Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Piec Na Ekogroszek- Mało Spala I Bezawaryjny

Beatka100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jeżeli jest tak małe zorganizowanie, tylko jedna osoba może odpowiedziec na maila w tej firmie,to sobie wyobrażam, co by było gdyby dopadła nas awaria kotła i byłby potrzebny serwis, pewnie byśmy nie mogli doczekać się żadnego serwisu i ciekawe jak długo...Myslałam, że to duża firma a tu rozczarowanie, dobrze,ze teraz....

wysłałaś jednego maila do jednej firmy i już krzyk- nie to żebym bronił

wyśłij do tych dużych- defro klimosz czy innych i napisz ile czekałaś na odpowiedź

zbierz dane o serwisie opłatach i kosztach wizyt

potem porównaj i oceń wszystkie.

następnie sprawdź ile z tego co może się w kotle popsuć serwis naprawi w ramach gwarancji a za ile zabulisz

zdziwisz się jak niewiele Twoich wezwań pozostanie bez uszczerbku dla portfela.

zrób listę plusów i minusów i wydaj wyrok

Opublikowano

a co myślicie o Skam Premium w porównaniu do Ogniwa Eko-plus?Jak sprawa wygląda z blachą?Czy jest w skam-premium tez taka slaba, bo czytałam takie opinie?

co znaczy słaba???

jak kocioł uzytkowany właściwie- suchy opał właściwe prowadzenie i obsługa to grubość blachy ma drugorzędne znaczenie- pisze o tym Pan szanowny co chce tu niektórych poprawiać- o tym warto akurat przeczytać

a jak "palacz" sypie byle co czyści byle jak lub wcale i nie dba o właściwą eksploatację to nawet 8mm "atestowanej" blachy nie uchroni kotła przed szybkim zgonem

Opublikowano

Dziś na przykład na innym forum zapewnił swoich dystrybutorów, że ich marża ze sprzedaży kotłów nie ulegnie zmianie.

Andrzeju Ty jako człowiek bardzo skrupulatny takie rzeczy piszesz ?

Nie napisał nic o marży dla dystrybutorów a napisał że niema możliwośći zakupu kotła u producenta w cenie niżeszej niż katalogowa.

Czyli kłamiesz i kręcisz,

Proszę ten wpis:

http://esterownik.pl/forum/posty,303/dobor-kotla?m=33354#33354

Opublikowano

a kotły jakich firm mają grubą blachę, bo będę palić np. miałem, ekokroszkiem, pewnie czasami lepszymi, czasami gorszymi, zatem lepiej od razu kupic kocioł z lepszą blachą

Opublikowano

jeżeli jest tak małe zorganizowanie, tylko jedna osoba może odpowiedziec na maila w tej firmie,to sobie wyobrażam, co by było gdyby dopadła nas awaria kotła i byłby potrzebny serwis, pewnie byśmy nie mogli doczekać się żadnego serwisu i ciekawe jak długo...Myslałam, że to duża firma a tu rozczarowanie, dobrze,ze teraz....

Życzę ci i to napradwę szczerze żeby producent kotła który zakupisz dbał tak o serwis jak ten "bylejaki"

Na jakiej posatawie piszesz tak o firmie której nie znasz, nie używałaś jej produktów, nie miałaś styczności z serwisem ?

Opublikowano

co znaczy słaba???

jak kocioł uzytkowany właściwie- suchy opał właściwe prowadzenie i obsługa to grubość blachy ma drugorzędne znaczenie- pisze o tym Pan szanowny co chce tu niektórych poprawiać- o tym warto akurat przeczytać

a jak "palacz" sypie byle co czyści byle jak lub wcale i nie dba o właściwą eksploatację to nawet 8mm "atestowanej" blachy nie uchroni kotła przed szybkim zgonem

Przeczytaj to jeszcze raz uważnie,

Opublikowano

a kotły jakich firm mają grubą blachę, bo będę palić np. miałem, ekokroszkiem, pewnie czasami lepszymi, czasami gorszymi, zatem lepiej od razu kupic kocioł z lepszą blachą

chcesz gruby kocioł kupić

kup defro albo jakiegoś żeliwniaka

Opublikowano

co ja myślę o defro to moje zdanie i możesz mieć inne(blacha to nie wszystko)

żeby je sobie wyrobić zapytaj wujka google

napisałem już dosyć w tym temacie a mam wrażenie że nie wyciągnęłaś z tego nic

zarówno z postów moich jak i innych kolegów.

nie chce mi się już odpowiadać na Twoje kolejne pytania

jak napiszę co myślę o Defro to wymyślisz coś nowego i tylko licznik będzie się nabijał a mi na tym nie zalezy

piszę ostatni raz

przeczytaj mój poradnik

w nim napisałem jakie kryteria brać pod uwagę

potem usiądź z kartką i wypisz co Cię interesuje a na czym Ci w kotle i sterowaniu nie zalezy.

jak skończysz poszukaj kotła który ma najbliżej do zgodności z Twoją listą życzeń

następnie spróbuj znaleźć taki w okolicy i obejrzyj go na żywo jak się uda- pogadaj z użytkownikiem poszukaj na forach

potem otwieraj portfel albo błyskaj kartą i ładuj żelazo do kotłowni

albo zacznij zabawę z kartką od nowa jeśli nie spełni po oględzinach Twoich wymagań

Opublikowano

naprawdę jeżeli możesz to napisz mi jakie masz zdanie na temat kotłów Defro, bo przyznam, że na początku brałam je pod uwagę, bo akurat pełno ich w moich okolicach, tak samo jak Heitztechnik

Opublikowano

Ja odnoszę takie wrażenie że koleżanka naprawdę albo spadła z księżyca, nie obrażając jej albo jakiś cwaniaczek robi sobie jajca ze wszystkich i rechocze ze śmiechu przed komputerem.

Pozdrawiam.

Opublikowano

napisałem Ci już

blacha to nie wszystko.

modele z półkami wygodne w czyszczeniu byle bez rusztu wodnego- jeśli już ma być to sztabkowy żeliwny

palniki albo rynny- jest wątek o nich

albo fajka zwykła- do dobrego ekogroszku

sterowanie firmy tech - dla tych co mają pojęcie o paleniu - łatwe i intuicyjne sterowniki- miałem do czynienia z kilkoma modelami

Ty chcesz palić różnymi paliwami i chyba nie wiesz zbyt dużo(nie obraź się- ja do niedawna też nic nie wiedziałema i teraz wiem tylko odrobinę więcej) o procesie spalania i sposobach prowadzenia kotła na paliwo stałe, więc to nie są kotły dla Ciebie

o drugiej firmie nic nie wiem - do czynienia nie miałem nie wypowiadam się

Opublikowano

Aha, s co do Defro to są ładne, wielkie i czerwone.

Każda kobieta chce go mieć :)

Opublikowano

nie są

kiedys były

teraz jest żeliwny dwupoziomowy

Opublikowano

Nie lubię się wymądrzać i wprowadzać zamętu, co wiem to powiem a zmyślał nie będę. Jeżeli masz coś do powiedzenia to powiedz a nie zaczynaj zadawać pytań na które znasz odpowiedź. Sondujesz co wiem? Ty wiesz więcej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.