Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Palnik Kipi W Naszych Piecach Wymiana Doświadczeń Użytkowników

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spróbuj teraz :)

Opublikowano

Tego z przed trzech godzin i starszych nie da się, ale to nic, grunt że nowe już można 

Opublikowano

A to nie wiedziałem, sorki za zamieszanie. 

Opublikowano

@Perlin38jak będziesz w domu ,  najpierw spisz swoje ustawienia i zrób reset do ustawień fabrycznych, zobacz w tedy czy regulator reaguje na samą zmianę daty.

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, robin60 napisał:

Panowie jak sypiecie pellet do zbiornika nie róbcie tego na pałę tylko patrzcie co wylatuje z worka razem z pelletem. Kolega podzielił się tą informacją.

received_594111851334401.thumb.jpeg.928c0b1673805c9b24dd040493f8d30a.jpeg

W niektórych konstrukcjach widziałem taką kratkę położoną wyżej ,która zatrzymuje ewentualne przedmioty ,łatwo można samemu coś takiego dorobić

https://youtu.be/xS__zQPGwJw?t=88

Edytowane przez maronka
Opublikowano

No ja mam taką kratkę że kładziesz worek, cyk nożykiem z dołu i leci. 

Opublikowano

W końcu i u mnie w starym ecomaxie 850 P2 z "pokrętłem" pojawiło się zużycie paliwa:

Screenshot_20191212_140810.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano

Ja dla odmiany w parametrach użytkownika mam tylko to, co na obrazku. Znowu nie mogę wejść w ustawienia przez sieć. Spróbuję włączyć i wyłączyć regulator, jak wrócę do domu. 4e518224bcb6cf95105a81441849f9a6.jpg

Opublikowano

Może być. Póki co, słupków też nie mam

Opublikowano (edytowane)

@papen7622@papen76w nowej wersji już nie ma parametry użytkownika jest to:

Screenshot_20191212_144621.jpg

Edytowane przez palacz66
Opublikowano

O! Już mam parametry regulatora i edycję ustawień. Czekam na słupki ee41b3f49c9c712f04a5abd127758635.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano
6 minut temu, papen76 napisał:

Czekam na słupki emoji3.png

A miałeś słupki? 

Opublikowano

Aaaa, spoko, bo też mam 850P2 i myślałem, że wszystkim to jednak zafundowali. Przezyjemy i bez tego

PS. Nie, nie miałem słupków.

• Lubię to 1
Opublikowano

Witam panowie , po trzech latach palenia pelletem bez wkładu (komin ceglany prawie 50 letni ) wreszcie z dobyłem się na odwagę wylazłem na dach i założyłem smartlofa 10 dni temu . dzisiaj zajrzałem do wyczystki w górnej części komina na poddaszu i stwierdzam że jest lepiej , przedtem gdy wsadzałem rękę czuć było zaciągający chłodzik i w dotyku wilgoć ale lać się nie lało , dzisiaj po wsadzeniu ręki komin w dotyku suchy i nie czuć zaciągającego chłodu stan zadowalający , będe kontrolował przez zimę przyglądne się też jak będzie to wyglądało podczas największych mrozów o ile takie nadejdą , ale wygląda na to że będe mógł pomału przestać myśleć o kominie . Zaznaczam że komin u mnie biegnie przez środek domu i dach jest ocieplony więc nie ma tak że ostatni fragment komina stoi w dużym  chłodzie .

• Lubię to 3
Opublikowano

Ja po roku od założenia smartflow-a zaoszczędziłem co najmniej tonę opału. Koszt jego zakupu już się zwrócił. Przede wszystkim piec tak szybko się nie wychładza. Jesienią byłem na dachu, a w kominie czysto - mimo, że temperatura spalin nie przekracza 100 st.

• Lubię to 1
Opublikowano

Kupie rozgałęznik RJ14 

Screenshot_20191213-142312_Drive.jpg

Opublikowano

Może potrzebuje wpiąć panel i ecoNET?

Opublikowano

No przecież napisałem...

Opublikowano (edytowane)

W poniedziałek był u mnie znowu serwisant, wymienił regulator i od tego czasu kocioł odpala za każdym razem. Niestety KIPI nie zgodziło się na wymianę na 850.

Edytowane przez gucio2607