Vlad24 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 #126 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 a my nie wiemy co mamy myśleś, i po co nam kazaleś cokolwiek o tym myśleć!
zbigmaz1 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 #127 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Są osoby na tym forum co posiadają taką wiedzę, jak będą chciały to się podzielą.
Beatka100 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Autor #128 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 a co myślicie o Skam Premium w porównaniu do Ogniwa Eko-plus?Jak sprawa wygląda z blachą?Czy jest w skam-premium tez taka slaba, bo czytałam takie opinie?
TIMON120777 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 #129 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 jeżeli jest tak małe zorganizowanie, tylko jedna osoba może odpowiedziec na maila w tej firmie,to sobie wyobrażam, co by było gdyby dopadła nas awaria kotła i byłby potrzebny serwis, pewnie byśmy nie mogli doczekać się żadnego serwisu i ciekawe jak długo...Myslałam, że to duża firma a tu rozczarowanie, dobrze,ze teraz.... wysłałaś jednego maila do jednej firmy i już krzyk- nie to żebym bronił wyśłij do tych dużych- defro klimosz czy innych i napisz ile czekałaś na odpowiedź zbierz dane o serwisie opłatach i kosztach wizyt potem porównaj i oceń wszystkie. następnie sprawdź ile z tego co może się w kotle popsuć serwis naprawi w ramach gwarancji a za ile zabulisz zdziwisz się jak niewiele Twoich wezwań pozostanie bez uszczerbku dla portfela. zrób listę plusów i minusów i wydaj wyrok
TIMON120777 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 #130 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 a co myślicie o Skam Premium w porównaniu do Ogniwa Eko-plus?Jak sprawa wygląda z blachą?Czy jest w skam-premium tez taka slaba, bo czytałam takie opinie? co znaczy słaba??? jak kocioł uzytkowany właściwie- suchy opał właściwe prowadzenie i obsługa to grubość blachy ma drugorzędne znaczenie- pisze o tym Pan szanowny co chce tu niektórych poprawiać- o tym warto akurat przeczytać a jak "palacz" sypie byle co czyści byle jak lub wcale i nie dba o właściwą eksploatację to nawet 8mm "atestowanej" blachy nie uchroni kotła przed szybkim zgonem
karoka65 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 #131 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Dziś na przykład na innym forum zapewnił swoich dystrybutorów, że ich marża ze sprzedaży kotłów nie ulegnie zmianie. Andrzeju Ty jako człowiek bardzo skrupulatny takie rzeczy piszesz ? Nie napisał nic o marży dla dystrybutorów a napisał że niema możliwośći zakupu kotła u producenta w cenie niżeszej niż katalogowa. Czyli kłamiesz i kręcisz, Proszę ten wpis: http://esterownik.pl/forum/posty,303/dobor-kotla?m=33354#33354
Beatka100 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Autor #132 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 a kotły jakich firm mają grubą blachę, bo będę palić np. miałem, ekokroszkiem, pewnie czasami lepszymi, czasami gorszymi, zatem lepiej od razu kupic kocioł z lepszą blachą
karoka65 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 #133 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 jeżeli jest tak małe zorganizowanie, tylko jedna osoba może odpowiedziec na maila w tej firmie,to sobie wyobrażam, co by było gdyby dopadła nas awaria kotła i byłby potrzebny serwis, pewnie byśmy nie mogli doczekać się żadnego serwisu i ciekawe jak długo...Myslałam, że to duża firma a tu rozczarowanie, dobrze,ze teraz.... Życzę ci i to napradwę szczerze żeby producent kotła który zakupisz dbał tak o serwis jak ten "bylejaki" Na jakiej posatawie piszesz tak o firmie której nie znasz, nie używałaś jej produktów, nie miałaś styczności z serwisem ?
karoka65 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 #134 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 co znaczy słaba??? jak kocioł uzytkowany właściwie- suchy opał właściwe prowadzenie i obsługa to grubość blachy ma drugorzędne znaczenie- pisze o tym Pan szanowny co chce tu niektórych poprawiać- o tym warto akurat przeczytać a jak "palacz" sypie byle co czyści byle jak lub wcale i nie dba o właściwą eksploatację to nawet 8mm "atestowanej" blachy nie uchroni kotła przed szybkim zgonem Przeczytaj to jeszcze raz uważnie,
TIMON120777 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 #135 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 a kotły jakich firm mają grubą blachę, bo będę palić np. miałem, ekokroszkiem, pewnie czasami lepszymi, czasami gorszymi, zatem lepiej od razu kupic kocioł z lepszą blachą chcesz gruby kocioł kupić kup defro albo jakiegoś żeliwniaka
Beatka100 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Autor #136 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 a co uważasz o kotłach defro, jaką blachę mają?A o jakie żeliwniaki Ci chodzi?
