CeKris Opublikowano 4 Lutego #1976 Opublikowano 4 Lutego (edytowane) Myślę nad alternatywą. Czy ktoś pali kukurydzą opałową?Da się to palić w pelleciaku,czy trza coś przerabiać? Edytowane 4 Lutego przez CeKris Cytuj
gilal Opublikowano 4 Lutego #1977 Opublikowano 4 Lutego To jest parodia z tymi cenami. Producenci i handlarze dobrze wiedzą, że można szybko zarobić i podbijają cenę aż sprzedaż spadnie. Ludzie mają nóż na gardle i muszą kupować. To jest skur...stwo!!! 1 Cytuj
o6483256 Opublikowano 4 Lutego #1978 Opublikowano 4 Lutego To normalne prawo rynku. Jest okazja, można zarobić. Sam w skali micro takie rzeczy robię. Kupię cos tanio, odczekam i jak jest zapotrzebowanie sprzedam drożej, to żadne "sk...." 😉👍 Nikt Ci nie bronił kupić pelletu od razu na dwa sezony, a teraz odsprzedać z zyskiem 😉 Cytuj
miklo Opublikowano 4 Lutego #1979 Opublikowano 4 Lutego Jest kosmiczny popyt przy śladowej podaży. Tak się reguluje rynek. Jeśli sztucznie byś obniżył ceny, to podaż jeszcze bardziej by zmalała. A tak można od ręki kupić w Mrówce po 3 tysiaki za paletę 😉 Cytuj
carinus Opublikowano 4 Lutego #1980 Opublikowano 4 Lutego W Niemczech też mają takie ceny, czy tylko u nas nie przewidzieli że zima jest? Cytuj
zadra Opublikowano 4 Lutego #1981 Opublikowano 4 Lutego Ty chyba też nie przewidziałeś, skoro jesteś zmuszony kupić po zawyżonych cenach a wystarczyło przewidzieć i w listopadzie brać wyłączoną ilość do marca bo w marcu już będzie zniżkować.. Cytuj
CeKris Opublikowano 4 Lutego #1982 Opublikowano 4 Lutego (edytowane) Będzie zniżkować,jednak odbiorcy dostali lekcje w tym sezonie grzewczym przez co o cenie 1300zł/t można zapomnieć już na ament.Większość będzie kupować na zapas więc wiadomo z czym się to wiąże.Swoje 3 grosze dołożył "nierząd",wprowadzając limity wycinki.Ja szukam alternatyw. Edytowane 4 Lutego przez CeKris Cytuj
gilal Opublikowano 4 Lutego #1983 Opublikowano 4 Lutego 1 godzinę temu, o6483256 napisał(a): To normalne prawo rynku. Jest okazja, można zarobić. Sam w skali micro takie rzeczy robię. Kupię cos tanio, odczekam i jak jest zapotrzebowanie sprzedam drożej, to żadne "sk...." 😉👍 Nikt Ci nie bronił kupić pelletu od razu na dwa sezony, a teraz odsprzedać z zyskiem 😉 Jeżeli chodzi o mnie to ja tak bym nie zrobił Cytuj
o6483256 Opublikowano 4 Lutego #1984 Opublikowano 4 Lutego Tylko na tym polega wolnorynkowa gospodarka 😉 Lepsze to niż komunizm w którym nawet byś nie widział co to pellet 😉 1 1 Cytuj
Kordjano Opublikowano 4 Lutego #1985 Opublikowano 4 Lutego To zniżkowanie raczej szybko nie nadejdzie ,na razie wiosny nie widać . Jak tylko zima sie skończy ludzie będą robić zapasy na kolejny sezon ,z tego raczej nikomu nic nie zostanie na następny . Więc spektakularnych zniżek nie ma co przewidywać , nie tak szybko . Mnie samemu brakło , zmusiło mnie do wcześniejszego załączenia pompy ,właśnie od południa hula ,zostało mi trochu drewna i pół zasobnika pelletu do wspomagania w razie większych mrozów . Na kolejny się lepiej przygotuje ☺️ Cytuj
sambor Opublikowano 4 Lutego Autor #1986 Opublikowano 4 Lutego Ponoć ministerstwo energii ma interweniować w tej sprawie Ciekawe co to da 4 Cytuj
o6483256 Opublikowano 4 Lutego #1987 Opublikowano 4 Lutego Jak ministerstwo zarządzane przez Motykę próbuje w coś ingerować, to wtedy okazuje się, że po czasie jest drożej niż było 😂 Cytuj
Kordjano Opublikowano 4 Lutego #1988 Opublikowano 4 Lutego Dodam że zamówiłem tonę ponad dwa tygodnie temu za 1400 zl ,miało być do 4 tygodni , dziś widzę ze w ogłoszeniu po 1800 zł ,ciekawe po ile mi policzy , jak co to najzwyczajniej nie wezne niech spier. 16 minut temu, sambor napisał(a): Ponoć ministerstwo energii ma interweniować w tej sprawie Ciekawe co to da Na 3000 tysie hyba nie liczysz ? Cytuj
