Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sterownik Kotla Skzp-02 - Aplikacja Mobilna, Konwertery

Wiadomość dodana przez marcin

Tutaj piszemy tylko o aplikacji mobilnej dla SKZP autorstwa @wojszym2244.

Główną dyskusję o SKZP 02 znajdziesz klikając tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spoko!!

jedziemy dalej.

Opublikowano (edytowane)

Witam jestem nowym użytkownikiem forum, posiadam Sterownik SKZP-02 mam pytanie :

-czy mogę zastosować konwerter moxa NPort 5230

pozdrawiam Dawid 

http://www.moxa.com/doc/manual/nport/5200/NPort5200_v1.pdf

Edytowane przez dddkow
Opublikowano

Witam jestem nowym użytkownikiem forum, posiadam Sterownik SKZP-02 mam pytanie :

-czy mogę zastosować konwerter moxa NPort 5230

pozdrawiam Dawid 

http://www.moxa.com/doc/manual/nport/5200/NPort5200_v1.pdf

Witam 

Może być każdy jak ma rs485 ja mam inny ale koledzy mają tez inne i jest ok

Może ktos ma taki jak ty i się podzieli wiedzą. każdy konwerter  ma inne menu i ustawienia.

Opublikowano

Witam 

Może być każdy jak ma rs485 ja mam inny ale koledzy mają tez inne i jest ok

Może ktos ma taki jak ty i się podzieli wiedzą. każdy konwerter  ma inne menu i ustawienia.

Z tym nie będzie problemu :)

dzięki za odpowiedz :)

Opublikowano

Temat cos,, umarł będzie cos jeszcze czy sprzedać sterownik już.

Opublikowano

Czy komuś konwerter współpracuje ze sterownikiem skzp-02 w zabudowie?

a tobie nie działa ? co się dzieje niebawem zacznę testy to będę  cie informował na bieżąco 

Pozdrawiam Dawid

Opublikowano (edytowane)

Podłączyłem konwerter pod wyjście sterownika AB. Wygląda na to, że konwerter "nie rozumie" tych danych :angry:

Daj znać jak jest u Ciebie.

Edytowane przez carlo
Opublikowano

Zrób jakiś krótki zrzut komunikacji do pliku i podeślij na PM. Ustawienia raczej są dobre chyba że w wersji zabudowanej jest inna prędkość transmisji.

Opublikowano

Wojtek czy możesz umieszczać aktualne wersje aplikacji w pierwszym poście? Tak będzie łatwiej wszystko znaleźć.

Opublikowano (edytowane)

W wersji sterownika w zabudowie trzeba podłączyć konwerter pod wyjście RJ11. Wtedy działa :)

Edytowane przez carlo
Opublikowano (edytowane)

Przesiadłem się na ten sterownik tydzień temu - na razie próbuję ustawić optymalne parametry - odczucia pozytywne

Dzięki za aplikację - dla mnie to był podstawowy czynnik decydujący o zakupie

Z racji tego, że mam dwie lokalizacje z kotłami i przymierzam się na drugiej również do instalacji tego sterownika pytanie, czy będzie możliwe w aplikacji dodać drugi kocioł do podglądu?

Była sugestia związana z monitorowanie bieżącego stanu paliwa w zasobniku, ja radzę sobie z tym poprzez kasowanie licznika zużycia przy załadunku - nasuwa się rozwiązanie z dołożeniem dodatkowego licznika lub nawet dwóch - zużycie od ostatniego załadunku (kasowany ręcznie) i zużycie miesięczne (kasowane kalendarzem)

Edytowane przez romekk
Opublikowano

Witam pytanie czy od kilku dni cisza na forum czy mnie wywalilo

Opublikowano

Czy byłby ktoś w stanie pomóc mi w konfiguracji dwóch roterów?Chciałbym to zrobić po wifi.Więc jest tak:w domu router swiatłowodowy huawei,w kotłowni tplink 1043nd z gargoyle i podłączony do niego konwerter ecov.Chodzi mi o dostęp z zewnątrz.

Opublikowano

Wymyśliłem sobie, że zainstaluję na stałe na ścianie tablet, na którym między innymi będę monitorował kocioł. Problem niestety jest taki, że jak jest uruchomiona aplikacja na tablecie nie mogę już nawiązać łączności z równoległego urządzenia - telefonu - czy da się ten problem jakoś rozwiązać?

Opublikowano

Sterownik obsługuje 2 panele pokojowe. APK jest ustawiona na nr 2. Jak dodam do konfiguracji wybór panela to będzie działać, ale nie wiem kiedy to zrobię.

Opublikowano

APK pracuje jak panel pokojowy. Jak nie można na sterowniku zaprogramować czasowo temperatury kotła to zdalnie też tego nie można zrobić.

Opublikowano

Sterownik obsługuje 2 panele pokojowe. APK jest ustawiona na nr 2. Jak dodam do konfiguracji wybór panela to będzie działać, ale nie wiem kiedy to zrobię.

Czy jest szansa, byś przy okazji tej modyfikacji dołożył też możliwość połączenia się ze sterownikiem drugiego kotła? - bez zdalnego monitoringu nie będę wymieniał również sterownika u matki...

Opublikowano

To narazie skompiluj apkę tak na szybko z ustawieniem nr panela = 1 i wyślij tylko do romekk :D

Opublikowano

SKZP 2017-01-29.apk

https://drive.google.com/open?id=0B0qwCs6j6Kr0VHVKUEFvMmxKWlU

- dodany wybór numeru panela

Nie planuje wprowadzania obsługi dwóch kotłów jednocześnie.

@romekk

Jak masz androida 6 to sprawdź jak działa klonowanie aplikacji lub ewentualnie druga przestrzeń.(na miui 8 to jest)