TIMON120777 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 #137 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 co ja myślę o defro to moje zdanie i możesz mieć inne(blacha to nie wszystko) żeby je sobie wyrobić zapytaj wujka google napisałem już dosyć w tym temacie a mam wrażenie że nie wyciągnęłaś z tego nic zarówno z postów moich jak i innych kolegów. nie chce mi się już odpowiadać na Twoje kolejne pytania jak napiszę co myślę o Defro to wymyślisz coś nowego i tylko licznik będzie się nabijał a mi na tym nie zalezy piszę ostatni raz przeczytaj mój poradnik w nim napisałem jakie kryteria brać pod uwagę potem usiądź z kartką i wypisz co Cię interesuje a na czym Ci w kotle i sterowaniu nie zalezy. jak skończysz poszukaj kotła który ma najbliżej do zgodności z Twoją listą życzeń następnie spróbuj znaleźć taki w okolicy i obejrzyj go na żywo jak się uda- pogadaj z użytkownikiem poszukaj na forach potem otwieraj portfel albo błyskaj kartą i ładuj żelazo do kotłowni albo zacznij zabawę z kartką od nowa jeśli nie spełni po oględzinach Twoich wymagań
Beatka100 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Autor #138 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 naprawdę jeżeli możesz to napisz mi jakie masz zdanie na temat kotłów Defro, bo przyznam, że na początku brałam je pod uwagę, bo akurat pełno ich w moich okolicach, tak samo jak Heitztechnik
karoka65 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 #139 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Ja odnoszę takie wrażenie że koleżanka naprawdę albo spadła z księżyca, nie obrażając jej albo jakiś cwaniaczek robi sobie jajca ze wszystkich i rechocze ze śmiechu przed komputerem. Pozdrawiam.
TIMON120777 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 #140 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 napisałem Ci już blacha to nie wszystko. modele z półkami wygodne w czyszczeniu byle bez rusztu wodnego- jeśli już ma być to sztabkowy żeliwny palniki albo rynny- jest wątek o nich albo fajka zwykła- do dobrego ekogroszku sterowanie firmy tech - dla tych co mają pojęcie o paleniu - łatwe i intuicyjne sterowniki- miałem do czynienia z kilkoma modelami Ty chcesz palić różnymi paliwami i chyba nie wiesz zbyt dużo(nie obraź się- ja do niedawna też nic nie wiedziałema i teraz wiem tylko odrobinę więcej) o procesie spalania i sposobach prowadzenia kotła na paliwo stałe, więc to nie są kotły dla Ciebie o drugiej firmie nic nie wiem - do czynienia nie miałem nie wypowiadam się
karoka65 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 #141 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Aha, s co do Defro to są ładne, wielkie i czerwone. Każda kobieta chce go mieć :)
Beatka100 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Autor #142 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 a czy przypadkiem kotły Skam premium nie są z rusztem wodnym?
TIMON120777 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 #143 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 nie są kiedys były teraz jest żeliwny dwupoziomowy
ZawiJan99 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 #144 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Zapytaj producenta jakimi kryteriami się kierował. zbigmaziu Po co tu przyszedłeś? Odsyłać pytających do producenta?
zbigmaz1 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 #145 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Nie lubię się wymądrzać i wprowadzać zamętu, co wiem to powiem a zmyślał nie będę. Jeżeli masz coś do powiedzenia to powiedz a nie zaczynaj zadawać pytań na które znasz odpowiedź. Sondujesz co wiem? Ty wiesz więcej.
zbigmaz1 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 #146 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Pewno się niedługo zacznie jak na innych forach :)
zbigmaz1 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 #147 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Ja tu nie przyszedłem ja tu byłem a ty przyszedłeś za mną:)
sambor Opublikowano 23 Sierpnia 2013 #148 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 He he he ! Zaczyna się , a było tak spokojnie odkąd kolega@kociołsam odszedł w niebyt banu. :D
Beatka100 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Autor #149 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Timon to skan-premium to jest żeliwniak (pisałeś"chcesz gruby kocioł kupićkup defro albo jakiegoś żeliwniaka) czy chodziło Ci o inny kocioł?
zbigmaz1 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 #150 Opublikowano 23 Sierpnia 2013 A już się cieszyli ze go tu nie ma :)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.