Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sterownik Kotla Skzp-02 - Aplikacja Mobilna, Konwertery

Wiadomość dodana przez marcin

Tutaj piszemy tylko o aplikacji mobilnej dla SKZP autorstwa @wojszym2244.

Główną dyskusję o SKZP 02 znajdziesz klikając tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wrzuciłem znalezione u mnie wersje na serwer. Są dostępne pod adresem: http://wojszym2244.usermd.net/pliki/

Ja osobiscie korzystam na smartfonie z chrome i skrótu zrobionego wg instrukcji:

12. Do logowania do strony można zrobić skróty na pulpicie i w adresie podać wszystkie dane.
logowanie przez ID: http://wojszym2244.usermd.net/index.php?DevId=WOJSZYM224&Pin=1519
logowanie przez Nick: http://wojszym2244.usermd.net/index.php?Nick=WOJSZYM224&Pin=1519

Na smartfonie  w chrome mozna taki skrót stworzyć na pulpicie po odłączenie wifi i internetu...

• Lubię to 1
Opublikowano
Uzupełnij paliwo w zbiorniku, albo wprowadź jakieś sensowne wartości powiadomień o rezerwie
Mam 120kg w zbiorniku i 15kg na alarm. Jakbym miał za mało to sterownik by zgłaszał alarm. Narazie zablokowałem w telefonie "stałe powiadomienis" z timela I jest cisza. Zobaczymy czy coś wyskoczy jak będzie faktycznie alarm. Skoro Wam działa to raczej cos z telefonem.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jak używasz apki Timela to przenieś się na ich serwer i jak coś nie działa to poprostu zgłaszaj do serwisu. Strona powstała po to żeby nie trzeba było używać tej apki.

LG-G4 by Tapatalk

Opublikowano

Dzięki za pomoc. Dzięki za zaangażowanie.

Mam skrót i wszystko gra, ale chciałbym korzystać z aplikacji. Bynajmniej na ten czas.

W aplikacji jest latwiej nawigowac ze smartfona i to wg mnie w porównaniu z przegladarka.

Opublikowano

W aplikacji Timela zawsze były problemy z wykresami. Stronę pisałem pod jakąś starszą wersję aplikacji. Możliwe, że w nowszych wersjach zostało coś pozmieniane i jedno z drugim nie gra.

LG-G4 by Tapatalk

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Panie Wojszym.
Ciągłe trudności z zapisem w tym sezonie, może trzeba coś poprawić bo zmienne są inne np. Czasy podawania w wersji 2.42 z analizatorem są dla małej i dużej mocy oddzielne.

Wysłane z mojego SM-A715F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Problemy z zapisem powinny ustąpić. Tomek z Timela przeniósł serwer autoryzacyjny na mniej obciążoną maszynę. 

Nowości z 2.4.. nie są obsługiwane ponieważ nie ma ich jeszcze w protokole internetowym i aplikacji Timela.

Edytowane przez wojszym2244
  • Lubię to 2
Opublikowano

Siema wszystko wróciło do normy. Będziesz może zmieniał stronę pod nowy soft? Pozdrawiam

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 1
Opublikowano

Nie będę zmieniał bo:

Nowości z 2.4.. nie są obsługiwane ponieważ nie ma ich jeszcze w protokole internetowym i aplikacji Timela.

Opublikowano (edytowane)

nick Alanos77

Sterownik przesyła błędne dane w polu obiektu korekcji czujnika pogodowego.

Pomaga reset do ustawień fabrycznych lub kombinowanie z obiektem korekcji, np właczyć oba, zapisać, pozmieniach, zapisać, i tak dalej.

Ten błąd często się zdarza po aktualizacji oprogramowania.

Opublikowano (edytowane)

Panie WOJSZYM2244

Panie Tomku B

W dniu dzisiejszym padła korekta pogodowa na mieszacz, na oba działa a na sam mieszacz już nie raczej nic nie zmieniałem

więc myślę że błąd jednak istnieje w samym sterowniku wersja oprogramowania 2.43 (na 2.28 było podobnie)

proszę o pomoc- funkcja ważna na zimową aurę.

Pozdrawiam.

NA SAMYM SKZP 02 Korekta pogodowa na mieszacz i kocioł obie były wyłączone i zdalnie korekty na mieszacz nie pozwala włączyć lokalnie włączyłem i działa, tyle że trzeba biegać do stera -nie potrzebny reset do fabrycznych.

Edytowane przez Timster
Opublikowano

Nie działa na sterowniku czy na stronie?

Ustawiasz na sterowniku czy na stronie?

Obecnie widzę, że masz wyłączoną korektę no to napewno nie będzie działać.

Opublikowano (edytowane)

Nie działa na stronie.

Mam włączoną korektę na mieszacz na sterowniku i działa.

Lecz teraz zginęły w podglądzie na stronie w panelu korekty pogodowej- 4 górne przyciski oba, mieszacz, kocioł i brak, a sama korekta jest ustawiona o 7 C i teraz działa, tyle że nie mam tego panelu do wyboru z przyciskami.  wcześniej 10 min temu był nim zmieniłem na samym sterowniku zaznaczenie z szarych na podświetlone- korekta na mieszacz.

pogod.jpg

pogod 1.jpg

Edytowane przez Timster
Opublikowano

Witam, a ja miałbym pytanie, czy chwilowa moc kotła jest prawidłowo wyliczana. Różni się ona znacząco od mocy wyliczanej w sterowniku.

Opublikowano

Dodałem nowe wystąpienia obiektu korekcji, które pojawiły się w wersji 2.3 i 2.4. Trzeba odświeżyć stronę.

Wyliczanie mocy chwilowej zależy od wersji softu. W starych jest dobrze.

Opublikowano (edytowane)

TAK prawie ok tyle że korekta pogodowa działa gdy stan jest szary na wszystkich 4 przyciskach jak na foto poniżej

POG22ułu.jpg

wtedy w samym skzp jest na zielono korekta na mieszacz.

wygląda na odwrotną logikę przycisku miesz.

lub panel z 4 przyciskami to mieszacz, a przycisk mieszacz to inna 5 funkcja tylko przełącznika 

bo gdy podświetlę 1 z 4 przycisków na zielono to na szaro ich już nie można wyzwolić a tylko wtedy działa ta korekta na sam mieszacz.

pozdrawiam

T.L

POG22uł3u.jpg

Edytowane przez Timster
Opublikowano

20 minut temu, wojszym2244 napisał:

Dodałem nowe wystąpienia obiektu korekcji, które pojawiły się w wersji 2.3 i 2.4. Trzeba odświeżyć stronę.

To może tą moc chwilową liczyć jakoś prościej liczyć, bez bez tych obiektów korekcji. Odświeżanie strony nie zmienia wyliczenia.

Dla mnie moc chwilowa=moc kotła *0,01*modulacja chwilowa

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Timster napisał:

TAK prawie ok tyle że korekta pogodowa działa gdy stan jest szary na wszystkich 4 przyciskach jak na foto poniżej

POG22ułu.jpg

wtedy w samym skzp jest na zielono korekta na mieszacz.

wygląda na odwrotną logikę przycisku miesz.

lub panel z 4 przyciskami to mieszacz, a przycisk mieszacz to inna 5 funkcja tylko przełącznika 

bo gdy podświetlę 1 z 4 przycisków na zielono to na szaro ich już nie można wyzwolić a tylko wtedy działa ta korekta na sam mieszacz.

pozdrawiam

T.L

POG22uł3u.jpg

Mam dwa skzp i jest na nich to samo a soft 1- 2.28 , 2- 2.43

obsługując z aplikacji Tomka mieszacz się zaznacza i działa

z aplikacji wojszym przełącza ikonkę na mieszacz ale nie uruchamia jakiegoś odwołania- wejścia tak to widzę

porównując obie apki i stronę i dwie wersje softu 

Edytowane przez Timster
Opublikowano (edytowane)

Z tego co widzę to w nowszych wersjach znów pozmieniały się dane obiektu korekcji. NN,KN,NM,KM. K, KN i KM przyjmuje kocioł, NM i KM przyjmuje mieszacz. W strszych był jeszcze M i przyjmował mieszacz a w nowszym nie działa. Trzeba będzie zrobić nową konfigurację dla nowych softów.

@Oldek

a sprawdź czy to twoje licenie mocy zgadza się z wyświetlaniem na sterowniku...  

ps.

dodałem obsługę nowych softów w obiekcie korekcji. Problemem jest, że OBA w starym i nowym mają KM i dlatego przyjmuję, że jest to nowy soft i przy zmianie opcji zapisuję tak jak w nowym. Nie jestem pewien czy przy starych softach po takiej operacji sterownik będzie prawidłowo wyświetlał.

Trzeba odświerzyć stronę.

ps
  • Zgadzam się 1