nightwatch Opublikowano 4 Lutego #1989 Opublikowano 4 Lutego Wiadomo że każdy problem da się rozwiązać rzucając w krzyczących paczkami banknotów, tak że wiecie co robić... Cytuj
sambor Opublikowano 5 Lutego Autor #1990 Opublikowano 5 Lutego Ja 01 02 zapłaciłem w sklepie stelmetu za 1 paletę lavy, termin realizacji od 10 dni wzwyż. Dziś dzwonię i mam info - wysyłka 12 a dostawa 14 02. Da się przetrzymać. Cena też nie aż taka straszna - 1790zł z dostawą. Cytuj
CeKris Opublikowano 5 Lutego #1991 Opublikowano 5 Lutego Mój dostawca nie wozi,bo stwierdził,że zaraz by się rozszedł.Sprzedają na worki.Kto chce niech pakuje do auta ile zmieści. Cytuj
miklo Opublikowano 5 Lutego #1992 Opublikowano 5 Lutego 1 godzinę temu, sambor napisał(a): Ja 01 02 zapłaciłem w sklepie stelmetu za 1 paletę lavy, termin realizacji od 10 dni wzwyż. Dziś dzwonię i mam info - wysyłka 12 a dostawa 14 02. Da się przetrzymać. Cena też nie aż taka straszna - 1790zł z dostawą. Ale już nie da się u nich też zamówić 🙂 Cytuj
YaroXylen Opublikowano 5 Lutego #1993 Opublikowano 5 Lutego (edytowane) 19 godzin temu, sambor napisał(a): Ponoć ministerstwo energii ma interweniować w tej sprawie Ciekawe co to da Witam Powołaja komisję śledczą do spraw pelletu i możliwego wpływu obajtka na kryzys braku pelletu na rynku... Yaro Edytowane 5 Lutego przez YaroXylen literówka 1 Cytuj
wojtas85 Opublikowano 5 Lutego #1994 Opublikowano 5 Lutego 3 godziny temu, sambor napisał(a): Ja 01 02 zapłaciłem w sklepie stelmetu za 1 paletę lavy, termin realizacji od 10 dni wzwyż. Dziś dzwonię i mam info - wysyłka 12 a dostawa 14 02. Da się przetrzymać. Cena też nie aż taka straszna - 1790zł z dostawą. oo widze, ze chociaż Sambor chyba skorzystał z linka ktorego podeslalem 🙂 Pellet moze i stanieje na wiosne, ale tendencja bedzie zwyzkowa, wiec to juz przeplacone paliwo... Za odpad placic 3 000 zł ...smiech na sali... juz taniej chyba kupic farelki i grzac pradem Cytuj
oxalis3 Opublikowano 5 Lutego #1996 Opublikowano 5 Lutego (edytowane) Widzę , że wpadacie w paletową panikę. Dajcie spokój, no podrożało i raczej nic z tym nie zrobicie. Przecież w większości spalacie ze 2-3 tony tego paliwa (wiedza z raportowania forumowego, itp.),to z torbami nie pójdziecie. Można kombinować z kukurydza czy tak owsem. Ile to da oszczędności?? 38 minut temu, jacekmury1 napisał(a): Taniej będzie gazem. Najgorsze jest to, ze Qwa mać, od lat nic nie wiadomo. Dlaczego trza dywersyfikować. Edytowane 5 Lutego przez oxalis3 Cytuj
sambor Opublikowano 5 Lutego Autor #1997 Opublikowano 5 Lutego Niestety mój palnik z tych delikatnych- pali tylko dobry pellet, żadne owsy, kukurydze, czy plewy i pestki. Cytuj
rambo5 Opublikowano 5 Lutego #1998 Opublikowano 5 Lutego Sambor, a jak oceniasz pellet Lava, bo palisz nim chyba już jakiś czas , miałeś jakieś problemy z nim? Cytuj
miklo Opublikowano 5 Lutego #1999 Opublikowano 5 Lutego Dla mnie Lava jest najlepsza. Dlaczego? Bo jest powtarzalna. Kupuję, wsypuję i pali się kolejny rok tak samo. Bez żadnego kombinowania. Do tego długość bobków jest rozsądna. Nie trafiają się długie. To ma wpływ na dokładność dawkowania. Cytuj
sambor Opublikowano 5 Lutego Autor #2000 Opublikowano 5 Lutego Ja pelletem palę już 13 sezon i prawie zawsze była to Lava, choć dla mojego kotła lepsza była Lava fi 8, ale fi 6 też pasuje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi