Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Myślę nad alternatywą.

Czy ktoś pali kukurydzą opałową?Da się to palić w pelleciaku,czy trza coś przerabiać?

Edytowane przez CeKris
Opublikowano

To jest parodia z tymi cenami. Producenci i handlarze dobrze wiedzą, że można szybko zarobić i podbijają cenę aż sprzedaż spadnie. Ludzie mają nóż na gardle i muszą kupować. 

To jest skur...stwo!!! 

Opublikowano

To normalne prawo rynku. Jest okazja, można zarobić. Sam w skali micro takie rzeczy robię. Kupię cos tanio, odczekam i jak jest zapotrzebowanie sprzedam drożej, to żadne "sk...." 😉👍

Nikt Ci nie bronił kupić pelletu od razu na dwa sezony, a teraz odsprzedać z zyskiem 😉

Opublikowano

Jest kosmiczny popyt przy śladowej podaży. Tak się reguluje rynek. Jeśli sztucznie byś obniżył ceny, to podaż jeszcze bardziej by zmalała. A tak można od ręki kupić w Mrówce po 3 tysiaki za paletę 😉 

Opublikowano

W Niemczech też mają takie ceny, czy tylko u nas nie przewidzieli że zima jest?

Opublikowano

Ty chyba też nie przewidziałeś, skoro jesteś zmuszony kupić po zawyżonych cenach a wystarczyło przewidzieć i w listopadzie brać wyłączoną ilość do marca bo w marcu już będzie zniżkować.. 

Opublikowano (edytowane)

Będzie zniżkować,jednak odbiorcy dostali lekcje w tym sezonie grzewczym przez co o cenie 1300zł/t można zapomnieć już na ament.Większość będzie kupować na zapas więc wiadomo z czym się to wiąże.Swoje 3 grosze dołożył "nierząd",wprowadzając limity wycinki.Ja szukam alternatyw.

Edytowane przez CeKris
Opublikowano
1 godzinę temu, o6483256 napisał(a):

To normalne prawo rynku. Jest okazja, można zarobić. Sam w skali micro takie rzeczy robię. Kupię cos tanio, odczekam i jak jest zapotrzebowanie sprzedam drożej, to żadne "sk...." 😉👍

Nikt Ci nie bronił kupić pelletu od razu na dwa sezony, a teraz odsprzedać z zyskiem 😉

Jeżeli chodzi o mnie to ja tak bym nie zrobił 

Opublikowano

Tylko na tym polega wolnorynkowa gospodarka 😉 Lepsze to niż komunizm w którym nawet byś nie widział co to pellet 😉

• Zgadzam się 1
Opublikowano

To zniżkowanie raczej szybko nie nadejdzie ,na razie wiosny nie widać .

Jak tylko zima sie skończy ludzie będą robić zapasy na kolejny sezon ,z tego raczej nikomu nic nie zostanie na następny .

Więc spektakularnych zniżek nie ma co przewidywać , nie tak szybko .

Mnie samemu brakło , zmusiło mnie do wcześniejszego załączenia pompy ,właśnie od południa hula ,zostało mi trochu drewna i pół zasobnika pelletu  do wspomagania w razie większych mrozów .

Na kolejny się lepiej przygotuje ☺️

Opublikowano

Jak ministerstwo zarządzane przez Motykę próbuje w coś ingerować, to wtedy okazuje się, że po czasie jest drożej niż było 😂

Opublikowano

Dodam że zamówiłem tonę  ponad dwa tygodnie temu za 1400 zl ,miało być do 4 tygodni , dziś widzę ze w ogłoszeniu po 1800 zł ,ciekawe po ile mi policzy , jak co to najzwyczajniej nie wezne niech spier.

16 minut temu, sambor napisał(a):

Ponoć ministerstwo energii ma interweniować w tej sprawie 

Ciekawe co to da

Na 3000 tysie hyba nie liczysz ?