwalamy za nich czarną robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robot16 Opublikowano 21 Lutego 2019 #112 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Dokładnie tak......stachu ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cemol Opublikowano 21 Lutego 2019 #113 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 10 godzin temu, Robot16 napisał: żądek. No nie miej mi tego kolega za złe, ale Twój "żądek" jest w wątku kolejny raz cytowany w oryginale, sam zresztą odmieniasz go przez przypadki, razi mnie to jak diabli, więc proszę popraw to, bo z "żądkiem" jaka by ta dyskusja nie była poważna, wygląda trochę śmiesznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cemol Opublikowano 21 Lutego 2019 #114 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 2 godziny temu, stachu80 napisał: Producenci powinni zaglądać na te fora i wyciągać wnioski. Można powiedzieć że odwalamy za nich czarną robotę. Gdzie Wy te kotły kupujecie - w outletach, albo na sezonowych wyprzedażach? Nowe i już w nich grzebiecie? Rozumiem w miesięcznym kotle zrobić poprawki malarskie na rysie z popielnika, ale dziury wiercić, spawać i szlifować? Ile dałeś za ten kocioł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robot16 Opublikowano 22 Lutego 2019 #115 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Cemol czytać umierz to widać, jeżeli cię to razi to że na tym forum sobie ludzie pomagają to tylko wizyta u lekarza..i to jak najszybciej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasa Opublikowano 22 Lutego 2019 Autor #116 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 15 godzin temu, Cemol napisał: No nie miej mi tego kolega za złe, ale Twój "żądek" jest w wątku kolejny raz cytowany w oryginale, sam zresztą odmieniasz go przez przypadki, razi mnie to jak diabli, więc proszę popraw to, bo z "żądkiem" jaka by ta dyskusja nie była poważna, wygląda trochę śmiesznie. Nie obrażaj się Kolego bo nie ma o co. Przecież Cemol Ci napisał , abyś nie miał Mu tego za złe. A to że niektórych razi ortografia to chyba nic złego . Pomagać sobie wzajemnie to chyba dewiza tego forum i medycyna tu nie ma nic do rzeczy. Wrzuć zdjęcie Twojego palnika , gdyż to poglądowe , które zamieściłeś ( obrotówka ) powoduje , iż dorady będą błędne - ja również potraktowałem je jako Twój palnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papasmurfek Opublikowano 22 Lutego 2019 #117 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Używa ktoś, albo używał AZPP firmy Gregor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafcioa4 Opublikowano 22 Lutego 2019 #118 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 na przykład ja - trzeci sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robot16 Opublikowano 22 Lutego 2019 #119 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Jasa....... Ok...a co do zdjęć to nie znalazłem w necie mojej retorty,a wygasić pieca nie mogę...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasa Opublikowano 22 Lutego 2019 Autor #120 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Jak rozumiem , masz nowy kocioł i palnik. Jeżeli tak to nie zaczynaj od modyfikacji palnika bo będzie się to wiązać z utratą gwarancji . Lepiej zacząć od nastaw . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość berthold61 Opublikowano 22 Lutego 2019 #121 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Dziś na yutubie oglądałem palnik nie przypominającego nasze palniki to był rodzaj woka ot taki bardzo duży talerz płytki nie głęboki i milionem dziurek i ognia z tego palnika nie było wcale tylko taki delikatny żar bez takiego dmuchania jakie my mamy , fajna prosta regulacja a slimak napędzany poprzez wentylator , kurde nie mogę tego znaleźć , było to dziś rano ale rewelka , szkoda tylko że Anglikańskiego nie znam . d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khojdys Opublikowano 22 Lutego 2019 #122 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 @berthold61Wentylator napędzal slimaczka (Winniczka)? Gdzie mu dmuchal? W pupke? Daj linka do filmu lubię ślimaki. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisgie Opublikowano 22 Lutego 2019 #123 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 (edytowane) To pewnie był film gdzie palono antracytem. Edytowane 22 Lutego 2019 przez krisgie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robot16 Opublikowano 23 Lutego 2019 #124 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 khojdys chodziło o to....https://youtu.be/n73JiG9s4r0?list=PLFU8SaWNbzx_7St31g7hdDq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu80 Opublikowano 23 Lutego 2019 #125 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 (edytowane) ta dmuchawa wpierdziela tyle prądu że taniej wyjdzie olejakami grzać Edytowane 27 Lutego 2019 przez Ryszard Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi